Może to jest przymiarka do zmiany?Bywalec pisze: ↑30 paź 2024, 12:29Mimo, że pewnie będę osamotniony w mojej opinii, to uważam, że należy myśleć o wymianie wszystkich zapowiedzi głosowych. Głos Knapika Jr. brzmi dobrze i nie trzeba nikogo szukać, zestawienie w jednym komunikacie dwóch różnych głosów brzmi w mojej ocenie słabo, mało profesjonalnie.
Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
W dół do wczoraj nie jeździł.
I chyba doszliśmy do porozumienia. A będzie jeszcze ciekawiej.
Pojedzie sobie dalej ustawiając tylko końcowy przystanek - wyłączy mu się trasa i wyłączą mu się korale. Zgodnie z wymogami przecież - będzie dobrze.Bywalec pisze: ↑30 paź 2024, 13:24Wyobraź sobie, że na Sielcach jest zablokowany ruch a 11 zdążyła skręcić na Goworka. Żeby nie jechać w zatrzymanie jest kierowana w stronę Wilanowa. Może zawrócić na Bonifacego, Stegnach (przyjmijmy, że już działają) lub pojechać do Miasteczka Wilanów. I co ma wtedy zrobić motorniczy?
Widzisz, ale to nie jest dalsza dyskusja na tym forum.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Odnoszę wrażenie, że chyba zapomniałeś o istnieniu przystanku Goworka Plac Unii Lubelskiej gdzie zatrzymują się też 4, 10 i 18 (oraz wyjazdy z R-3) na którym można porównać zachowania wszystkich wspomnianych trzech typów pojazdów W tym kierunku też jest ten problem
No czyli tak jak na każdej innej linii, tylko, że nowe przystanki nie znajdują się na liście do wyboru (ani przy "zmianie trasy" ani w "trybie awaryjnym", więc taka 11 nie wbije z palca "Stegny" czy "Miasteczka Wilanów".
O to mamy zalążek dyskusji na kolejne przypadkowe spotkanie na zajezdni. Pójdziemy jeszcze na wagon i pokaże Ci w praktyce to wszystko co opisuje powyżej
Artykuł ponownie został zredagowany (łącznie z poprawą tytułu). Od 16 listopada 2024 ma 519 pojechać już na trasie: Powsin-Park Kultury - Metro Wilanowska.
https://www.wtp.waw.pl/newsy/2024/10/29 ... dacja-522/
- fik
- Naczelne Chamidło
To akurat byłaby bardzo dobra zmiana. Gdyby jeszcze poszło za nią wyeliminowanie absurdalnych podwójnych zapowiedzi każdego przystanku to w ogóle zrobiłoby się w zbiorkomie jakby... znośniej.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Taka wieczorna "rozkmina": Po co w ogóle uruchamiać linię 19, skoro:
1. Można przekierować linię 11 do Wilanowa (w ten sposób realizując trasę Wilanów - Nowe Bemowo i zapewniając bezpośrednie połączenie MW z DWC);
2. Linię 14 oddelegować na Sielce (zresztą, czy kiedyś kiedyś, ta linia właśnie tam nie kursowała?);
3. Na te nieszczęsne Stegny (szkoda, że w ogóle powstaje ta odnoga) oddelegować wydłużoną 1 (w relacji Annopol - Stegny, kursy skrócone: Plac Narutowicza - Stegny).
Co Wy na to?
1. Można przekierować linię 11 do Wilanowa (w ten sposób realizując trasę Wilanów - Nowe Bemowo i zapewniając bezpośrednie połączenie MW z DWC);
2. Linię 14 oddelegować na Sielce (zresztą, czy kiedyś kiedyś, ta linia właśnie tam nie kursowała?);
3. Na te nieszczęsne Stegny (szkoda, że w ogóle powstaje ta odnoga) oddelegować wydłużoną 1 (w relacji Annopol - Stegny, kursy skrócone: Plac Narutowicza - Stegny).
Co Wy na to?
No to sprawa jest jasna. Dane rozkładowe są niepoprawnie zdefiniowane. Lista przystanków do TA jest tworzona automatycznie po zaciągnięciu każdego rozkładu z przystanków oznaczonych jako aktywne. Przystanki bez znacznika nie są brane pod uwagę nawet jeśli znajdą się w liście linii.
Lepsze są inne okoliczności przyrody - wtedy rozmawia się swobodnie. Ale to już NTG.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Sielce też chcą połączenia dokądś, choć dla układu czternastka na Sielce byłaby idealna, bo Wilanów miałby 16 i 11 na Marszałkowską i Centralny.adam2239 pisze:Taka wieczorna "rozkmina": Po co w ogóle uruchamiać linię 19, skoro:
Co Wy na to?
Ale jak jedynka Annopol-Stegny? Teleportem czy z nieustannym objeżdżaniem Placu Narutowicza?
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
A jakieś argumenty? Bo ja, jak mam wieczorem takie pomysły, to wiem, że powinienem już spaćadam2239 pisze: ↑31 paź 2024, 0:01Taka wieczorna "rozkmina": Po co w ogóle uruchamiać linię 19, skoro:
Co Wy na to?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Stegny powstały właśnie żeby zwiększyć podaż kursów, bo o to chodzi w tej inwestycji, żeby ludzie mieścili się do tramwajów na Dolnym Mokotowie lepiej niż wcześnie do zapchanych autobusów
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pierwotnym planem był zresztą łącznik torowy na Sobieskiego za Bonifacego.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
I ten łącznik jest, więc gdyby nie wysoka częstotliwość 14 i 16 to już teraz na dwukierunkach mogłoby dojeżdżać 19 do Św. Bonifacego.
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Jeśli ktoś jeszcze nie widział, pojawił się raport z konsultacji społecznych.
Oj tam, wystarczy poczytać Facebook. Cały Wilanów codziennie jeździ jeździ z walizkami na Centralny i tylko takie bezpośrednie połączenie ich interesuje.
Niech jadą N31/N81 to przynajmniej się nie spóźnią na pociąg!