Rzeczywiście już powinny być, przynajmniej na Omnibusie była informacja, że w Warszawie pojawią się ok. 23 marca.
Czyżby szykuje się powtórka z elektrykami Ursusa?
Rzeczywiście już powinny być, przynajmniej na Omnibusie była informacja, że w Warszawie pojawią się ok. 23 marca.
Przyjechał na testy ,wrócił do fabryki, ale dziś się znów pojawił, tym razem pod ZTM.
Ale właśnie na Kleszczowej ma być budowana stacja CNG (jest na nią zresztą oddzielny przetarg).
Jest jeszcze ~45 SU15 do kasacji, więc co najwyżej 15 Manów będzie się dało skasować. Chyba, że ktoś planuje zastąpić przegubowce 20 solówkami - to wtedy 35.
A pozostałe nówki gotowe do wysyłki?
Strzelam w ciemno w SIL.
U18III CNG już nie ma w ofercie, a U18IV CNG jeżdżą już u trzech klientów. Stąd dziwi mnie bardzo, jakie fachowe gazetki czyta Flash, gdzie zapowiadają pokazanie takiego pojazdu na targach, tym bardziej, że pierwszy taki wóz był gotowy dawno temu i to ten biały ze strony Solarisa. Wspomnianymi klientami są RATP Paris (1 szt.), CTS Strasbourg (7 szt.) i DP Chomutov (1 szt.). Ponadto produkują się kolejne dla Ostrawy (10 szt.) i Czeskich Budziejowic (5 szt.).
Chudy, dzięki za wyczerpujące info!chudy5d pisze: ↑04 kwie 2018, 13:39U18III CNG już nie ma w ofercie, a U18IV CNG jeżdżą już u trzech klientów. Stąd dziwi mnie bardzo, jakie fachowe gazetki czyta Flash, gdzie zapowiadają pokazanie takiego pojazdu na targach, tym bardziej, że pierwszy taki wóz był gotowy dawno temu i to ten biały ze strony Solarisa. Wspomnianymi klientami są RATP Paris (1 szt.), CTS Strasbourg (7 szt.) i DP Chomutov (1 szt.). Ponadto produkują się kolejne dla Ostrawy (10 szt.) i Czeskich Budziejowic (5 szt.).
Co do elektryków - auto o numerze 09 niestety ma obsuwę. Do tego nadal jest u nas wóz 07. I wspomniany 1911 (stan na dzień wczorajszy). Nie wiem, gdzie jest reszta, ale nie szukałem też specjalnie.