Nie przesadzałbym z tym wymieceniem. Owszem - zmniejszyła się liczba pasażerów, ale słaba 6 i słaba 17 to trochę mało.person pisze: ↑22 lis 2024, 13:45Czyli z Marymonckiej, z ulicy z której wymiotło pasażerów po otwarcia metra pod Kasprowicza, skierowanie tramwajów na Marszałkowską, czyli stworzenie dubla tegoż, jest dobrym pomysłem?
Może na Marymonckiej powinna być tylko 17 (ale wszystkie kursy - bez skrótów do Marymontu)?
Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
6 pełni tam raczej funkcje lokalne. Tom czy jedzie na Pragę czy Wilanów ma małe znaczenie.
Linia na Słowackiego ma funkcję głównie utrzymania przejezdności - postulaty o "tymczasowe" wykorzystanie torowiska jako parkingu już były.
Linia na Słowackiego ma funkcję głównie utrzymania przejezdności - postulaty o "tymczasowe" wykorzystanie torowiska jako parkingu już były.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Przy Arkadii dziewiąty slot się nie zmieści.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Rozumiem że pojęcie torowiska technicznego się w Warszawie nie przyjęło? Jak było ze Stawkami kiedy przez 30 lat nic tam liniowo nie jeździło, torowisko było przejezdne czy nie?
Skierniewicka pozdrawia!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Skierniewicka jest przecież używana dzień w dzień, choć nieliniowo. Ale przede wszystkim zarówno torowisko na Skierniewickiej, jak i na Stawkach, znajdują się w jezdni i to na jej środku, więc parkingu nikt na nich nie urządzi.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Słowackiego też jest używana nie tylko liniowo...
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Z drugiej strony zrobienie parkingu na torowisku z tłuczniem też nie jest przecież proste. A i pętle techniczne jakoś przed taką przeróbką się skutecznie bronią
Tym bardziej że 17 z Tarchomina na Marymonckiej przyjeżdża nabita po dach i pasażerowie z Bielan wybierają 6Georg pisze: ↑22 lis 2024, 14:08Nie przesadzałbym z tym wymieceniem. Owszem - zmniejszyła się liczba pasażerów, ale słaba 6 i słaba 17 to trochę mało.person pisze: ↑22 lis 2024, 13:45Czyli z Marymonckiej, z ulicy z której wymiotło pasażerów po otwarcia metra pod Kasprowicza, skierowanie tramwajów na Marszałkowską, czyli stworzenie dubla tegoż, jest dobrym pomysłem?
Może na Marymonckiej powinna być tylko 17 (ale wszystkie kursy - bez skrótów do Marymontu)?
tatra
Nieśmiało przypominam, że zgodnie z planami z 2005 roku Słowackiego miała zostać deptakiem...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tam jest 40 podwójnych otwarć w godzinie - są na sieci bardziej przeciążone sygnalizacje. Inna rzecz, że peron na wylocie północnym trochę lewy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale nie musi być, a Skierniewicka musi.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Na Skierniewickiej i Stawkach wsiada się i wysiada do tramwaju wprost na jezdnię, więc używanie tych torowisk jako tylko techniczne wcale by mnie nie zdziwiło, w przeciwieństwie do Słowackiego, gdzie są normalne przystanki i normalna winda do metra, o czym już kilka razy wspominałem.. To chyba nie ma znaczenia dla inżynierów od transportu, na szczęście wizja parkingu na torowisku chyba skutecznie odstrasza i nie wyrzucą stamtąd liniowych przejazdów.
"ale nie musi" - brzmi jak wola Spółki do obrony racji swojego istnienia (w razie czego zawsze możecie zwalić na ZTM, że zmienił trasy wyjazdów/zjazdów z/do zajezdni).
BTW: przypominam, że argumenty o braku parkingów były przed przebudową (zwężeniem) Słowackiego. W międzyczasie ZDM ją przebudował, zwęził i wyznaczył dodatkowe miejsca parkingowe.