MisiekK pisze:Na 'Syrenke' pojda jedynie ciezarowki. Autobusy zostaja na polnocnej estakadzie.
Trasa Toruńska/Armii Krajowej
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, ale będzie już otwarte zmodernizowane Rondo Starzyńskiego. A może i wydzielony trambuspas na trasie WZ.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co wy cholera z tym "bynajmniej"? Czy chciałeś napisać, że bynajmniej się nie sprawdza?
PWN pisze: *
bynajmniej I «partykuła wzmacniająca przeczenie zawarte w wypowiedzi, np. Nie twierdzę bynajmniej, że jest to jedyne rozwiązanie.»
*
bynajmniej II «wykrzyknik będący przeczącą odpowiedzią na pytanie, np. Czy to wszystko? – Bynajmniej.»
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A co mają do tego wybory? Ja nawet się cieszę, że miasto nie chce wydawać pieniędzy, skoro jest już przesądzone, że musi je wydać państwo. Niby i tu i tu to nasze pieniądze z podatków, ale jeśli miasto nie wyda teraz na estakady to zostanie więcej kasy na most północny czy kary za Czajkę.geograf pisze: Kiedyś trzeba będzie stawić czoła rzeczywistości i do paraliżu i tak dojdzie.
Rozumiem, że Hanka boi się wyborów, no ale...
Sądzę, że ludzie nie są idiotami i nie widzą, takiego równania: korki w mieście bo remontują trasę = dajmy popalić Hance w wyborach
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Moja teoria taka - chciał napisać "przynajmniej" ale uznał że "bynajmniej" zabrzmi bardziej "inteligentnie", wzniośleinż. Glonojad pisze:Co wy cholera z tym "bynajmniej"? Czy chciałeś napisać, że bynajmniej się nie sprawdza?
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Wracając do korków na TT (zwłaszcza w kierunku praskim). Czy nie uważacie, że rozsądnym byłoby wyznaczenie buspasa na TT na odcinku od Słowackiego do ok. 2/3 długości mostu ? Zdaję sobie sprawę, że pewnym problemem może być wjazd z Wisłostrady i ilość samochodów, która chce (musi) przedostać się ma swój pas ruchu.
Wydaje mi się, że takie rozwiązanie poprawiłoby znacznie punktualność (a i czas przejazdu) dla busów, może wtedy E-4 (po otwarciu Słodowca) mogłoby robić "rundę" wjazd/wyjazd przez ślimaki i wiadukt na Słowackiego.
Wydaje mi się, że takie rozwiązanie poprawiłoby znacznie punktualność (a i czas przejazdu) dla busów, może wtedy E-4 (po otwarciu Słodowca) mogłoby robić "rundę" wjazd/wyjazd przez ślimaki i wiadukt na Słowackiego.
Kra pisze:Czy nie uważacie, że rozsądnym byłoby wyznaczenie buspasa na TT na odcinku od Słowackiego do ok. 2/3 długości mostu ? Zdaję sobie sprawę, że pewnym problemem może być wjazd z Wisłostrady i ilość samochodów, która chce (musi) przedostać się ma swój pas ruchu.
Jeżeli byłby korek to trudno, ostatecznie KM musi mieć preferencjeMZ pisze:Z samym przedostaniem się nie byłoby chyba problemu - jedzie autobus, to go przepuszczają; nie jedzie, wtedy wjeżdżają. Tylko jeśli na sąsiednich pasach byłby korek, wtedy wjeżdżający kierowcy z pewnością woleliby zaryzykować i pojechać buspasem - tym bardziej, że na środku mostu raczej trudno byłoby ich zatrzymywać.
- MeWa
- Cukiereczek
Warszawa
DROGI Zostawią ruchliwy zjazd, aby uniknąć paraliżu Targówka i Pragi
Most Syreny odciąży Toruńską
Drogowcy planują zamknąć wiadukt Trasy Toruńskiej do centrum nad torami PKP i ul. Jagiellońską. Ale zostawią zjazd w stronę Tarchomina - dowiedziała się "Rz"
W poniedziałek na biurko szefa Zarządu Dróg Miejskich trafi ekspertyza Instytutu Badawczego Dróg i Mostów w sprawie przeżartego korozją wiaduktu, którego zamknięcie nakazał w ub.r. nadzór budowlany. "Rz" dotarła do tego opracowania.
Jeszcze niedawno zanosiło się na to, że w maju drogowcy całkowicie zamkną dojazd Trasą Toruńską do mostu Grota-Roweckiego od strony Targówka. Wiadukt nad torami PKP i ul. Jagiellońską byłby niedostępny, a kierowcy jadący w stronę Bielan korzystaliby z równoległej 700-metrowej przeprawy. Powstała w ub.r z elementów mostu Syreny, z Trasy Toruńskiej widać ją między wiaduktami .
Tymczasowej nowej przeprawie brakuje jednak drogowych ślimaków. Z tego powodu z Trasy Toruńskiej nie dałoby się już skręcić w Modlińską w kierunku Tarchomina(wiaduktem przy supermarkecie Auchan). Nie można by też wjechać na nową przeprawę od strony Bródna (ul. Wysockiego) ani Annopola (Marywilską). - Zniknięcie łączników z Trasą Toruńską oznacza ogromne utrudnienia - przyznaje wicedyrektor ZDM Marek Mistewicz. -Zaproponujemy pewnie inne rozwiązanie. Decyzja będzie jednak należała do nadzoru budowlanego .
Jak usłyszeliśmy, drogowcy spróbują puścić ruch na wprost do mostu Grota tymczasowym "mostem Syreny". Jednak samochody i autobusy mogłyby jeździć bocznym pasem remontowanego wiaduktu. To pozwoliłoby na korzystanie z dotychczasowych zjazdów. Drogowcom zależy szczególnie na tym najbardziej ruchliwym - w stronę Tarchomina.
Jeszcze w ub.r. szefowie ZDM łudzili się, że wiadukt rozbiorą i odbudują rządowi drogowcy przy okazji przystosowywania Trasy Toruńskiej do łącznika z autostradą A2 (z Poznania). Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad zaplanowała te prace na lata 2006 - 2008. Z powodu protestów i marazmu urzędników zaczną się jednak najwcześniej w 2009 roku.
kmaj
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
GW pisze:Nie zamkną wiaduktu Trasy Toruńskiej
śmik, ostatnia aktualizacja 2007-04-24 00:13
Wbrew zapowiedziom zniszczony wiadukt Trasy Toruńskiej na Żeraniu nie zostanie na razie zamknięty. Ma być jednak zwężony do jednego pasa.
Sypiący się przejazd nad torami kolejowymi miał być zamknięty w maju. Kierowcy jeżdżący nim w stronę Śródmieścia i Żoliborza mieli korzystać z tymczasowego wiaduktu. Powstał obok w zeszłym roku z elementów dawnego mostu Syreny. Według analizy przygotowanej właśnie przez Instytut Badawczy Dróg i Mostów stary wiadukt może być jeszcze użytkowany. Eksperci proponują jednak, by dopuścić tam jedynie ruch samochodów osobowych i autobusów, i to tylko na jednym pasie. Równocześnie miałby zostać udostępniony sąsiedni tymczasowy wiadukt, po którym będą mogły jeździć pojazdy do 20 ton.
Decyzja o takim rozwiązaniu powinna ucieszyć zwłaszcza mieszkańców Bródna. Po zamknięciu starego wiaduktu trzeba by także wyłączyć z ruchu dwie estakady, którymi wjeżdża się na Trasę Toruńską z ul. Wysockiego i Marywilskiej. Propozycję Instytutu Badawczego Dróg i Mostów muszą jeszcze zatwierdzić inspektorzy nadzoru budowlanego.
Wszystkie wiadukty na Trasie Toruńskiej prędzej czy później muszą się doczekać generalnego remontu. Przebudowę arterii szykuje Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad, która ma przystosować trasę do parametrów drogi ekspresowej. M.in. zostaną dobudowane brakujące wiadukty nad skrzyżowaniami z ul. Łabiszyńską i Wysockiego, a most Grota-Roweckiego będzie poszerzony o piąty pas. Inwestycja coraz bardziej się jednak opóźnia - najnowszy termin jej rozpoczęcia to rok 2009.