A cóż takiego jest niby na odcinku Wilanowskiej między Sikorskiego a Puławską wspaniałego? (tzn. domyślam się, że dla Ciebie może być to Muzeum Historii Ruchu LudowegoDennis pisze:Przekonam się dopiero wtedy, kiedy podaż (a w zasadzie częstotliwość, jak dla mnie mogą być na początek nawet "lwiątka") w relacji STEGNY - WILANOWSKA zostanie podniesiona do racjonalnego poziomu i nadal busy będą woziły muchy.
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
No dobra, a ci nieszczęśnicy z Wileniaka do EC?pawcio pisze:I jeszcze jedno. Tak. 185 na Stegnach (plus wzmocnienie 159) zupelnie wystarczy.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
A czy ja gdziekolwiek napisałem, że tam jest coś "niby"emdegger pisze:A cóż takiego jest niby na odcinku Wilanowskiej między Sikorskiego a Puławską wspaniałego?
W relacji Włochy - Bemowo-Bielany - też jeszcze niedawno - dawałaemdegger pisze:Obecna podaż także wiele daje do myślenia.
PS. Notabene zaraz nas Bastian stąd pogoni za OT
Kij im w oko. Najezdzilem sie swego czasu 362 i nikogo tam nie bylo. Zbyt marginalny potok by sie nim przejmowac. Poza tym bedzie dogodne polaczenie 159+162 obie co przynajmniej 10 minut w szczycie.Bastian pisze:No dobra, a ci nieszczęśnicy z Wileniaka do EC?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Chcesz powiedzieć, że podaż na odcinku Stegny - Dolina Służewiecka (poprawiono, mam nadzieję, że mało osób to przeczytało w pierwotnej wersjiDennis pisze:DOLINA SŁUŻEWIECKA i METRO WILANOWSKA
*ja oczywiście metrem
[ Dodano: 2007-06-29, 15:48 ]
Nie po linii idzie obywatel, oj nie... Powinno być: od PKP Powiśle do ECBastian pisze:No dobra, a ci nieszczęśnicy z Wileniaka do EC?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bastian pisze:No dobra, a ci nieszczęśnicy z Wileniaka do EC?
pawcio pisze:Kij im w oko. Najezdzilem sie swego czasu 362 i nikogo tam nie bylo. Zbyt marginalny potok by sie nim przejmowac. Poza tym bedzie dogodne polaczenie 159+162 obie co przynajmniej 10 minut w szczycie.
Cieszą mnie wasze argumenty... Przekonywano mnie, że jest to połączenie nie do wycięciaemdegger pisze:Nie po linii idzie obywatel, oj nie... Powinno być: od PKP Powiśle do ECPotok z Wileniaka rzecz jasna jest - a nawet na pewno wziąwszy pod uwagę dość dobrą punktualność 162. Ale nie jest on na tyle duży, żeby na Czerniakowskiej się nie przesiąść - przy założeniu wzmocnienia 159.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Małe OT: ja w potoki pracownicze jednak wierzę: 138 wiezie takie od pl. na Rozdrożu. Ale to nie ma znaczenia przy zakładanej mocnej częstotliwości 159.pawcio pisze:Kij im w oko. Najezdzilem sie swego czasu 362 i nikogo tam nie bylo
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Nie będę się upierał, bo widzę to 115, ale są pasażerowie, którzy korzystają z tej linii (z Marysina, Okularowej i Płowieckiej), którzy jadą na któryś z przystanków Łukowskiej (zwłaszcza na samej Łukowskiej wysiada i wsiada trochę osób). To unikalne połączenie z Witolinem "od naszej" strony bym zachował. Tym bardziej, że Grochowską jedzie już 137 i 173. A poza tym 141 na Olszynce oraz 135 na Witolinie są tego warte.emdegger pisze:115 nie może dalej egzystować w przyrodzie jako linia dla pielgrzymów i masochistów.Andrzej pisze: nowe 141 nie na Witolin tylko na Olszynkę - ... - Grochowska, Chłopickiego, Olszynka, wtedy 135: Ostrobramska, Rodziewiczówny, Witolin i bedzie super
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
1. Na ile szacujecie czas przejazdu takiego 515 w relacji Niedzwiadek-Trasa Siekierkowska-Rembertów?
2. Nawiązując do kwestii przejazdu przez Metro WIlanowska to takie 515 mogłoby teoretycznie jechac zamiast Al.Lotników, Wałbrzyską, Nowoursynowską i Doliną Słuzewiecką prosto od Galerii Mokotów al.Wilanowską az do Sikorskiego (zaliczając ZP Smoluchowskiego i ZP Metro Wilanowska). Szybszy czas przejazdu acz przez mniej zamieszkane tereny
2. Nawiązując do kwestii przejazdu przez Metro WIlanowska to takie 515 mogłoby teoretycznie jechac zamiast Al.Lotników, Wałbrzyską, Nowoursynowską i Doliną Słuzewiecką prosto od Galerii Mokotów al.Wilanowską az do Sikorskiego (zaliczając ZP Smoluchowskiego i ZP Metro Wilanowska). Szybszy czas przejazdu acz przez mniej zamieszkane tereny
PURA VIDA!
z niewygodną(o ile w ogolę możliwą) przesiadką przy metrze - odpadamariow pisze: 2. Nawiązując do kwestii przejazdu przez Metro WIlanowska to takie 515 mogłoby teoretycznie jechac zamiast Al.Lotników, Wałbrzyską, Nowoursynowską i Doliną Słuzewiecką prosto od Galerii Mokotów al.Wilanowską az do Sikorskiego (zaliczając ZP Smoluchowskiego i ZP Metro Wilanowska). Szybszy czas przejazdu acz przez mniej zamieszkane tereny
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
Na pewno 515 musi jechać przez Wałbrzyską. Zwłaszcza, jeżeli miałoby zastąpić 401.
Czasu przejazdu nie liczyłem, zwłaszcza, że nie wiadomo na ile szacować czas na nowym kawałku TS.
Czasu przejazdu nie liczyłem, zwłaszcza, że nie wiadomo na ile szacować czas na nowym kawałku TS.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ja się pokusiłem na drobne liczenie. Połączyłem 401+416+515 licząc, że nowe 515 jechałoby prosto czas 416 od Nowoursynowskiej do Meissnera potraktowałem jako czas Nowoursynowska - Gocław oraz nowy odcinek TS jako 2/3 minuty wyszło na minimalnym przelocie 62 minuty, a na maksymalnym 84.pawcio pisze: Czasu przejazdu nie liczyłem, zwłaszcza, że nie wiadomo na ile szacować czas na nowym kawałku TS.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel