515 - co dalej z tą linią?

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 03 sie 2007, 21:58

Dennis pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Słusznie. Ale z drugiej to dlaczego ma przezeń kursować nowe 143...
Bo jak sama nazwa wskazuje jest to linia zwykła, w odróżnieniu od przyspieszonej 515 ;) Chociaż byłoby leppiej gdyby to jednak ta ostatnia tamtędy kursowała, bo jako obwód dowiozłaby do stacji, zaś zespół KORDIANA nie straciłby połączenia z WIATRAKIEM.
Otóż to. Dodatkowo na upartego to 515 miałoby gdzie nadrabiać opóźnienia złapane przy przejeździe (Marsa, TS).
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 04 sie 2007, 10:51

Tak jakoś wpadł mi do głowy taki ( może według was głupi, ale nie krzyczeć! ) pomysł, aby wydłużyć trasę 183 następująco: Nowy Rembertów-...-Grochowska-Wiatraczna-Szaserów-Szaserów
Zalety: + Wzmacniamy ul. Szaserów i Wiatraczną ;
+ Zwalniamy jedno miejsce na pętli Wiatraczna
+ Zastępujemy w pewnym sensie ew. wycofaną linię 135, która ma pojechać na Os. Ostrobramska
+ Ruszamy coś, co trzeba ruszyć :D
Wady i problemy: - Częstotliwość kursowania by była gorsza...
-... oczywiście spowodowana brakiem brygad ( czyt. kierowców)
Sugestie, opinie, krzyki, hihy? ;-)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 04 sie 2007, 10:55

O matko! Po co ten zawijas? :> 135 nie jeździ z Wiatracznej :> 188 i 523 wystarczą :>

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 04 sie 2007, 12:06

ziomal pisze:Ruszamy coś, co trzeba ruszyć :D
Na twoim miejscu ruszyłbym głową :D
PiotrekP pisze:135 nie jeździ z Wiatracznej
Toteż ekwiwalent musi z Olszynki ruszyć południkowo ;)
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 05 sie 2007, 21:59

emdegger pisze:południkowo
Nie używaj trudnych słów! Kolega nawet nie wiem, jak się
ziomal pisze:hihy
pisze.
A serio mówiąc. Za takie idiotyzmy, to chyba zacznę rozszarpywać. Osobiście.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 05 sie 2007, 22:14

Czerwonym paskiem go!!

[ Dodano: 2007-08-05, 22:16 ]
PiotrekP pisze:Chociaż tak:
143 - REMBERTÓW KOLONIA - Polanka - Republikańska - rondo - Al. Gen. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Grochowska - WIATRACZNA
Nie przez żaden przejazd przez Nowy Rembertów!
518 - MOKRY ŁUG - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Ostrobramska - Al. Stanów Zjednoczonych - Armii Ludowej - Wawelska - Al. Jerozolimskie - Popularna - Chrobrego - Ryżowa - Dzieci Warszawy - Pużaka - Spisaka - Al. Jerozolimskie - STARODĘBY (powrót: Al. Jerozolimskie - Sosnowskiego - Pużaka..)
305 - MIĘDZYLESIE [...] - Korkowa - Okularowa - Chełmżyńska - Strażacka - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Poligon - Tereny Aonu, nie wiem jak to nazwać.
Blagam, tylko nie co 40 minut ani jak jest teraz, tylko co 25 przynajmniej.
199 TARGÓWEK [...] - Żołnierska - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - Cyrulików - REMBERTÓW KOLONIA
Brygady mogą pójść ze 153.
408>518
518 = 408+405
Dwie linie z Rembertowa do Ursusa? A poza tym skąd wiesz, że wojskowi chcą u siebie 305? Czy nie chcesz im aby robić dobrze na siłę?

Rosa

Post autor: Rosa » 05 sie 2007, 22:18

" Swoje uwagi prosimy przesyłać do nas pocztą elektroniczną na adres: konsultacje@ztm.waw.pl, lub drogą telefoniczną pod numer naszej całodobowej infolinii 94-84."
Chciałem tylko zwrócic uwage tym co będa brali udział w konsultacjach że brane pod uwagę będą tylko te wyslane drogą elektroniczną (o ile będą brane pod uwagę). Rozmawialem z Panem z infolinii i rozmowa była miła ale powiedział że jemu nie musze nic na ten temat mówić a wszelkie uwagi nalezy wysyłać pisemnie.
No i oczywiście o przystankach na trasie wciąż nic nie wiadomo.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 05 sie 2007, 22:27

Jarek pisze:Dwie linie z Rembertowa do Ursusa?
To by raczej trzy były :> .

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 05 sie 2007, 22:36

Jarek pisze:Czerwonym paskiem go!!

[ Dodano: 2007-08-05, 22:16 ]
PiotrekP pisze:Chociaż tak:
143 - REMBERTÓW KOLONIA - Polanka - Republikańska - rondo - Al. Gen. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Grochowska - WIATRACZNA
Nie przez żaden przejazd przez Nowy Rembertów!
518 - MOKRY ŁUG - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Ostrobramska - Al. Stanów Zjednoczonych - Armii Ludowej - Wawelska - Al. Jerozolimskie - Popularna - Chrobrego - Ryżowa - Dzieci Warszawy - Pużaka - Spisaka - Al. Jerozolimskie - STARODĘBY (powrót: Al. Jerozolimskie - Sosnowskiego - Pużaka..)
305 - MIĘDZYLESIE [...] - Korkowa - Okularowa - Chełmżyńska - Strażacka - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Poligon - Tereny Aonu, nie wiem jak to nazwać.
Blagam, tylko nie co 40 minut ani jak jest teraz, tylko co 25 przynajmniej.
199 TARGÓWEK [...] - Żołnierska - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - Cyrulików - REMBERTÓW KOLONIA
Brygady mogą pójść ze 153.
408>518
518 = 408+405
Dwie linie z Rembertowa do Ursusa? A poza tym skąd wiesz, że wojskowi chcą u siebie 305? Czy nie chcesz im aby robić dobrze na siłę?
Mam nadzieję, że nie mnie czerownym paskiem, tylko ziomala? 8-[
Poza tym później z R-11 się dogadaliśmy, że 518 jednak nie do Ursusa, tylko jak teraz jest 408, i co do 305 też się zgodziliśmy, że ta linia byłaby akurat jak na tamte tereny, bo krótkie wozy, częstotliwość ok, no i wędrówki ludzi mogłyby nawet z ratusza sobie do siebie podjechać. No bo powiedz, gdzie lepiej zakrańcujesz 305, na Kolonii jak proponuje ZTM? :> Kpina, nikt na odcinku Strażacka-Szatkowników nie jeździł 327 a i 153 jeżdżą tylko gimnazjaliści z Karolówki/Mokrego Ługu..

Pawel01

Post autor: Pawel01 » 08 sie 2007, 14:55

Ciekawi mnie fakt, że po wyremontowaniu (dość długim) :p ul. Rolnej (dla lepszej orientacji: od. ul. Wałbrzyskiej do Al. Wilanowskiej) powstały tam zatoki, a nawet stoją wiaty przystankowe i nic tą trasą nie jeździ. Czy są planowane jakieś zmiany, może jakaś linia zacznie wreszcie tamtędy kursować?

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 08 sie 2007, 15:25

Czy ZTM planuje coś na odcinku Wiatraczna-Saska w miejsce 515? Może 143 powinno jechać tak, jak teraz 515 - do M. Politechnika?

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 08 sie 2007, 15:26

jasiu pisze:Czy ZTM planuje coś na odcinku Wiatraczna-Saska w miejsce 515?
Nic, obawiam się, że nie wzmocni nawet 188 i 523. W końcu z Rembertowa jest kolej. ](*,)
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 sie 2007, 16:04

Ja wciąż słyszałem o 141 - nawet po opublikowaniu projektu w gazecie. Natomiast w projekcie na stronie ZTM też o nim ani słowa, więc nie wiem. Ktoś pisał, że może pojawi się później, wraz ze zmianami na 520. Zobaczymy...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 08 sie 2007, 16:07

Bastian pisze:Ktoś pisał, że może pojawi się później, wraz ze zmianami na 520.
Obawiam się, że jest to przypadek z serii "odłóżmy, to ludzie zapomną"... :neutral:
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

ratraciak
Kontakt:

Post autor: ratraciak » 08 sie 2007, 19:44

Pawel01 pisze:Ciekawi mnie fakt, że po wyremontowaniu (dość długim) :p ul. Rolnej (dla lepszej orientacji: od. ul. Wałbrzyskiej do Al. Wilanowskiej) powstały tam zatoki, a nawet stoją wiaty przystankowe i nic tą trasą nie jeździ. Czy są planowane jakieś zmiany, może jakaś linia zacznie wreszcie tamtędy kursować?
O ile mi wiadomo ten fragment Rolnej jest już przygotowany na przedłużenie KEN-a. Jak przedłużą go od Dolinki do Wałbrzyskiej to pewnie będzie tam coś jeździć.

ODPOWIEDZ