Pętla... Zajezdnia to dla mnie zakład utrzymania taboru. Co ciekawe, sjp.pwn.pl podaje definicję, która pasuje do obu znaczeń.
Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Skończy się na podjazdach do parku dwusetki.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- R-9 Chełmska
A ja myślę, że zostanie alibilinia za płacz po 131 i 519 oraz postulaty typu Powsinek na dworzec, po trasie DWC - Gagarina - Powsin co 30. I pewnie mimo wszystko miałoby to kapkę więcej sensu od 171, choć wiadomo, że to byłby śmieć
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Już pytałem - czy dwusetka musi jeździć przez Niepodległości?TGM pisze:Skończy się na podjazdach do parku dwusetki.
ŁK
Od biedy to nawet idzie to połączyć ze 171.R-9 Chełmska pisze:A ja myślę, że zostanie alibilinia za płacz po 131 i 519 oraz postulaty typu Powsinek na dworzec, po trasie DWC - Gagarina - Powsin co 30. I pewnie mimo wszystko miałoby to kapkę więcej sensu od 171, choć wiadomo, że to byłby śmieć
ŁK
Akurat ostatnio czytałem komunikat: linia 200 kursuje ze zmniejszoną częstotliwością. Czyli jeden autobus wypadł. Jak odjedzie jeden to następny będzie już za dwie i pół godziny. Kiepska perspektywa dojazdu do Powsina. To już wolę 131 co pół godziny.
Moim zdaniem to więcej niż pewne, że 131 będzie jeździć co pół godziny na tej trasie
ŁK
To bezpośredni cytat z relacji dziennikarki TVP3.
Z dzisiejszego tekstu redahtora Osowskiego (swoją drogą dramatyczna wierszówka o wakacyjnych zmianach) możemy dowiedzieć się, że nowa/docelowa pętla przy Muranowskiej/Intraco powstanie... dopiero w latach 2030-2032.
Po co tak się spieszyć? xD
Po co tak się spieszyć? xD
To dlaczego teraz jest zamknięta Stawki dla 35?
Pętla dookoła Ibisu rozumiem?
Teraz budują jedynie przeplotkę, ale "na Stawkach będzie tylko jedna linia, więc nie powinno być utrudnień przy manewrach zmiany kierunku jazdy " (oczywiście wszystko to z jasnymi wytycznymi z ZTM, więc wiadomo na kogo zwalać >>>)
Tak.
Ja się nie dziwię, że to tyle musi trwać - w końcu ktoś wpadł na ten pomysł stosunkowo niedawno, na pewno ZTM miał milion pomysłów i wnosił poprawki, TW nie mają specjalistycznego oprogramowania do symulacji ruchu, a do tego ta przeklęta decyzja środowiskowa i wymagania Unii Europejskiej. Zawsze coś stoi na drodze i nie da się szybciej, rotfl.
Tam to się wszyscy przede wszystkim konserwatora i znalezisk podziemnych boją. Inna rzecz, że pojawiła się nowa ciekawa koncepcja.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Przy tej ilości miejsca to pewnie dało by radę zrobić pętlę bez jeżdżenia dookoła ibisu.