Echa objazdĂłw linii na Andersa...

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 gru 2008, 16:25

Bastian pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Ja bym 175 i 195 zwyczajnie skierował Krakowskim, Senatorską i Wierzbową.
Było to analizowane... Po odsunięciu przystanku PL. ZAMKOWY jest z niego bliżej chyba tylko o ok. 200 metrów do placu, niż z PL. PIŁSUDSKIEGO.
Nie szkodzi. Zawsze odciążyłoby się linie jadące dalej. Dziś ze skręcającego w Królewską duetu 175/195 korzystają pojedyncze osoby. Gdyby owe linie pojechały prosto grono pasażerów jadących dalej zwiększyłoby się (także dzięki ludziom jadącym do Teatru Wielkiego).
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 21 gru 2008, 16:55

I tak nadal ludzie myślą, że 195 jeździ na Metro Młociny i można oglądać pielgrzymki z Pl. Piłsudskiego na Pl. Zamkowy....

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 21 gru 2008, 17:02

SławekM pisze:I tak nadal ludzie myślą, że 195 jeździ na Metro Młociny i można oglądać pielgrzymki z Pl. Piłsudskiego na Pl. Zamkowy....
Tylko muszą się nieco dziwić, kiedy autobus skręca w prawo zamiast w lewo :D
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 gru 2008, 19:04

R-11 Kleszczowa pisze:Gdyby owe linie pojechały prosto grono pasażerów jadących dalej zwiększyłoby się (także dzięki ludziom jadącym do Teatru Wielkiego).
No toż do Teatru Wielkiego akurat najwygodniej jest dojechać teraz... :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 gru 2008, 19:09

Z jednej strony tak, z drugiej nie. Ludzie cenią sobie wygodę i wolą podjechać na Plac Teatralny niż iść od pętli przy Trębackiej.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 gru 2008, 19:12

Kilkadziesiąt metrów bliżej, za to kilka minut później. Czy ja wiem... :-k
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 gru 2008, 19:25

Bastian pisze:Kilkadziesiąt metrów bliżej, za to kilka minut później. Czy ja wiem... :-k
Na Senatorskiej przecież takich strasznych korków chyba ostatnio nie ma :?:
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 21 gru 2008, 23:42

Nie ma. Ale przystanek Pl. Teatralny 01 jest prawie tak samo dobrze umiejscowiony względem placu, co pętle 175 i 195.
Tu raczej chodzi o dość duże potoki wzdłuż Traktu, które wyraźnie załamują się przy Pl. Zamkowym.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 22 gru 2008, 0:32

pawcio pisze:Nie ma. Ale przystanek Pl. Teatralny 01 jest prawie tak samo dobrze umiejscowiony względem placu, co pętle 175 i 195.
Tu raczej chodzi o dość duże potoki wzdłuż Traktu, które wyraźnie załamują się przy Pl. Zamkowym.
Czyli są dwa punkty widzenia: pierwszy- Pl. Teatralny/Pl. Piłsudskiego jako pętla, czyli miejsce, gdzie dojeżdża raczej mało pasażerów (teoretycznie) i drugi- dojazd do dwóch placów od Traktu, Teatru Wielkiego (o Narodowym nie wspomnę :]) , Senatorskiej w okolicy Bielańskiej i Nowego Przejazdu. Jak dla mnie, to i tak Pl. Teatralny jest wystarczająco zapchany blachmosmrodami...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 22 gru 2008, 11:40

A czy nie mozna urzadzic petli na Swietojerskiej? mozna zrobic tak: plac Krasinskich-Swietojerska-MURANOW-Andersa-Muranowska-Bonifraterska-Plac Krasinskicj

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 22 gru 2008, 12:36

geograf_OSU pisze:A czy nie mozna urzadzic petli na Swietojerskiej? mozna zrobic tak: plac Krasinskich-Swietojerska-MURANOW-Andersa-Muranowska-Bonifraterska-Plac Krasinskicj
I postawisz bandę Strażników Miejskich przeganiających parkujące samochody?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 22 gru 2008, 23:39

Raczej parkujące autokary. Na Świętojerskiej jest jeden z niewielu parkingów dla przyjezdnych autokarów. Samochody to trzeba by przegonić z przystanku 520 po drugiej stronie ulicy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Kra

Post autor: Kra » 29 gru 2008, 10:37

pawcio pisze:Samochody to trzeba by przegonić z przystanku 520 po drugiej stronie ulicy.
Raczej przegonić to 520 z tego przystanku :D

geograf_OSU

Post autor: geograf_OSU » 29 gru 2008, 12:50

To jeszcze inny sposob: moznaby urzadzic postoj na Bonifraterskiej na przed przystankiem Muranowska 05, wymagaloby to przegonienie blach parkujacych na chodniku. Wozy moglyby robic koleczko: Plac K-Swietojerska-Andersa-Muranowska-Bonifraterska-MURANOWSKA-Bonifraterska-Plac K.

Piotr R

Post autor: Piotr R » 30 gru 2008, 21:45

SławekM pisze:I tak nadal ludzie myślą, że 195 jeździ na Metro Młociny i można oglądać pielgrzymki z Pl. Piłsudskiego na Pl. Zamkowy....
A to ciekawe, widać , że ludzie nie umieją czytać. A wyraźnie pisze na autobusie. Może to głupie przyzwyczajenia ludzi. Ale ja na ich miejscu szedłbym do Metra świętokrzyska. Jest bliżej i szybciej można dotrzeć na Bielany i Żoliborz. Nie sądzę, żeby 195 wydłużać dalej (metro i 116). Natomiast można to zrobić ze 175, ale to po wycofaniu 520 z Muranowa.

ODPOWIEDZ