Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
[Wiedeń] Impresje
Moderator: JacekM
- a/p TALENT
Miły prezent przed świętami dla dojeżdżających z/do Wiednia. 8 grudnia 2017 r. zostanie oddany do użytku 25 km. autostrady od miejscowości Schrick do Poysbrunn. Wreszcie zniknie problem "czołgania" się przez Poysdorf i inne strefy "tempo 30". Do szczęścia pozostaje niewielki odcinek do Mikulova / z obwodnicą Drasenhofen/.
Idiokracja nas otacza
- a/p TALENT
Proszę, w listopadzie napisałem o miłym prezencie a teraz następny prezent. Do końca 2019 r. ma być oddana do użytku obwodnica Drasenhofen - co prawda w wersji "zubożonej" 1+1, ale będzie.
Idiokracja nas otacza
Będę w kwietniu w Wiedniu i tak się składa, że mam wolne środowe przedpołudnie - warto je poświęcić na "Verkehrsmuseum Remise"?
- a/p TALENT
Koniecznie! Z tego co pamiętam remiza muzeum na Erdbergu czynna jest w środy 9-18, soboty, niedziele 10-18 - wstęp to chyba 8 euro. Z uwagi, że w Austrii często "robią sobie wolne" należy sprawdzić dostępność remizy muzeum w internecie.
Idiokracja nas otacza
Już sprawdziłem, że 11.04. jest czynne, tylko krócej, do 16:00, ale ja i tak jeśli już to rano się wybiorę.
Dodam, że warto zaplanować tam minimum 3 godziny. Jest naprawdę dużo do obejrzenia, zobaczenia, a i można się pobawić wieloma interaktywnymi "eksponatami" 
Planuję być na 9:00 i mieć czas do 12:00 - 12:30. O 14:00 mam spotkanie blisko Wien Mitte, ale jeszcze muszę wpaść do hotelu przy Hbf się przebrać... Polecicie jakiś efektywny dojazd Hbf-muzeum-Hbf? Google sugeruje tramwaj 18.
Dokładnie, 18 jest najszybsze i zatrzymuje się blisko muzeum.
Ok, dziękuję za wskazówki. Myślę, że dalej już sobie jakoś poradzę
W Wiedniu byłem niby już dwa razy, ale to będzie pierwszy raz, kiedy będę miał trochę więcej swobody i nie będę "prowadzany za rączkę" przez kogoś miejscowego.
- a/p TALENT
Linia tramwajowa D zyska kilka przystanków od pętli przy Hauptbahnhof do trasy linii tramwajowej 6 / skrzyżowanie Absberggasse z Gudrunstrasse/. Po połączeniu mają nastąpić zmiany w numeracji linii tramwajowych w tamtym rejonie.
Idiokracja nas otacza
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Dlaczego tak właściwie "D" ma takie nietypowe oznaczenie?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Literowki to byly linie tranzytowe przez centrum. Numery 1-20 to obwodowki, natomiast 21+ - dowozowki do centrum (do Ringu lub do metra).
System nie jest zbyt aktualny, 1 i 2 parę lat temu wyjęto z Ringu i powinny dostać literki, z kolei prawobrzezne dowozowki do metra powinny mieć zakres obwodowy...
System nie jest zbyt aktualny, 1 i 2 parę lat temu wyjęto z Ringu i powinny dostać literki, z kolei prawobrzezne dowozowki do metra powinny mieć zakres obwodowy...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- a/p TALENT
Ostatni pobyt w Wiedniu. Od 02.09.2019 r. zmiany tramwajowe w rej. Favoriten Reumanplatz. Tramwaj 67 do skasowania, pojawia się tramwaj 11, tramwaj 6 skrócony. Nowy wiedeński tramwaj lepiej prezentuje się w naturze niż na zdjęciach. Co oznacza, że został udatnie pomalowany. W
środku dobra wiadomość dla Glonojada - spora ilość siedzeń "półtoraków". Zadziwia obszerna rzeźnia z tyłu wagonu. Podczas jazdy na rozjazdach wagon jest cichy, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Nowy nabytek dla S-bahn gorszy od Talentów 1 generacji. Zwłaszcza układ siedzeń i związany z tym niedostatek miejsc na nogi. Wypisz wymaluj casus naszych pesowskich edyt. W szczycie przewozów nie jest to udany wynalazek. Ogólnie biorąc Wiedeń zdziadział, brud, smród, pełno bisurmanów. Zadziwia chlew w wagonach tramwajowych, zwłaszcza na linii 6. Nie wytrzymałem i zrobiłem zdjęcie tego syfu wewnątrz wagonu, uwaga wagon ULF zaledwie 12 - letni. Nasze pesy z tego okresu to plus dla służb utrzymania TW.
środku dobra wiadomość dla Glonojada - spora ilość siedzeń "półtoraków". Zadziwia obszerna rzeźnia z tyłu wagonu. Podczas jazdy na rozjazdach wagon jest cichy, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Nowy nabytek dla S-bahn gorszy od Talentów 1 generacji. Zwłaszcza układ siedzeń i związany z tym niedostatek miejsc na nogi. Wypisz wymaluj casus naszych pesowskich edyt. W szczycie przewozów nie jest to udany wynalazek. Ogólnie biorąc Wiedeń zdziadział, brud, smród, pełno bisurmanów. Zadziwia chlew w wagonach tramwajowych, zwłaszcza na linii 6. Nie wytrzymałem i zrobiłem zdjęcie tego syfu wewnątrz wagonu, uwaga wagon ULF zaledwie 12 - letni. Nasze pesy z tego okresu to plus dla służb utrzymania TW.
Idiokracja nas otacza
Dlaczego skasowali linię 67?
- a/p TALENT
W miejsce 67 pojedzie 11 aż za cmentarz centralny śladem dotychczasowej 6. Tramwaj 6 zostanie skrócony do pętli za wiaduktem kolejowym szlaku kolejowego do Hauptbahnhof, ale przed wiaduktem kolejowym S-bahnu gdzie kursuje linia 7 S-bahn do lotniska. Zaawansowana jest budowa przedłużenia linii tramwajowej linii D do rej. ul. Gudrunstrasse, gotowe są np. rozjazdy do dotychczasowego torowiska po którym aktualnie kursuje tramwaj linii 6. Porażką są nowe autobusy przegubowe Mercedesa, przy starcie wyją jak pamiętne Berliety. Kolejnym nowym debilizmem były niskie przeloty samolotów pasażerskich nad centrum Wiednia przy podejściu do lądowania do lotniska. Jak wiosną nad Bemowem. Zawsze pamiętam, obserwując przeloty samolotów z parku Alterla, dolot następował przed Wiedniem z rejonu Siebenhirten.
Idiokracja nas otacza