Tarchomin i Nowodwory (III)

Moderator: Wiliam

reserved

Post autor: reserved » 15 gru 2016, 22:10

Emyl pisze:Właśnie. 503 ma się stosunkowo dobrze, a 518 jeździ w stadach puste jak bęben.
To dziwne, bo ja często jadę tą linią w tłoku. Chociaż akurat poruszam się nią głównie w śródmiejskiej części trasy.

tomek_s

Post autor: tomek_s » 27 gru 2016, 23:29

Dzień dobry wieczór,

zazwyczaj tylko czytam wawkom, ale dziś tak mnie naszło...

http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1, ... nawet.html

Pan Dyrektor chwali się, że na Nowodworach tory są już wszędzie gdzie miały być, ogólne miodzio. Jednak wracając dziś wieczorem do domu nie mogłem nie zauważyć gustownej, kilkunastometrowej dziury w miejscu, gdzie jak mniemam, będzie przejazd z jednego toru na drugi na wysokości pętli na Nowodworach. Ktoś Szanownej Dyrekcji zaraportował na wyrost, czy to tak w ramach "kończymy rok i trzeba tylko pozytywnie"? Ja rozumiem, że te tory zapewne da się położyć w przeciągu kilku dni (choć ten ostatni kawałek jakoś strasznie długo się układa), ale po co mówić o czymś czego jeszcze nie ma?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 27 gru 2016, 23:32

tomek_s pisze:Pan Dyrektor chwali się, że na Nowodworach tory są już wszędzie gdzie miały być, ogólne miodzio. Jednak wracając dziś wieczorem do domu nie mogłem nie zauważyć gustownej, kilkunastometrowej dziury w miejscu, gdzie jak mniemam, będzie przejazd z jednego toru na drugi na wysokości pętli na Nowodworach. Ktoś Szanownej Dyrekcji zaraportował na wyrost, czy to tak w ramach "kończymy rok i trzeba tylko pozytywnie"? Ja rozumiem, że te tory zapewne da się położyć w przeciągu kilku dni (choć ten ostatni kawałek jakoś strasznie długo się układa), ale po co mówić o czymś czego jeszcze nie ma?
A bo wstawienie zwrotnic po dostarczeniu na gotową podbudowę to przecież latami trwa, nie? Infrastruktura torowa na odcinku gdzie będą wszystkie przystanki handlowe jest całą i tyle. Wykonawca ma jeszcze czas i nie ma co bulgotać zawczasu.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

tomek_s

Post autor: tomek_s » 27 gru 2016, 23:53

MisiekK pisze:A bo wstawienie zwrotnic po dostarczeniu na gotową podbudowę to przecież latami trwa, nie?
A skąd, wyraźnie napisałem wyżej, że zdaję sobie sprawę, że to nie jest technologia rakietowa
MisiekK pisze:Infrastruktura torowa na odcinku gdzie będą wszystkie przystanki handlowe jest całą i tyle.
Ale tego "strategicznego" kawałeczka, żeby cały "handlowy" odcinek obsłużyć nie ma.
MisiekK pisze:Wykonawca ma jeszcze czas i nie ma co bulgotać zawczasu.
Oczywiście, mniej pary w gwizdek też nie zaszkodzi. :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 gru 2016, 12:14

Pruszków? Dobrą komunikację?! Bue he he.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 28 gru 2016, 12:19

Kurcze, SKM z jednej i WKD z drugiej strony miasta to mało? Aleje w kierunku Warszawy są rozgrzebane, więc bus odpada. Chyba, że koło torów, jak dawniej się jeździło przez Piastów, Ursus i Włochy.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 28 gru 2016, 13:53

Była taka kiełbasa przed wyborami samorządowymi. Łącznica jest WKD, PLK czy PKP BOCZNICE?
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 28 gru 2016, 13:57

WKD.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 28 gru 2016, 18:50

Czy coś z tego leży na Tarchodworach?
Obrazek

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 29 gru 2016, 0:09

tomek_s pisze:Ale tego "strategicznego" kawałeczka, żeby cały "handlowy" odcinek obsłużyć nie ma.
Jesteś tego pewien? Można wstawić rozjazd nakładkowy wcześniej, a i wahadło bez problemu by pojechało.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

tomek_s

Post autor: tomek_s » 29 gru 2016, 22:26

MisiekK pisze:
tomek_s pisze:Ale tego "strategicznego" kawałeczka, żeby cały "handlowy" odcinek obsłużyć nie ma.
Jesteś tego pewien? Można wstawić rozjazd nakładkowy wcześniej, a i wahadło bez problemu by pojechało.
OK, przekonałeś mnie. Tory są gotowe w stu procentach, a to tam, czego jeszcze nie ma, będzie extra w prezencie od wykonawcy. :)

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 30 gru 2016, 0:56

tomek_s pisze: Tory są gotowe w stu procentach, a to tam, czego jeszcze nie ma, będzie extra w prezencie od wykonawcy. :)
No właśnie nie wiem czy to wykonawca ma za własne środki wstawiać, bo to życzenie TW - muszę sprawdzić jak to rozwiązano.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 02 sty 2017, 20:13

winnux8 pisze:Ja bardzo przepraszam, ale tak właściwie to te światła Światowida/Książkowa są w ogóle potrzebne? Światła co 50 metrów?
Piesi, tramwaj, 4 wloty samochodowe - trochę za dużo tego dobra w jednym miejscu, żeby świateł nie zakładać - były od początku tam planowane.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 sty 2017, 15:07

nie były.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 26 sty 2017, 9:49

Czy mnie mój stary wzrok nie myli? Na Tarchodworach głębokie żłobki w szynach na rozjazdach? Ktoś kiedyś tłumaczył, że nasze wagony mają za wąskie ranty kół na głębokożłobkowość.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

ODPOWIEDZ