Komunikacja miejska po M2C - plany, projekty
Moderator: Wiliam
Ursus niekolejowy w ogóle straci przystanek przesiadkowy z tramwaju.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zawisza zabije tę linię.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie tyle Zawisza, co Towarowa.
Sądząc po tym, że ZTM się stamtąd wycofuje rakiem, to chyba nie ma szans.
A kiedy rozbiórka wiaduktu Towarowej? 
W przyszłym roku, podobno.
No to problem się rozwiąże.
A "za Gierka" potrafili budować trasę Ł z utrzymanym ruchem (w tym tramwajów) w poprzek.
A "za Gierka" potrafili budować trasę Ł z utrzymanym ruchem (w tym tramwajów) w poprzek.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Osa na blogu:
Dokładne propozycje ZTM z przebiegiem tras tramwajów i autobusów, częstotliwością kursów podamy w czwartkowym wydaniu Gazety Wyborczej - 24 kwietnia.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Thompson04
Wątpię, raczej powielenie tego co już było z autorskimi rysunkami i komentarzem...
- fik
- Naczelne Chamidło
Biorąc pod uwagę, że punktem wyjścia do dyskusji była konstatacja, że to wycofywanie się jest idiotyczne, to twoja uwaga niewiele wniosłapawcio pisze:Sądząc po tym, że ZTM się stamtąd wycofuje rakiem, to chyba nie ma szans.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
skoro nie ma będzie dowozu do Metra zarówno ze strony Żwirki i Wigury, jak i Al. Jerozolimskich, nowa linia metra niewiele poprawi komunikację dla mieszkańców Ochoty,
przesiadka na pl. Zawiszy do tramwaju nie należy do najlepszych, najlepiej i tak będzie od strony tramwajów, chociaż przystanki do Banacha (Al. Krakowska, Grójecka) czeka również przesiadka z 7/9/15 do 1, docelowo konieczny będzie jednak buspas i bezpośrednie linie z Okęcia, Al. Jerozolimskich i Żwirki,
podtrzymuję zdanie, że 504 byłoby optymalne, w stronę Centrum praktycznie trasa kończy się na pl. Zawiszy, w drugą stronę dochodzi tylko przesiadka na Centralnym ...
podoba mi się pomysł z przeniesieniem 127 lub 191 do Metra
przesiadka na pl. Zawiszy do tramwaju nie należy do najlepszych, najlepiej i tak będzie od strony tramwajów, chociaż przystanki do Banacha (Al. Krakowska, Grójecka) czeka również przesiadka z 7/9/15 do 1, docelowo konieczny będzie jednak buspas i bezpośrednie linie z Okęcia, Al. Jerozolimskich i Żwirki,
podtrzymuję zdanie, że 504 byłoby optymalne, w stronę Centrum praktycznie trasa kończy się na pl. Zawiszy, w drugą stronę dochodzi tylko przesiadka na Centralnym ...
podoba mi się pomysł z przeniesieniem 127 lub 191 do Metra
128 - jedyna linia na Rakowcu Płd + 105,136,138,141,154,172,175,188,191,208,218,306,504