A gdyby tak zlikwidować linie czerwone?
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
Znaczy ja swoje obawy wywodzę z tego, że przewiduję próby skrócenia linii legionowskich do Winnicy, żeby jakoś uzasadnić wylanie hektarów asfaltu pod pętlę autobusową tamże.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- fik
- Naczelne Chamidło
Siedemsetki powinny wjeżdżać na pętlę kieszeniowo, tylko w obecnym układzie zajmie to pewnie nieadekwatnie dużo czasu. Ich skrócenie nie daje żadnej nowej funkcji, a pozostawia poważny problem obsługi całego ciągu Modlińskiej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie sądzę.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Spartańska-Plac ZAMKOWY..
miłośnik 13N
-
Pewnie raczej Spartańska-Bielańska. Ale tak...
Niech zamienią 222 na 144 póki nr jest wolny, a do Bukowa sobie przydzielą inny numerek. Marzenia...
-
- Kontakt:
Zmieńmy dobrze zakorzeniony i rozpoznawalny wśród pasażerów i mieszkańców numer, tylko po to żeby zrobić dobrze kilku miłośnikom historycznych numerków XD
-
Akurat 144 to było bardzo znane, nawet na pocztówkach. I był to taki przypadek że osa nawet kiedyś proponował w GW żeby ten numer przywrócić, jeszcze jak istniało 144 tarchomińskie, a miał nastąpić podział 122, chciał zmieniać numer tarchomińskiego 144 bez zmiany trasy, tylko po to żeby linia łącząca Stare Miasto z Górnym Mokotowem miała z powrotem numer 144.
Ja akurat nie rozumiem, skąd jest taki opór wśród wielu użytkowników żeby przywrócić historyczne numerki w tych przypadkach gdzie numer historyczny jest wolny, a istnieje obecnie linia pod innym numerem na trasie bardzo podobnej do historycznej.
Ja akurat nie rozumiem, skąd jest taki opór wśród wielu użytkowników żeby przywrócić historyczne numerki w tych przypadkach gdzie numer historyczny jest wolny, a istnieje obecnie linia pod innym numerem na trasie bardzo podobnej do historycznej.
-
- Kontakt:
Czas na oznaczenie 222 numerem 144 był w 2008 lub 2009 roku. Teraz po 15 latach nie ma sensu robić bałaganu w imię czyichś chorych wymysłów, tym bardziej że obecny numer jest bardziej charakterystyczny i przez tyle lat ludzie zdążyli się do niego przyzwyczaić.
-
Tylko wtedy istniało jeszcze 144 na Tarchominie.Autobus Czerwon pisze: ↑03 lut 2023, 13:42Czas na oznaczenie 222 numerem 144 był w 2008 lub 2009 roku.
Czy zamiana numerka na bardziej historyczny spowoduje, że poprawi się komfort podróżowania pasażerów?michael112 pisze: ↑03 lut 2023, 13:36Ja akurat nie rozumiem, skąd jest taki opór wśród wielu użytkowników żeby przywrócić historyczne numerki w tych przypadkach gdzie numer historyczny jest wolny, a istnieje obecnie linia pod innym numerem na trasie bardzo podobnej do historycznej.
Czy zmiana 222 144 spowoduje, że pasażerom jadącym np.: z Górnego Mokotowa na Trakt Królewski będzie się podróżowało lepiej?
Czy w/w zmiana spowoduje, że zmieni się target pasażerów z babć bazarowo-przychodnianych na, dajmy na to, jakieś młode dupy?
- fik
- Naczelne Chamidło
Chciałem zadeklarować, że jeśli to rozwiąże problem, to jestem skłonny pokryć koszt druku pocztówek z 222, tylko nie mam chyba dobrego zdjęcia.