Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
-
Na małej Marszałkowskiej należałoby usunąć jeden pas dla samochodów i wyrzucić wszystkie sygnalizacje. Wersja budżetowa - parkowanie na prawym pasie, separatory i P-21.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
lewy pas należy skasować i przeznaczyć go na poszerzenie peronów i azyle na przejściach dla pieszych a jeśli starczy miejsca - także kontrapas rowerowy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Delikatnie zwrócę uwagę, że prawy pas zwykle jest zastawiony przez parkujące samochody typy taksówki, dostawy, janachwilę...
Może wtedy to się skończy, albo i nie
Ale i tak nie zmieni sytuacji, że światła będą łapać przy tej ilości kursów.
Może wtedy to się skończy, albo i nie
Ale i tak nie zmieni sytuacji, że światła będą łapać przy tej ilości kursów.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie, to jest do zrobienia. Większym problemem jest samo wykrycie tramwajów, zwłaszcza od północy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Oczywiście, ale czas oczekiwania pieszego na zielone trochę się wydłuży, prawda?
Na pewno łatwiej będzie od południa, bo tylko 2 składy się pojawią.
Ale ostatnio sukcesów w priorytetowaniu szyny niestety nie mamy...
Na pewno łatwiej będzie od południa, bo tylko 2 składy się pojawią.
Ale ostatnio sukcesów w priorytetowaniu szyny niestety nie mamy...
A nie SOR? Bo ja mam wrażenie, że tam akurat stary SOR sprzed przebudowy Łazienkowskiej przywrócono.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
To pewnie tłumaczenie miasta, ale ono się chyba jednak bardziej odnosi do Sobieskiego.
Na Marszałkowskiej jak rozumiem jest stary SOR, a w nowym będą priorytety.
Na Marszałkowskiej jak rozumiem jest stary SOR, a w nowym będą priorytety.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, a do uruchomienia SOR na stałe potrzebne są prace budowlane - w COR niektóre rzeczy, np. detekcja, były prowizoryczne na co ZDM się na stałe nie zgadza.
I to ten absurd, że ten tymczasowy był dobry dla wszystkich, ale nie może wrócić, bo musi być ten stary niedobry.
A to naprawdę nie chodzi tylko o odpowiedni program następstwa faz dla odcinka?
Marszałkowska nie potrzebuje jakiś cudów. Wystarczy np. że lewoskręt w Wilczą nie będzie zatrzymywał całego ruchu tylko załączy się mniej więcej w czasie pl. Konstytucji.
A to naprawdę nie chodzi tylko o odpowiedni program następstwa faz dla odcinka?
Marszałkowska nie potrzebuje jakiś cudów. Wystarczy np. że lewoskręt w Wilczą nie będzie zatrzymywał całego ruchu tylko załączy się mniej więcej w czasie pl. Konstytucji.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
- Kontakt:
A mogli zrobić trzywierszową tablicę
Dojdą jeszcze Stegny, to się przyda więcej wierszy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Potem jeszcze przedłużenie do Al. Wilanowskiej albo na Wyścigi - będzie gitówa
Na Stawkach (Muranowskiej) 2 nadzory ruchu. Bez nadzorów się nie da?
ŁK