Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Daj ludziom zauważyć, że ten tramwaj istnieje 
A jeszcze łatwiej poczuć jak się nie usłyszy i nie zobaczy.
Miałem na myśli jednak pasażerów (tegoż tramwaju) 
- ZielonyJamnik
Istnieje duża szansa, że jak poczują to zostaną pasażerami
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Wymiana wyświetlaczy 52xx 26/47: 5213-5225, 5228,5230,5231,5233,5234,5240,5242,5246,5247,5249,5253,5259,5260
Wymiana wyświetlaczy 52xx 26/47: 5213-5225, 5228,5230,5231,5233,5234,5240,5242,5246,5247,5249,5253,5259,5260
A ja myślałem, że piszecie o sytuacji jak ktoś nie usłyszy i nie zobaczy tramwaju. Wtedy faktycznie się poczuje. Sorki 
Rano jak jechałem - luzik, a wracając koło pierwszej napełnienie bardzo przyzwoite, lepsze jak 14 i niejedna 16.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z jedna brygada pewnie a funkcjonalnie - własne tory i wałsne postoje obu zainteresowanych linii.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na razie na ONZ
Normalnie bym nie wspominał o tym, ale w ostatnim czasie wiele negatywnych rzeczy działo i dzieje się w stołecznym zbiorkomie, w których to krytyce nie ograniczałem się na naszym forum. Ale uznałem, że dla odmiany warto publicznie pochwalić nawet tak podstawową sprawę (bo z tym też bywało różnie), ale istotną dla komfortu korzystania.
Z tymi super relatywami poczekał bym tak do początku listopada. Jak wszystko po remontach pojedzie swoimi trasami, to wtedy w godzinach szczytu można obserwować czy to tak idealnie działa.primoż pisze: ↑29 cze 2025, 2:26Na razie na ONZŻoliborz jest bardzo dobrze: w szczycie widzę 5', poza nim, SB i DŚ jest 7'-8', a poranki i wieczory co 10'. Jeśli czyta osoba układająca RJ dla 19/33 to pragnę z tego miejsca podziękować za to, że nie dość, iż nie spieprzyła koordynacji to jeszcze ułożyła to idelanie i na obecną chwilę nie tęsknię za silnym 33. Super robota!
Normalnie bym nie wspominał o tym, ale w ostatnim czasie wiele negatywnych rzeczy działo i dzieje się w stołecznym zbiorkomie, w których to krytyce nie ograniczałem się na naszym forum. Ale uznałem, że dla odmiany warto publicznie pochwalić nawet tak podstawową sprawę (bo z tym też bywało różnie), ale istotną dla komfortu korzystania.
Przypomnę że przystanki tramwajowe Nowowiejska wszystkie są na pojedynczą obsługę ( są desperaci co otwierają na drugiego ale ostatnie drzwi wystają za krawędź peronu ). W listopadzie 10,11,19 skręcające w lewo będą blokować 17 i 33. Jeśli na 33 zachowają postoje 3 lub 4 minuty na Kieleckiej to koordynacja 19+33 szybko poleci.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
O ile przystanki na Nowowiejskiej są dużo za krótsze co widać gołym okiem o tyle te w al. Niepodległości można łatwo dostosować bo barierki ochronne są na dłuższym odcinku niż zabudowa przystanku i wystarczyłoby tylko kilka kostek bauma dołożyć i byłoby po problemie. No ale pewnie niedasie.

-
adamrozbicki
Parę lat temu remontowano skrzyżowanie Al.Niepodległości/Nowowiejska, już było wiadomo że pojedzie tramwaj do Wilanowa, można było pomyśleć o trzecim torze (wbrew pozorom jest miejsce na dodatkowy pas zamiast dla samochodów w stronę TŁ)beni pisze: ↑29 cze 2025, 9:55Z tymi super relatywami poczekał bym tak do początku listopada. Jak wszystko po remontach pojedzie swoimi trasami, to wtedy w godzinach szczytu można obserwować czy to tak idealnie działa.primoż pisze: ↑29 cze 2025, 2:26Na razie na ONZŻoliborz jest bardzo dobrze: w szczycie widzę 5', poza nim, SB i DŚ jest 7'-8', a poranki i wieczory co 10'. Jeśli czyta osoba układająca RJ dla 19/33 to pragnę z tego miejsca podziękować za to, że nie dość, iż nie spieprzyła koordynacji to jeszcze ułożyła to idelanie i na obecną chwilę nie tęsknię za silnym 33. Super robota!
Przypomnę że przystanki tramwajowe Nowowiejska wszystkie są na pojedynczą obsługę ( są desperaci co otwierają na drugiego ale ostatnie drzwi wystają za krawędź peronu ). W listopadzie 10,11,19 skręcające w lewo będą blokować 17 i 33. Jeśli na 33 zachowają postoje 3 lub 4 minuty na Kieleckiej to koordynacja 19+33 szybko poleci.
Od strony Mokotowa stoją skrzynie bodajże od zwrotnic.Bywalec pisze: ↑29 cze 2025, 11:27O ile przystanki na Nowowiejskiej są dużo za krótsze co widać gołym okiem o tyle te w al. Niepodległości można łatwo dostosować bo barierki ochronne są na dłuższym odcinku niż zabudowa przystanku i wystarczyłoby tylko kilka kostek bauma dołożyć i byłoby po problemie. No ale pewnie niedasie.
Od strony Koszykowej jest właz od studni z kanalizacją.
Więc sporo pozwoleń i uzgodnień.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
Nie mam szklanej kuli, więc nie wiem, co będzie jesienią. Na razie chociaż na papierze jest dobrze. Jest jakaś perspektywa, że będzie w miarę sensownie. A na pewno lepiej jak zamiast 10-10 wieczorem byłoby jakieś 2-18 lub inne 17-3, bo i takie cuda były na sieci.
Dość naturalnie 19 i 33 będą wpadać w przeciwne sloty 17, co daje szanse na wysoką trwałość tej koordynacji. Może nie zawsze będzie idealnie równo, ale powinno być dobrze.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem