Komunikacja w Łomiankach
Moderator: Wiliam
Dobra zmiana.
Szkoda, że tak dużo czasu musiało upłynąć, by do tego doszło
Szkoda, że tak dużo czasu musiało upłynąć, by do tego doszło
Od dziś ponownie kursuje linia 800.
Czy ZTM ma dane jak kształtuje się frekwencja tej linii w poszczególnych miesiącach kursowania?
Czy jest widoczny spadek w październiku?
Jestem ostrożnego zdania, że poza sezonem letnim w Kampinosie jest więcej osób niż latem. Może to wynikać z tego, że w lato poza nadmiernym upałem są uciążliwe komary i kleszcze.
Zimą widywałem tłumy ludzi na szlaku z Dziekanowa w weekend nawet przy -15 stopniach. A w Granicy trafiła się nawet duża gromada morsów, choć nie kojarzę tam żadnego sensownego zbiornika wodnego.
Zaś weekendowy autobus 719 potrafi być załadowany spacerowiczami od metra aż do ostatniego przystanku w Lesznie.
A Truskaw przeżywa co weekend samochodowy armagedon. Projekt budowy parkingu jest, póki co, zablokowany przez lokalnych mieszkańców, a wydłużenia 210 z nową pętlą pod samym lasem chyba nawet nie bierze się pod uwagę.
Czy ZTM ma dane jak kształtuje się frekwencja tej linii w poszczególnych miesiącach kursowania?
Czy jest widoczny spadek w październiku?
Jestem ostrożnego zdania, że poza sezonem letnim w Kampinosie jest więcej osób niż latem. Może to wynikać z tego, że w lato poza nadmiernym upałem są uciążliwe komary i kleszcze.
Zimą widywałem tłumy ludzi na szlaku z Dziekanowa w weekend nawet przy -15 stopniach. A w Granicy trafiła się nawet duża gromada morsów, choć nie kojarzę tam żadnego sensownego zbiornika wodnego.
Zaś weekendowy autobus 719 potrafi być załadowany spacerowiczami od metra aż do ostatniego przystanku w Lesznie.
A Truskaw przeżywa co weekend samochodowy armagedon. Projekt budowy parkingu jest, póki co, zablokowany przez lokalnych mieszkańców, a wydłużenia 210 z nową pętlą pod samym lasem chyba nawet nie bierze się pod uwagę.
Dlaczego autobusy przegubowe KMŁ mogą w Burakowie zjeżdżać na Warszawską, a przegub z Arrivy musi jeździć Kolejową i Brukową?
-
Ktoś zapomniał KMŁ powiedzieć, że autobusy przegubowe się tam nie zmieszczą albo zawisną na progach zwalniających.
Może nie mają tak aktywnych związków wzwodowych?
A czy nie jest tak, że Arriva planowo wysyła na swoją brygadę przegubowce, a KMŁ na razie robi to nie-planowo, a raczej testowo?! W sensie, wg planu w wyjazdówce, jest solówka, ale że już mają przeguby, to wysyłają.
RELOBUS A38 ESTRADY
-
No tak, dlatego właśnie przegub znalazł się na Warszawskiej w Burakowie. Ale to nadal nie tłumaczy dlaczego autobusy Arrivy nie mogą też tak pojechać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlaczego ZTM wysyła ajentów na trasy, na których zdaniem MZA dany autobus nigdy by się nie zmieścił?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W sierpniu były testy, od września KMŁ wysyła przeguby na te same brygady i linie. Rano jest to 07/150 i 07/750, a po południu 010/150 i 05/750.
Najwyraźniej KMŁ nie obawia się tak o kondycję swoich przegubów jak ZTM o przeguby MZA lub Arrivy.
BTW: Szkoda, że KMŁ nie zdążyła kupić jeszcze tego Solarisa: https://phototrans.eu/14,1047800,0,Sola ... 50197.html
- ZielonyJamnik
Uwierz mi, 5lat bezpańskich zrobił z #5200 ruinę.
Mkną po koleinach zielone jamniki...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No ale KPK go kupiło.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A dlaczego ten jeden z serii nie był wykupiony po leasingu a wszystkie pozostałe tak ?
- ZielonyJamnik
Bo był własnością BTSu, a nie banku i mógł z nim sobie robić co chce. Po za tym nie było żadnego wykupu z leasingu, tylko osobny przetarg
@Glonojad pytanie ile wpakowano w remont.
Mkną po koleinach zielone jamniki...
OK, rozumiem. No tak, pamiętam, że był przetarg, ale w sensie że po zakończeniu leasingu.ZielonyJamnik pisze: ↑13 wrz 2023, 15:17Bo był własnością BTSu, a nie banku i mógł z nim sobie robić co chce. Po za tym nie było żadnego wykupu z leasingu, tylko osobny przetarg