To dziwne, bo ja często jadę tą linią w tłoku. Chociaż akurat poruszam się nią głównie w śródmiejskiej części trasy.Emyl pisze:Właśnie. 503 ma się stosunkowo dobrze, a 518 jeździ w stadach puste jak bęben.
Tarchomin i Nowodwory (III)
Moderator: Wiliam
Dzień dobry wieczór,
zazwyczaj tylko czytam wawkom, ale dziś tak mnie naszło...
http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1, ... nawet.html
Pan Dyrektor chwali się, że na Nowodworach tory są już wszędzie gdzie miały być, ogólne miodzio. Jednak wracając dziś wieczorem do domu nie mogłem nie zauważyć gustownej, kilkunastometrowej dziury w miejscu, gdzie jak mniemam, będzie przejazd z jednego toru na drugi na wysokości pętli na Nowodworach. Ktoś Szanownej Dyrekcji zaraportował na wyrost, czy to tak w ramach "kończymy rok i trzeba tylko pozytywnie"? Ja rozumiem, że te tory zapewne da się położyć w przeciągu kilku dni (choć ten ostatni kawałek jakoś strasznie długo się układa), ale po co mówić o czymś czego jeszcze nie ma?
zazwyczaj tylko czytam wawkom, ale dziś tak mnie naszło...
http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1, ... nawet.html
Pan Dyrektor chwali się, że na Nowodworach tory są już wszędzie gdzie miały być, ogólne miodzio. Jednak wracając dziś wieczorem do domu nie mogłem nie zauważyć gustownej, kilkunastometrowej dziury w miejscu, gdzie jak mniemam, będzie przejazd z jednego toru na drugi na wysokości pętli na Nowodworach. Ktoś Szanownej Dyrekcji zaraportował na wyrost, czy to tak w ramach "kończymy rok i trzeba tylko pozytywnie"? Ja rozumiem, że te tory zapewne da się położyć w przeciągu kilku dni (choć ten ostatni kawałek jakoś strasznie długo się układa), ale po co mówić o czymś czego jeszcze nie ma?
A bo wstawienie zwrotnic po dostarczeniu na gotową podbudowę to przecież latami trwa, nie? Infrastruktura torowa na odcinku gdzie będą wszystkie przystanki handlowe jest całą i tyle. Wykonawca ma jeszcze czas i nie ma co bulgotać zawczasu.tomek_s pisze:Pan Dyrektor chwali się, że na Nowodworach tory są już wszędzie gdzie miały być, ogólne miodzio. Jednak wracając dziś wieczorem do domu nie mogłem nie zauważyć gustownej, kilkunastometrowej dziury w miejscu, gdzie jak mniemam, będzie przejazd z jednego toru na drugi na wysokości pętli na Nowodworach. Ktoś Szanownej Dyrekcji zaraportował na wyrost, czy to tak w ramach "kończymy rok i trzeba tylko pozytywnie"? Ja rozumiem, że te tory zapewne da się położyć w przeciągu kilku dni (choć ten ostatni kawałek jakoś strasznie długo się układa), ale po co mówić o czymś czego jeszcze nie ma?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A skąd, wyraźnie napisałem wyżej, że zdaję sobie sprawę, że to nie jest technologia rakietowaMisiekK pisze:A bo wstawienie zwrotnic po dostarczeniu na gotową podbudowę to przecież latami trwa, nie?
Ale tego "strategicznego" kawałeczka, żeby cały "handlowy" odcinek obsłużyć nie ma.MisiekK pisze:Infrastruktura torowa na odcinku gdzie będą wszystkie przystanki handlowe jest całą i tyle.
Oczywiście, mniej pary w gwizdek też nie zaszkodzi.MisiekK pisze:Wykonawca ma jeszcze czas i nie ma co bulgotać zawczasu.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pruszków? Dobrą komunikację?! Bue he he.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Kurcze, SKM z jednej i WKD z drugiej strony miasta to mało? Aleje w kierunku Warszawy są rozgrzebane, więc bus odpada. Chyba, że koło torów, jak dawniej się jeździło przez Piastów, Ursus i Włochy.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
-
Stary Pingwin
Była taka kiełbasa przed wyborami samorządowymi. Łącznica jest WKD, PLK czy PKP BOCZNICE?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Jesteś tego pewien? Można wstawić rozjazd nakładkowy wcześniej, a i wahadło bez problemu by pojechało.tomek_s pisze:Ale tego "strategicznego" kawałeczka, żeby cały "handlowy" odcinek obsłużyć nie ma.
OK, przekonałeś mnie. Tory są gotowe w stu procentach, a to tam, czego jeszcze nie ma, będzie extra w prezencie od wykonawcy.MisiekK pisze:Jesteś tego pewien? Można wstawić rozjazd nakładkowy wcześniej, a i wahadło bez problemu by pojechało.tomek_s pisze:Ale tego "strategicznego" kawałeczka, żeby cały "handlowy" odcinek obsłużyć nie ma.
No właśnie nie wiem czy to wykonawca ma za własne środki wstawiać, bo to życzenie TW - muszę sprawdzić jak to rozwiązano.tomek_s pisze: Tory są gotowe w stu procentach, a to tam, czego jeszcze nie ma, będzie extra w prezencie od wykonawcy.
Piesi, tramwaj, 4 wloty samochodowe - trochę za dużo tego dobra w jednym miejscu, żeby świateł nie zakładać - były od początku tam planowane.winnux8 pisze:Ja bardzo przepraszam, ale tak właściwie to te światła Światowida/Książkowa są w ogóle potrzebne? Światła co 50 metrów?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
nie były.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Czy mnie mój stary wzrok nie myli? Na Tarchodworach głębokie żłobki w szynach na rozjazdach? Ktoś kiedyś tłumaczył, że nasze wagony mają za wąskie ranty kół na głębokożłobkowość.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.