III linia metra i kolejne - koncepcje rozwoju sieci metra
Moderator: JacekM
Wiadomo, że tak, ale jeżdżenie tam z tym samym numerem jest jeszcze głupsze.
W ogóle to na Człuchowskiej najlepiej widać jaki jest bałagan z tymi dowozówkami w tym rejonie - teoretycznie jest tam 7 linii, z czego tylko 3 w miarę porządne (122, 177, 189) i 4 dziadowe (112, 190, 249, 743). Przed M2 były 3 silne linie (112, 189, 190). (ale to już inny temat trochę)
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
No tam to powinno zostać 177, 189, 743 oraz 249 podbite do częstotliwości 177 i skoordynowane z nim. Ale znając życie, jeszcze długo mieszkańcy będą musieli się męczyć z obecnym dziadostwem xdmb112 pisze: ↑14 wrz 2023, 14:14
W ogóle to na Człuchowskiej najlepiej widać jaki jest bałagan z tymi dowozówkami w tym rejonie - teoretycznie jest tam 7 linii, z czego tylko 3 w miarę porządne (122, 177, 189) i 4 dziadowe (112, 190, 249, 743). Przed M2 były 3 silne linie (112, 189, 190). (ale to już inny temat trochę)
Nie wiem, co ma zerowy wpływ miasta na Gdakę w przypadku S8 w szklanej tubie, bo S2 pod Ursynowem przebiega w tuneluMatt Cubis pisze: ↑13 wrz 2023, 16:26Zapewne dlatego, że miasto ma niemal zerowy wpływ na to co robi GDDKiA.![]()
-
Matt Cubis
Oj, ja się tylko droczę, że gdyby była to ulica miejska to biuro architektury na pewno już by chciało ją zasypać.
Ale wystarczy już OT xD
Ale wystarczy już OT xD
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 80922.html
Czyli jednak najpierw trzecia linia, potem czwarta. To po co w ogóle robić analizy, gdzie są jakie potoki, skoro potem i tak budujemy według czyjegoś widzimisię?Chcielibyśmy zacząć budować III linię w 2027 r. i skończyć w 2030 r. – mówi prezydent. – Sieć metra działa jak naczynia połączone – jeśli mówimy o jednej linii, absrahując od całego systemu, to wskazani jesteśmy na wyciąganie złych wniosków. Budujemy linie po kolei. Rzeczywiście IV linia, zasilana I, II i III linią, może przewozić największą liczbę pasażerów, ale kolejność jest uzasadniona. Na razie skupmy się na III linii. To zmiana miastotwórcza – zaznacza Trzaskowski.
Może trzeba podpowiedzieć że to co kojarzymy jako czwarta linia, może się nazywać trzecią linią?

Myślę że przede wszystkim jest to gra, że przed wyborami nie wolno powiedzieć, że III linia doznaje okresowego spowolnienia w realizacji.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja mam taką nadzieję, chociaż coraz bardziej płonną.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A finansowanie już jest?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Za miesiąc się zmieni rząd, to i finansowanie się znajdzie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ani słowa o podpisaniu umowy za 78 mln PLN na projekt? Zatkało was z wrażenia? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Czy ktoś zebrał informacje, jak poszczególni kandydaci w wyborach odnoszą się do III linii?