Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
- ZielonyJamnik
Tak to nie, ale zdarzyło mi się parę razy, że po naciśnięciu gazu mimo włączonej blokady ruszył z otwartymi drzwiami. Ale chyba to naprawili po paru latach. Dla mnie najgorsze w MANach 72xx jest to, że załączam CG, to chwilę zajmuje mu zanim pozwoli otworzyć drzwi.
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Dobrze kojarzę, że przez pewien czas Otokary były odsunięte od kontraktu, bo działo się właśnie coś z drzwiami?
Tak,, chodziło o usterkę oprogramowania, której skutkiem było to, że drzwi, które otwierały się lub nie domykały podczas jazdy. Tak pisał swego czasu redaktor Osowski w "Stołecznej"
Aż mi się przypomniało, jak w Otokarach wykryli jakiegoś buga i musieli je wycofać na parę dni z ruchu. W MANach (w 25-letniej historii tej marki w Warszawie) chyba nigdy tak się nie zdarzyło.fraktal pisze: ↑17 maja 2026, 22:33Miałeś tak w MANie, że Ci pokazywało wszystkie drzwi, a w rzeczywistości jedno skrzydło drzwi było otwarte, a mimo to mogłeś ruszyć? Bo może w MANach też się to zdarza, ale w Otokarze sam to widziałem na Metrze Młociny. W Otokarach elektronika lubi płatać różne figle.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Ogólnie mam wrażenie że współczesne autobusy są już na takim etapie skomplikowania, softwary są już tak pogmatwane i milion razy modyfikowane, że praktycznie aż na parę wyjątków nie istnieją fabrycznie nowe autobusy które są zupełnie bezproblemowe i niezawodne
Taka natura autobusów napędzanych CNG...
- ZielonyJamnik
No jak się projektuje za miękkie gniazda zaworowe i temperatura je wypala to raczej świadczy o producencie, a nie technologii
Widocznie wszyscy producenci nie umieją projektować silników skoro KAŻDY pojazd CNG w Warszawie jaki obecnie kursuje musi przechodzić remonty silnika pomiedzy 300, a 500 kkm 
- ZielonyJamnik
Wszyscy czyli MAN i Cummins, którego nawet silniki diesla potrafią się szybko sypać?
A to nie są wszyscy w miarę zachodni producenci silników działających z CNG?
A Scanie jakie mają silniki? Chyba swoje, nie?
Scanie mają swoje silniki.
- ZielonyJamnik
Ktoś Ciebie w konia zrobił, oczywiście że w Scaniach jest własny silnik a nie Iveco
- ZielonyJamnik
To była odpowiedź do px33, mogłem lepiej napisać, sorki poprawiam