Jest to pierwszy tego typu przetarg w Warszawie i zapewne jest dużo pytań, a wbrew pozorom odpowiedź na nie to nie jest takie hop-siup.tompop2 pisze:Mam takie pytanko czemu przesuwają ten termin na gazowce czyż by się nikt nie zgłaszał![]()
Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
http://infobus.pl/text.php?id=58969
W tym artykule wspomniano, że
W tym artykule wspomniano, że
Stołeczne zakłady w tym roku nie tylko odebrały 20 szt. Solcity SM10 (jeden z nich był obecny na TRANSEXPO), ale także zamówiły (umowa miała zostać podpisana pod koniec zeszłego tygodnia) aż 47 szt. przegubowych autobusów SM18, które Solbus dostarczy do warszawskiej spółki w przyszłym roku.
http://phototrans.pl/14,648479,0,Autosan_M09LE_.html
Pierwszy Autosan M09LE z euro 6. Nie wrzucałbym tego linku, gdyby nie to, że ma zamontowany biletomat z logo naszego ZTM-u. Za to przyciski stop i otwierania drzwi są takie same jak w autobusach zamawianych przez MZA.
Pierwszy Autosan M09LE z euro 6. Nie wrzucałbym tego linku, gdyby nie to, że ma zamontowany biletomat z logo naszego ZTM-u. Za to przyciski stop i otwierania drzwi są takie same jak w autobusach zamawianych przez MZA.
Mera mogła po prostu zamontować pierwszy, który miała wolny na pokaz.Michal pisze:http://phototrans.pl/14,648479,0,Autosan_M09LE_.html
Kiedy w 2005 Jelcz pokazywał w Kielcach zmodernizowanego gniota to autobus był wyposażony w kompletny ZTMowski system żółtych kasowników Monetela. Tak więc nie sugerowałbym się tym automatem.Michal pisze:Nie wrzucałbym tego linku, gdyby nie to, że ma zamontowany biletomat z logo naszego ZTM-u.
15/12/2005-12/7/2019
Tak jak Częstochowa zobaczyła Twista na targach z elektronicznymi tablicami, a po dostarczeniu tablic nie było i był szok.TLG pisze:Kiedy w 2005 Jelcz pokazywał w Kielcach zmodernizowanego gniota to autobus był wyposażony w kompletny ZTMowski system żółtych kasowników Monetela. Tak więc nie sugerowałbym się tym automatem.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Umowa na dostawę Solbusów podpisana - http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... cinek.html
Gdyby chcieli to by mogli. O ile podawanie nazw komponentów raczej nie jest wskazane, o tyle informacja "musi współpracować z pakietem oprogramowania XXX" w przetargach pojawia się nadzwyczaj często i dziwnym trafem zawsze bez specyfikacji formatu danych i protokołów (a standardowa odpowiedź na pytanie o nie to "są własnością firmy XYZ, proszę się do nich zwrócić, a jak nie to możecie nam wymienić wszystkie urządzenia i całe oprogramowanie na swoje")
Dostawa miała być na przełomie roku. Teraz piszą że w połowie przyszłego roku. A loteriada z Gazowcami trwa w najlepsze...Jak tak dalej pójdzie będą sobie pisać i odpisywać do kolejnych wyborów samorządowych by na koniec unieważnić przetarg.
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Wyjaśnię parę kwestii. Dostawa miała być na przełomie roku ale nie będzie z powodu tzw. "afery przecinkowej" szumnie nazwanej i rozdmuchanej przez media. W "GW" napisane jest iż dostawy rozpoczną się w pierwszej połowie przyszłego roku.Kacper R3 pisze:Dostawa miała być na przełomie roku. Teraz piszą że w połowie przyszłego roku.
Sprawdziłem w przetargu na dostawę tych 47 przegubowców. Termin rozpoczęcia dostawy wypada 126 dni od podpisania umowy. Umowę podpisano 30.09.2013, także dostawa powinna się rozpocząć od 02.02.2014.
Zastanawiam się, dlaczego MZA zaprzestały całkiem kupowania autobusów 15-metrowych? Neoplany już są praktycznie kasowane, tylko patrzeć, jak dotknie to także SU15, które już mają ponad 10 lat. A przeciej jest wiele linii, na które "dwunastki" są za małe, a niekoniecznie muszą na nich jeździć przeguby. Dlaczego więc się nie odnawia taboru w kategorii wozów15-metrowych?
[ Dodano: Pon 07 Paź, 2013 14:41 ]
Zastanawiam się, dlaczego MZA zaprzestały całkiem kupowania autobusów 15-metrowych? Neoplany już są praktycznie kasowane, tylko patrzeć, jak dotknie to także SU15, które już mają ponad 10 lat. A przeciej jest wiele linii, na które "dwunastki" są za małe, a niekoniecznie muszą na nich jeździć przeguby. Dlaczego więc się nie odnawia taboru w kategorii wozów15-metrowych?
[ Dodano: Pon 07 Paź, 2013 14:41 ]
- vernalisadonis
Pewnie dlatego, że autobusy te są ciężkie w manewrowaniu. Dużo jest miejsc w Warszawie, gdzie ciężko jest nim skręcać, a po drugie autobus o takich wymiarach lepiej nadaje się na trasy międzymiastowe niż do miasta.man1956 pisze:Dlaczego więc się nie odnawia taboru w kategorii wozów15-metrowych?
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej