Poprawa komunikacji na Ochocie
Moderator: Wiliam
Nie mam nic przeciwko maksymalnie napiętemu rozkładowi i wynikającymi z tego przebierankom, ale kursy skrócone 24 powinny mieć inny numer. Pasażer wsiadający na Ochocie bez patrzenia na kierunek z przodu nie wie czy wsiada w 24 na Gocławek czy 24 na Towarową. Niech te kursy będą, ale pod numerkiem 44 i z rozkładem zawieszonym na przystanku.
Wydaje mi się, że wystarczyłby rozkład.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- fik
- Naczelne Chamidło
Śmiem twierdzić, że nieobecność osoby, która na informację "koło 8 czy 9 zdarza się niezabieralność" odpowiada pytaniem "a rano też są problemy z zabieralnością?" będzie krokiem do poprawy sytuacji.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
To tak samo mogę powiedzieć, że 169 powinno mieć dwa numery. Ze Wschodniego na Bródno jako 169, zaś na odwrót jako 269. W końcu na Łojewskiej też ludzie nie patrzą w jakie 169 wsiadają i potem się dziwią, że trzeci raz wsiada na Łojewskiej w ten autobus i ciągle kończy trasę na Podgrodziu...Gdynianin pisze: ↑03 mar 2019, 16:30Nie mam nic przeciwko maksymalnie napiętemu rozkładowi i wynikającymi z tego przebierankom, ale kursy skrócone 24 powinny mieć inny numer. Pasażer wsiadający na Ochocie bez patrzenia na kierunek z przodu nie wie czy wsiada w 24 na Gocławek czy 24 na Towarową. Niech te kursy będą, ale pod numerkiem 44 i z rozkładem zawieszonym na przystanku.
Po coś są te kierunki, zapowiedzi o kursie skróconym itd. Skoro pasażerowie mają to gdzieś i są niereformowalni, to nie dostosowujmy komunikacji do ich poziomu inteligencji.
Przynajmniej ma szansę dowiedzieć się w jakim kierunku jedzie tramwaj. Natomiast w kursach wyjazdowych realizowanych przez 105Na bez wyświetlaczy, nadal nie idzie się dowiedzieć na jaki kraniec i jaką trasą podąża tramwaj.Gdynianin pisze: ↑03 mar 2019, 16:30Nie mam nic przeciwko maksymalnie napiętemu rozkładowi i wynikającymi z tego przebierankom, ale kursy skrócone 24 powinny mieć inny numer. Pasażer wsiadający na Ochocie bez patrzenia na kierunek z przodu nie wie czy wsiada w 24 na Gocławek czy 24 na Towarową. Niech te kursy będą, ale pod numerkiem 44 i z rozkładem zawieszonym na przystanku.
-
Też mam podobne przemyślenia, niestety w ZTM od kilku lat panuje tendencja zgoła przeciwna. Linii z regularnymi kursami skróconymi namnożyło się tak, że trudno tego zliczyć. Doszło nawet do tego, że skasowano (formalnie bezterminowo zawieszono) już istniejącą skróconą wariację 17tki na rzecz właśnie kursów skróconych, mimo to że na takie linie trzeba teraz koniecznie wysyłać niskacze - nawet na dodatki, przez co na wielu liniach w DP ciężko natrafić na niskopodłogowy kurs.Gdynianin pisze: ↑03 mar 2019, 16:30Nie mam nic przeciwko maksymalnie napiętemu rozkładowi i wynikającymi z tego przebierankom, ale kursy skrócone 24 powinny mieć inny numer. Pasażer wsiadający na Ochocie bez patrzenia na kierunek z przodu nie wie czy wsiada w 24 na Gocławek czy 24 na Towarową. Niech te kursy będą, ale pod numerkiem 44 i z rozkładem zawieszonym na przystanku.
Ten przypadek już nie obowiązuje. Nie ma dodatków 17bis.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Tak, ale dopiero teraz - właściwie od jutra, niemniej jednak przez jakieś trzy lata taka sytuacja obowiązywała. Zresztą, nawet teraz ostało się trochę tych skróconych siedemnastek: w DP wieczorem. W DS nie sprawdzałem, ale prawdopodobnie przez cały dzień, bo i gdzie się miały podziać?
W dp teraz robić to teraz będą brygady całodzienne, w weekend i tak nie ma pełnego obłożenia niskaczy.
24 przynajmniej nie ma kursów z Grójeckiej w Jerozolimskie. A może ma jakieś wyjazdy z Mokotowa?
Nie ma.
A dlaczego właściwie 17 nie może jeździć na Tarchomin do wieczora? Miasta nie stać? No bo brygad to chyba o 22 nie brakuje.pawcio pisze:W dp teraz robić to teraz będą brygady całodzienne, w weekend i tak nie ma pełnego obłożenia niskaczy.
ŁK
Nie wiem. Nie do końca rozumiem politykę podcinania wieczorami linii silnych.
Dzisiaj ze mną do takiego 24 wsiadło ze 25 osób na Ochota Ratusz.
Natomiast wydaje mi się, że odkąd pojawiło się więcej tych kursów 24, to tworzy się koreczek tramwajowy na wlocie na pl. Zawiszy z Grójeckiej. Dzisiaj zdaje się stanęliśmy jako 4. (lub 3.), dwa cykle.
I zapomniałem napisać wcześniej, na pl. Zawiszy pojawiły się słupki ukresowe. Mniemam, że nie są one określone żadnymi przepisami drogowymi?
Natomiast wydaje mi się, że odkąd pojawiło się więcej tych kursów 24, to tworzy się koreczek tramwajowy na wlocie na pl. Zawiszy z Grójeckiej. Dzisiaj zdaje się stanęliśmy jako 4. (lub 3.), dwa cykle.
I zapomniałem napisać wcześniej, na pl. Zawiszy pojawiły się słupki ukresowe. Mniemam, że nie są one określone żadnymi przepisami drogowymi?
W sierpniu ma być zamknięty wyjazd z Włodarzewskiej w Al.Jerozolimskie. Ciekawe, czy 208 zostanie zawieszone na dłużej czy skierowane przez Przy Parku i Śmigłowca do Jerozolimskich.