fik pisze: ↑30 cze 2023, 17:38
Gdzie jest 227, kiedy jest potrzebne?
Weź ciszej z takimi pomysłami, bo jeszcze jakiś (bez)radny przeczyta to i od września ZTM skieruje wariantowe 500 do DWC w ostatnio modnym i ulubionym takcie co 30' i tyle będzie z usprawnienia komunikacji na Czystem

Wolfchen pisze: ↑30 cze 2023, 18:19
Autobus Czerwon pisze: ↑30 cze 2023, 17:43
Dowóz do metra ciągu równoległego znajdującego się w stosunkowo bliskiej odległości do stacji nie przynosi zazwyczaj zadowalającej liczby pasażerów, co ładnie pokazuje przykład Kazimierzowskiej.
Lepiej bym tego nie ujął. Co zresztą pokazuje przypadek Jana Kazimierza.
Za to jest też ciąg Grzybowska - Królewska obsługiwany przez 106, które - ku mojemu zdumieniu - ma nawet nienajgorszą frekwencję. Idąc tym tokiem rozumowania też komunikacja tam powinna zostać zwinięta i powinno się powiedzieć ludziom, żeby sobie popierdalali do najbliższych stacji metra?
Wolfchen pisze:Bliska Wola raczej pielgrzymuje do Kasprzaka, Ordona jest wiecznie w korku, plus tam za wiele nie ma (bo między Ordona a Prymasa to i tak ciąży do Prymasa). Jak zabudowane zostaną tereny komisu i dawnego Spedpolu, to może prędzej.
Tam to zdaje się docelowo zbiorkom ma kursować nowo-Prądzyńskiego czy inną nowo-Jana Kazimierza co byłoby sensowne, bo stamtąd już dość daleko jest do Kasprzaka i Wolskiej. I chyba dość spore osiedle tam się planuje, bo kiedyś widziałem gdzieś nawet plany poprowadzenia tam trasy tramwajowej
Łukasz pisze: ↑01 lip 2023, 13:47
KM pisze:Chciałbym jeszcze przypomnieć, że po zakończeniu przebudowy Dworca Zachodniego od Tunelowej będzie kilkuperonowa pętla autobusowa. Czy wciąż ma tam jeździć tylko 103?
To chyba zależy, czy będzie coś, co stanie się naturalnym przedłużeniem tramwaju spod Zachodniego.
Do momentu wybudowania tramwaju to prędzej dawne PKP Kasprzaka byłoby wartościowsze niż DWZ, ale i tam jest styczność z koleją.
Hm, pomyślałem sobie, że taka linia autobusowa mogłaby jechać przedłużeniem Prądzyńskiego na zachód od Bema do nowych osiedli za Ordona, tylko na budowę nowo-Prądzyńskiego się nie zapowiada. Gdzie jest w tym mieście uwielbienie dla samochodozy w postaci budowy nowych dróg, kiedy jest potrzebne?