A teraz o polityce... (tej krajowej)

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 28 wrz 2006, 17:08

Sprawa jest śmierdząca, ale ten, kto sądzi, że mamy do czynienia ze zdarzeniem bez precedensu, nie grzeszy mądrościa. Kupczenie urzędami i frymarczenie państwem to żadne novum. Od stolnika Sicińskiego z Upity ,przez koncesjonowany PPS do SLD wszyscy robili to samo. I niech nie pier...(wszy) Olejniczak, że komisje, wybory, katharsis etc. bo nie ma najzwyczajniej prawa. PiS dało się przyłapać, a reszta cynicznie na tym żeruje, gdyz takie są reguły polityki. Renata Beger nie jest żadną pozytywną postacią, tylko karierowiczką o powierzchowności kopyta i umyśle rozwielitki. W dodatku zbiera podpisy od umarłych lub umysłowo chorych... Tak naprawdę ta afera wywołana przy jej współudziale, a uwydatniająca rolę człowieka podobnego formatu na szczytach władzy, to zasmucający i tragiczny fakt. Swoją drogą, cała sytuacja przypomina nieco rwetes ze sprinterami na setkę. Wiadomo, że szprycują się wszyscy, ale tylko udowodnione przypadki są piętnowane, choć jakikolwiek doping jest zabroniony. Więc Asafa Powell jest czysty, a Tim Montgomery niestety nie...

Andrzej

Post autor: Andrzej » 28 wrz 2006, 17:34

tego bałaganu, afer i przepychanek, blokujących niepotrzebnie rozwój państwa (w jakąkolwiek stronę..), by nie było, gdyby wcześniej zmienili ordynację -> zwycięzca bierze wszystko lub wystarczającą wiekszość..
tak jak pisałem w politycznym wątku jeszcze przed wyborami.. - najlepiej gdyby jakaś jedna partia zgarnęła wszystko i rządziła, najlepiej z "jej" prezydentem, żeby nie było weta do każdej ustawy..
a do prawdziwych gier politycznych jeszcze polska polityka nie dojrzała.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 wrz 2006, 17:37

Andrzej pisze:tego bałaganu, afer i przepychanek, blokujących niepotrzebnie rozwój państwa (w jakąkolwiek stronę..), by nie było, gdyby wcześniej zmienili ordynację -> zwycięzca bierze wszystko lub wystarczającą wiekszość..
tak jak pisałem w politycznym wątku jeszcze przed wyborami.. - najlepiej gdyby jakaś jedna partia zgarnęła wszystko i rządziła, najlepiej z "jej" prezydentem, żeby nie było weta do każdej ustawy..
O, w życiu. Jak sobie wyobrażam, że PiS miałby mieć władzę praktycznie nieograniczoną, to wystarczy mi to za całą gamę argumentów przeciwko takiej ordynacji.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
kocur

Post autor: kocur » 28 wrz 2006, 17:40

Andrzej pisze:tego bałaganu, afer i przepychanek, blokujących niepotrzebnie rozwój państwa (w jakąkolwiek stronę..), by nie było, gdyby wcześniej zmienili ordynację -> zwycięzca bierze wszystko lub wystarczającą wiekszość..
Jasne.
Ein Fuhrer, ein Volk, ein Reich!
](*,) ](*,) ](*,)

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 28 wrz 2006, 17:54

Oczywiscie. Przypominam, ze Adolf Hitler doszedl do wladzy w wyniku demokratycznych wyborow. Co zrobil pozniej wszyscy chyba wiedza.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 wrz 2006, 20:05

kocur pisze: Ein Fuhrer, ein Volk, ein Reich!
](*,) ](*,) ](*,)
Nie nie nie, ein Volk, ein Reich, zwei Kaczoren...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 28 wrz 2006, 20:43

Mój komentarz w sprawie "taśm prawdy": http://www.chomiks.com/generator/4277&ord=2

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 28 wrz 2006, 21:10

TGM pisze:Mój komentarz w sprawie "taśm prawdy": http://www.chomiks.com/generator/4277&ord=2
To Ci się udało =D> :D

[ Dodano: 2006-09-28, 21:14 ]
To jest świetne :D

http://www.chomiks.com/generator/4284&ord=2

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 28 wrz 2006, 23:12

a ja na to wszystko mam taką piosenkę:

(...)
My mamy coś co zostanie na pewno, skarby, których nie dosięgną!
To są skarby, których nie dosięgną!
Skarby, których nie dosięgną!

Gdy zbudzi nas dźwięk potłuczonego szkła
Gdy przejdą fosę i dorwą się do bram
Mamy coś czego nie zabiorą nam
Gdy wzrok przesłoni gęsta mgła
Mamy swoje skarby
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 28 wrz 2006, 23:15

Gacek pisze:a ja na to wszystko mam taką piosenkę:

(...)
My mamy coś co zostanie na pewno, skarby, których nie dosięgną!
To są skarby, których nie dosięgną!
Skarby, których nie dosięgną!

Gdy zbudzi nas dźwięk potłuczonego szkła
Gdy przejdą fosę i dorwą się do bram
Gdy wzrok przesłoni gęsta mgła
Mamy swoje skarby
Może chodzi ci o twoją cnote?

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 28 wrz 2006, 23:42

cnota Gacka? hihihi

Gacek
Kontakt:

Post autor: Gacek » 29 wrz 2006, 14:03

jacek pisze:Może chodzi ci o twoją cnote?
ja i cnota? Przecież połowa modteamu spała ze mną w sarkofagu!

(pamiętna impreza u Szamota, kiedy jakaś kobieta wkładała mi szminkę do ust)
Całuję Was w Wasze małe serduszka.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 29 wrz 2006, 14:12

Gacek pisze:
jacek pisze:Może chodzi ci o twoją cnote?
ja i cnota? Przecież połowa modteamu spała ze mną w sarkofagu!

(pamiętna impreza u Szamota, kiedy jakaś kobieta wkładała mi szminkę do ust)
A może to nie była kobieta i nie szminka?

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 29 wrz 2006, 15:06

emdegger pisze:Sprawa jest śmierdząca, ale ten, kto sądzi, że mamy do czynienia ze zdarzeniem bez precedensu, nie grzeszy mądrościa. Kupczenie urzędami i frymarczenie państwem to żadne novum. Od stolnika Sicińskiego z Upity ,przez koncesjonowany PPS do SLD wszyscy robili to samo. I niech nie pier...(wszy) Olejniczak, że komisje, wybory, katharsis etc. bo nie ma najzwyczajniej prawa. PiS dało się przyłapać, a reszta cynicznie na tym żeruje, gdyz takie są reguły polityki..
tylko że PiS zapowiadał nową jakość w życiu politycznym, odnowę moralną, i to kłóci się z wydarzeniami, które miały miejsce.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 29 wrz 2006, 16:45

Cytat z "Die Welt", który bardzo dobrze oddaje całą sprawę:
"Rządzacy przekonują, że przydzielanie stanowisk za polityczną współpracę jest powszechne na całym świecie. Powszechne jest również to, że kobiety i mężczyźni ze sobią sypiają, ale tylko nieliczni dają w zamian konkretne ekwiwalenty."

Tłumaczenie PiS-u że to powszechne zjawisko, jest żałosne, bo powszechne są również kradzieże, włamania, itp. Każdy wie, że takie rzeczy mają miejsce, ale karane są tylko przypadki, gdzie wina jest udowodniona, a tutaj dzięki nagraniom wszystko widać jak na dłoni. Zgodnie z tokiem myślenia premiera, PiS próbuje nas przekonać w tej chwili, że białe jest czarne, a czarne jest białe. Szkoda, że są głupcy, którzy w to wierzą.

ODPOWIEDZ