Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
Ale za to nocą Wólka Węglowa ma bezpośrednie połączenie z Dw. Centralnym, a Powsin tylko do stacji metra Wilanowska.
- fik
- Naczelne Chamidło
Swoją drogą, od skrzyżowania z Uprawną do przystanku POWSINEK 01 jest blisko 600m, to powinny być odrębne zespoły + przy Uprawnej powinny być przystanki na głównej jezdni, przynajmniej w kierunku południowym.Krokiet pisze: ↑25 wrz 2023, 22:15Na pętlę da się wjechać tylko z dużej Przyczółkowej, na wysokości Vogla mała straciła wjazd od strony skrzyżowania.
A zatem jedyna opcja na przejazd z małą to duża Przyczółkowa, przejazd przez pętlę (jedzie się tam w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara, perony obsługuje się w kierunku południowym) i powrót małą. Ale korki przy Vogla już tak nie doskwierają jak jeszcze niedawno, nie wiem czy ma to sens
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
-
Po raz pierwszy od iluś lat (prawie) całe 519 do Powsina w weekendy, i to już od maja.
https://www.wtp.waw.pl/rozklady-jazdy/? ... 1&wtp_dy=1
https://www.wtp.waw.pl/rozklady-jazdy/? ... 1&wtp_dy=1
Ale nadal od kursów 116 raptem trzy minuty przesunięcia...
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Pięknie to wszystko funkcjonuje. O 20:12 z Powsina kurs nie zabrał pasażerów. Zdjął tablicę i na przejeździe techniczny zmył się. Podejrzewam, że był to wcześniejszy opóźniony 19:42. Jest oznaczony, że nie wjeżdża na pętlę przy DC, więc pewnie zjazd do zajezdni. Jako że po trasie w 99,9% to można go wpisać w równym odstępie między normalnymi kursami. A że mocno opóźniony, to może się kurs nie odbyć. W końcu to tylko zjazd do zajezdni. W efekcie ponad godzinę nie było autobusu. Jakiś wkrwiony dziadek zadzwonił na miejską linię. Zgłoszenie przyjęte. Tylko co z tego, takie cyrki są od roku i wszyscy w zarządzie mają to w dupie .
To ja wiem, tylko co to pasażera obchodzi? To nie jest wyjątkowy przypadek bo tak jest od roku i ZTM powinien napisać nowy rozkład (albo i układ linii).
- R-9 Chełmska
Dobra, faktycznie takie SB - 19:42 opóźniony i wysłany do zajezdni, a kurs z 20:12 jechał PT z DWC i włączał się w Wilanowie DWC. Uroki trybu SB na linii co 30 minut
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
No 15 minut postoju przy tym pierdzielniku to raczej mało. Jakaś wtyczka powinna stać na bieżąco na Wilanowie albo ze dwie.TGM pisze:To ja wiem, tylko co to pasażera obchodzi? To nie jest wyjątkowy przypadek bo tak jest od roku i ZTM powinien napisać nowy rozkład (albo i układ linii).
ŁK
Kiedyś doświadczyłem takiej sytuacji, stojąc na Vogla i czekając na powsińskie 519. Długo nie pokazywał się live, aż nagle wskoczył od Wilanowa i jechał o czasie jak gdyby nigdy nic. A ja poczułem się jak ostatni frajer, wszak linia "jeździ", co pół godziny.
Myślisz, że to jest jedyny przypadek? W wielu miejscach tak jest. Po Warszawie jeździ się coraz gorzej i są coraz większe opóźnienia, także czegokolwiek byś nie zrobił z rozkładem to sytuacja będzie taka sama. Dopóki każdy skrawek działki będzie sprzedawany deweloperom i będzie się zwężać ulice to korków nie ubędzie.
-
No to tutaj było półtorej godziny przerwy między kursami z Powsina.R-9 Chełmska pisze: ↑21 maja 2024, 21:43Dobra, faktycznie takie SB - 19:42 opóźniony i wysłany do zajezdni, a kurs z 20:12 jechał PT z DWC i włączał się w Wilanowie DWC.
-
To teraz linia 522 będzie kursować bez postoju na Branickiego ?. Postój tylko na Placu Konstytucji i Dworcu Centralnym ?. Do takiego wniosku doszedłem ponieważ uruchomiono już nową sygnalizacje świetlną na skrzyżowaniu Adama Branickiego/ Sarmacka i wszystkie pasy ruchu, a tym samym nową organizacje ruchu. Chyba już autobusy linii 522 nie będą blokować prawoskrętu z Branickiego w Sarmacką czyli relacja zachód - południe ?. Patrząc na rozkład to chyba się pokrywają przyjazdy z odjazdami z Branickiego 03.
Mylę się ?. Oczywiście to rozwiązanie na góra dwa miesiące do czasu...
Mylę się ?. Oczywiście to rozwiązanie na góra dwa miesiące do czasu...
-
Przyjazdy i odjazdy się pokrywają żeby do maxa wykorzystać możliwość postoju jednego wozu tam. Dłuższe postoje będą na Centralnym.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527.