A gdyby tak zlikwidować linie czerwone?

Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 maja 2026, 15:28

Autobus Czerwon pisze:
20 maja 2026, 11:34
To jest naprawdę straszne że pracownicy zatrudnieni po to, żeby odpowiadać na skargi i interpelacje musieli by robić to, po co zostali zatrudnieni...
Przecież nie chodzi o pracę tych ludzi, tylko o wiążące się z tymi skargami i interpelacjami naciski. Idź do Ratusza i spytaj, czemu tam boją się skarg. O pracownikach i ich płacach raczej nie usłyszysz.

Ja nie uzasadniam, bo sam uważam to za absurdalną hierarchię celów, ja tylko próbuję tłumaczyć sytuację.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Matt Cubis

Post autor: Matt Cubis » 20 maja 2026, 16:15

Gdyby ZDM uwzględniał wszystkie skargi to Marszałkowska miałaby dzisiaj 4 pasy, a nie 2 i szpaler drzew.

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 20 maja 2026, 18:18

pawcio pisze:
20 maja 2026, 12:36
Nie dostaje, tylko ma zdjętą na skręcie w Spacerową.
A powinno mieć zdjetą między Mangalią a Idzikowskiego a nie Dolną i Spacerową.
Obrazek

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 maja 2026, 18:52

Dopóki sama Mangalia nie zacznie działać docelowo, to jestem na nie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » dzisiaj, 17:44

pawcio pisze:
20 maja 2026, 18:52
Dopóki sama Mangalia nie zacznie działać docelowo, to jestem na nie.
Może i Mangalia nie działa docelowo, ale jeśli co trzeci przyjazd na przystanek trzeba odstawać czas to znaczy, że jest go nadmiar na tym odcinku.
Obrazek
Odstajesz czas - tracisz koordynacje na kolejnych skrzyżowaniach - efekt jest taki, jakbyś odstawał całe 2 minuty zamiast 40 sekund.
Tymczasem na postulowanym przeze mnie odcinku Dolna-Spacerowa ucięto minutę i jednocześnie koordynacja poszła się je.... kochać. I do skrzyżowania Spacerowa/Belwederska/Gagarina dojeżdżasz w momencie kiedy kończy Ci się światło i kwitniesz 2 minuty, które masz na pokonanie całego odcinka a nie samo czekanie na światłach.
W ogóle cała trasa po wpuszczeniu autobusów stała się niewydolna czasowo. W stronę Wilanowa pierwszy wóz zdąży przejechać. Drugi tylko przy odrobinie szczęścia jak jest mniej pasażerów bo są tak poprzesuwane fazy. I wbrew temu co jest podawane w komunikatach - nie nazwałbym tego, że uruchomiono kolejne skrzyżowania z priorytetami, bo to tylko koordynacja świateł (niezbyt udana) między nimi, a w wybranych godzinach całkowicie się rozjeżdżająca.
Obrazek

Awatar użytkownika
tobk
Kontakt:

Post autor: tobk » dzisiaj, 17:53

Łukasz pisze:
19 maja 2026, 20:56
To E-2 to jeszcze jest komuś potrzebne? Dać skrócone na 116 i wystarczy.
To cyrk utrzymywanie tej linii. I obcięcie tylko do porannego szczytu. Po odpaleniu tramwajów na znacznej części trasy E-2. Brak jaj, czy nadzieja, że kiedyś linie przyspieszone powrócą do bycia przyspieszonymi, a ekspresowe do ekspresowych. To raczej w sferze wizji bajkowej niż realnej, ale...
Przecież dziś tak jak te naście lat temu linie przyspieszone i ekspresowe miałyby sens.

ODPOWIEDZ