Tarchomin i Nowodwory (III)
Moderator: Wiliam
Przydałoby się w końcu zrobić użytek z łącznicy WKD-PKP, to by dopiero była udana komunikacja.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
-
Stary Pingwin
Była taka kiełbasa przed wyborami samorządowymi. Łącznica jest WKD, PLK czy PKP BOCZNICE?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Jesteś tego pewien? Można wstawić rozjazd nakładkowy wcześniej, a i wahadło bez problemu by pojechało.tomek_s pisze:Ale tego "strategicznego" kawałeczka, żeby cały "handlowy" odcinek obsłużyć nie ma.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
OK, przekonałeś mnie. Tory są gotowe w stu procentach, a to tam, czego jeszcze nie ma, będzie extra w prezencie od wykonawcy.MisiekK pisze:Jesteś tego pewien? Można wstawić rozjazd nakładkowy wcześniej, a i wahadło bez problemu by pojechało.tomek_s pisze:Ale tego "strategicznego" kawałeczka, żeby cały "handlowy" odcinek obsłużyć nie ma.
No właśnie nie wiem czy to wykonawca ma za własne środki wstawiać, bo to życzenie TW - muszę sprawdzić jak to rozwiązano.tomek_s pisze: Tory są gotowe w stu procentach, a to tam, czego jeszcze nie ma, będzie extra w prezencie od wykonawcy.
Ja bardzo przepraszam, ale tak właściwie to te światła Światowida/Książkowa są w ogóle potrzebne? Światła co 50 metrów?
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Piesi, tramwaj, 4 wloty samochodowe - trochę za dużo tego dobra w jednym miejscu, żeby świateł nie zakładać - były od początku tam planowane.winnux8 pisze:Ja bardzo przepraszam, ale tak właściwie to te światła Światowida/Książkowa są w ogóle potrzebne? Światła co 50 metrów?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
nie były.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
Czy mnie mój stary wzrok nie myli? Na Tarchodworach głębokie żłobki w szynach na rozjazdach? Ktoś kiedyś tłumaczył, że nasze wagony mają za wąskie ranty kół na głębokożłobkowość.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
No bo mają, ale to tylko dotyczy serii 105Nx.
- Solaris U10
Czy nie można im po prostu kół wymienić?Flash8222 pisze:No bo mają, ale to tylko dotyczy serii 105Nx.
Teraz to chyba mało opłacalne, pomijając już to, że wymiana knła na inne często wiąże się z co najmniej modyfikacją wózka.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Na ścianę wpadł mi artykuł o tym:
http://www.transport-publiczny.pl/mobil ... 54107.html
http://www.transport-publiczny.pl/mobil ... 54107.html
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!