Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Żebyś z braku kasy musiał pogonić wszystkich ajentów, to TW ma pieniądze zagwarantowane hiper tajną umową z miastem. Jest dubel metra co 1-2 minuty od Arsenału.
To by było logiczne, faktycznie to trochę dublowanie metra, ale jednak nie do końca, bo tramwaje jednak pełnią niecą inną funkcję (gęściej przystanki).
Muranowska - Potok to tylko 7 przystanków, ok. 10 minut w jedną stronę, wydłużamy tak naprawdę tylko kursy skrócone 16 (bo zamiana końcówek 16 i 15 o tej samej częstotliwości to tylko wymiana brygad między tymi liniami), więc pewnie ze 4 brygady w szczycie (poza szczytem 3) trzeba by dorzucić, żeby były w miarę sensowne postoje na Potoku, ale nie na tyle żeby zakorkować pętlę.
Jakoś informacji by WTP:
Na przystanku SPIRALNA na Augustówce pojawiło się ogłoszenie:

Wynika z niego, że nowe 163 pojedzie przez Bonifacego i Powsińską, zaliczając ZP Goraszewska, centrum Sadyby.
Natomiast, według komunikatu na stronie WTP 163 z Bonifacego ma skręcić w Sobieskiego i dalej Nałęczowską do Augustówki, z pominięciem Powsińskiej i ZP Goraszewska:

Która wersja jest prawdziwa?

Wynika z niego, że nowe 163 pojedzie przez Bonifacego i Powsińską, zaliczając ZP Goraszewska, centrum Sadyby.
Natomiast, według komunikatu na stronie WTP 163 z Bonifacego ma skręcić w Sobieskiego i dalej Nałęczowską do Augustówki, z pominięciem Powsińskiej i ZP Goraszewska:

-
Konied Makevski
Trasa przez Nałęczowską jest docelowa, tymczasowo będzie jeździć przez ZP Goraszewska.bentes pisze:Jakoś informacji by WTP:
Na Augustówce się o to pultają i słusznie, mieli 108 i 263 do sklepów, szkół i na pocztę wokół ZP Goraszewska, nie będą mieć nic.Konied Makevski pisze: ↑13 lis 2024, 11:59Trasa przez Nałęczowską jest docelowa, tymczasowo będzie jeździć przez ZP Goraszewska.
Pewnie skatepark
-
CafeKaskada
Na jakdojade są już rozkłady dla niektórych linii od soboty, przystanki na Idzikowskiego będą się nazywać Płyćwiańska (w kierunku Wilanowskiej), Imielińska (w kierunku Siekierek) i Fort Piłsudskiego, a przystanek na Beethovena będzie się nazywać Hańczy. Swoją drogą, zastanawiam się, czy Płyćwiańska i Imielińska nie mogły już być jednym zespołem...
Natomiast 519 w kierunku Wilanowskiej będzie pomijać dokładnie 1 przystanek (Dominikańska), a w kierunku Powsina jeszcze Łukową. Szczerze mówiąc spodziewałem się, że więcej tego będzie, (na przykład Podbipięty, czy Karczocha) a tak wygląda to po prostu na 239 ze zmienionym numerkiem i wyjętym jednym-dwoma przystankami, żeby numer się zgadzał. Pewna osoba wręcz żartobliwie powiedziała, że po prostu ułożyli już rozkład pod 239 i nie chciało im się zmieniać.
Natomiast 519 w kierunku Wilanowskiej będzie pomijać dokładnie 1 przystanek (Dominikańska), a w kierunku Powsina jeszcze Łukową. Szczerze mówiąc spodziewałem się, że więcej tego będzie, (na przykład Podbipięty, czy Karczocha) a tak wygląda to po prostu na 239 ze zmienionym numerkiem i wyjętym jednym-dwoma przystankami, żeby numer się zgadzał. Pewna osoba wręcz żartobliwie powiedziała, że po prostu ułożyli już rozkład pod 239 i nie chciało im się zmieniać.
Dodajmy, że według tych dostępnych wstępnych rozkładów ZP Karczocha staje się przystankiem stałym - także dla 519.
Akurat tam liczba zatrzymań jest bardzo duża więc to dobra zmiana. To samo powinno stać się z Vogla na Przyczolkowej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Radnym Wilanowa zależało na numerze 519, relacja ich generalnie nie interesowała.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Michaltes05
Jak to że Karczocha będzie dla 519 jestem w stanie zrozumieć, ale po co Podbipięty. Ile razy tam jechałem to może z raz ktoś wsiadł.
NŻMichaltes05 pisze:Jak to że Karczocha będzie dla 519 jestem w stanie zrozumieć, ale po co Podbipięty. Ile razy tam jechałem to może z raz ktoś wsiadł.
Akurat Dominikańska to jedyny, który by mi się do czegoś przydał
ŁK
Więc życzenie zostało spełnione w 100%.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.