Wyświetlacze
A z czego wynika tak dziwnie wyświetlający się napis np.:
187 i obok:
chełmska
TRASA ZMIENIONA?
Chodzi mi o kraniec pisany małymi literami...
Jeśli było to przepraszam.
187 i obok:
chełmska
TRASA ZMIENIONA?
Chodzi mi o kraniec pisany małymi literami...
Jeśli było to przepraszam.
Ktoś źle wpisał przy poprawianiu wszystkich przystanków. Zabrakło shifta. U mnie w Manie 34xx na wyświetlaczu też miałem taką sytuację kilka dni temu.
Ręcznie się poprawia całą bazę przystanków?
A co, AI ma to zrobić? Żyjemy w czasach desek i papierowych kart drogowych. Taka czynność musi być wykonana ręcznie na komputerze przez Panią Jolę.
Swing 3156 jeździ sobie na dziewiątce z kierunkiem „P+R Połczyńska”
Tymczasem na jednym z autobusów - wyłącznie napis "trasa zmieniona" bez numeru linii i bez nazwy krańca. I bądź tu mądry co podjechało na przystanek
- R-9 Chełmska
Małe litery na wyświetlaczach doszły do ajentów.
Swoją drogą to chyba swoisty triumf NFZu, bo jak w Solarisach drugiej II generacji i MANach rezygnowano z małych liter mówiono, że to z troski o osoby niedowidzące. Dzięki NFZowi osoby niedowidzące najwyraźniej widzą już lepiej i stąd znów małe litery. W przypadku długiego napisu, np. 196 Rembertów-Kolonia, słabo widoczne.
Swoją drogą to chyba swoisty triumf NFZu, bo jak w Solarisach drugiej II generacji i MANach rezygnowano z małych liter mówiono, że to z troski o osoby niedowidzące. Dzięki NFZowi osoby niedowidzące najwyraźniej widzą już lepiej i stąd znów małe litery. W przypadku długiego napisu, np. 196 Rembertów-Kolonia, słabo widoczne.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Nie tylko w przypadku długiego napisu. Spróbujcie z daleka na skróconym 17 przeczytać z tego pomarańczowego paska, czy jest do 17 do Metra Marymont, czy 17 do Tarchomina Kościelnego.
- ZielonyJamnik
Rzucam dalej a propo małych liter.
10 - Os. Górczewska
10 - WYŚCIGI
W jedną stronę tak, w drugą inaczej. Ogólnie strasznie to wygląda ciągle w 120Na gdzie ciągle nie ogarnięto np. Metro Młocinv itp. Co ciekawe najlepiej radzi sobie z tym Novamedia, która działa w jakimś #36xx. System sobie sprytnie poradził z krańcem Rondo Waszyngtona, poprzez podniesienie wszystkich małych liter tak, aby nie kosiło ogonków literowych.
10 - Os. Górczewska
10 - WYŚCIGI
W jedną stronę tak, w drugą inaczej. Ogólnie strasznie to wygląda ciągle w 120Na gdzie ciągle nie ogarnięto np. Metro Młocinv itp. Co ciekawe najlepiej radzi sobie z tym Novamedia, która działa w jakimś #36xx. System sobie sprytnie poradził z krańcem Rondo Waszyngtona, poprzez podniesienie wszystkich małych liter tak, aby nie kosiło ogonków literowych.
Mkną po koleinach zielone jamniki...
-
Ostatnimi czasy mam wrażenie, że coraz częściej widuję krótkie Solbusy które posiadają w pełni działające ekrany podsufitowe (reklamy + trasa)
Czyżby wreszcie po 5-6 latach ogarnęli na R-1 jak to się robi?
Czyżby wreszcie po 5-6 latach ogarnęli na R-1 jak to się robi?
- ZielonyJamnik
Ale ktoś w mza musi to zgłosić, a na Woronicza występują problemy obiektywne w takich kwestiach
- ZielonyJamnik
Zgłasza kierowca (większość olewa wewnętrzne, chyba że kontrola z ztm się trafi), a nawet jak kierowca zgłosi to mistrz musi wysłać do firmy zlecenie. A jak nie wyśle to firma nic nie zrobi, bo muszą mieć na papierze. Sam jak u siebie zgłaszałem problemy z wyświetlaczami, po 3cim odpisie poszedłem do firmy i zapytałem kiedy zamierzają zrobić mój wóz. Okazało się że mistrz nawet nie wysłał zlecenia. Więc o czym tu gadać z takim podejściem
Mkną po koleinach zielone jamniki...