515 - co dalej z tą linią?

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 cze 2007, 11:58

Jeżeli do zagospodarowania mamy trasy 141 i 166, to ja bym proponował 166 po trasie Nowoursynowska-Ciszewskiego-Roentgena-Płaskowickiej-NATOLIN PŁN. (wraz ze skróceniem 195 do Ursynowa Płd.) oraz 141 Nowoursynowska-Ciszewskiego-Cynamonowa-Płaskowickiej-Rosoła-Belgradzka-KEN-Przy Bażantarni-Rosoła-Wąwozowa-KEN-KABATY-STP

[ Dodano: 2007-06-27, 11:59 ]
Bastian pisze:Dołóż 141 z TŁ przez Wiatraczną na Witolin.
To może 141 wynieść na Olszynkę, by 135 móc przełożyć na Ostrobramską i Witolin?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 cze 2007, 12:03

pawcio pisze:To może 141 wynieść na Olszynkę, by 135 móc przełożyć na Ostrobramską i Witolin?
A z Wiatraka na Witolin zostawić 115? Właśnie to chce ZTM zmienić...
Ja bym rozdublował 188 i 523, kierując 188 na Witolin, 141 na Szaserów, a 182 na Olszynkę, ale to już chyba zbyt wiele mącenia (zaraz tu Jarek napisze o trzeciorzędnych zmianach ;)).

Co do Ursynowa: mamy jeszcze 162. Teoretycznie przejmuje trasę 185, ale zawsze można coś podmienić.

EDIT Ale twoje trasy mi pasują :)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 cze 2007, 12:08

Bastian pisze:A z Wiatraka na Witolin zostawić 115? Właśnie to chce ZTM zmienić...
Ja bym rozdublował 188 i 523, kierując 188 na Witolin, 141 na Szaserów, a 182 na Olszynkę, ale to już chyba zbyt wiele mącenia (zaraz tu Jarek napisze o trzeciorzędnych zmianach ;) ).
Fakt. 115 jest do wyprostowania.
No to w takim razie 141 przez Wiatrak na Witolin, a zmianę 135 trzeba odłożyć ad acta.

Czyli tak:
115 przez Grochowską i Chrzanowskiego
123 skrócenie do Wiatracznej
141 Ursynów-Stegny-Sielce-Wiatraczna-Witolin
143 skrócenie do Wiatracznej
166 Ursynów-Stegny-TS-Gocław-Dwernickiego-Lubelska
168 Ochota-Mokotów-Sielce-Gocław-Marysin
416 pogrzeb
515 Rembertów-TS-Służew-Okęcie-...

Co do zmian na Pradze chodziło mi o uporządkowanie sytuacja na wschód od węzła Płowiecka. Przypominam, że cały czas aktualny jest pomysł wyciągnięcia 196 do Wiatracznej, który wypadałoby zmienić.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 cze 2007, 12:15

Ok.

Co prawda ja bym na Chrzanowskiego chętniej widział 142, niż 115 (a formalnie jest na Lubelskiej zawieszone 137), ale to już inna para kaloszy.

No to Pragę mamy poukładaną :-D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 cze 2007, 12:29

Bastian pisze:Co prawda ja bym na Chrzanowskiego chętniej widział 142, niż 115 (a formalnie jest na Lubelskiej zawieszone 137), ale to już inna para kaloszy.
Obie są równie właściwego do tego celu. Skoro jest już 115, to po co mieszać. A 137 to bym najchętniej nie pozwolił wrócić z urlopu (przynajmniej w takiej formie).
Bastian pisze:No to Pragę mamy poukładaną :-D
To teraz Marysin i Rembertów.
Zakładam, że wydłużenie 196 chcemy uniknąć.
Stąd proponowałem, by pogrzebać 173, a 183 wydłużyć do Starej Miłosnej. A do Marysina (i na Brata Alberta) wysłać nowe 137. Do tego można by się pokusić i połączyć 514 i 408 na trasie Wesoła-Jelonki. Na Mokry Ług zawsze może pojechać 143, jeżeli to po wzmocnieniu 515 jest w ogóle konieczne.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 cze 2007, 12:42

pawcio pisze:Obie są równie właściwego do tego celu. Skoro jest już 115, to po co mieszać.
Skomunikowanie rejonu Traktu Lubelskiego z DWW. A linia otwocka ma kolej. Ale - jak powiadam - to rzeczywiście sprawa trzeciorzędna i nie na teraz.
pawcio pisze:A do Marysina (i na Brata Alberta) wysłać nowe 137.
Zamiast 520? :>

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 cze 2007, 12:44

Nie. Jako połączenie Marysina z Wiatraczną zamiast wydłużenia 196 i za likwidację 173.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 cze 2007, 12:52

Aha.

Rozrysowałem 5 postawowych linii naszego projektu (nie wnikałem w szczegóły gocławskie, tam można nieco inaczej). Mi się podoba O-)

Aha, 141 nie przez Rosoła i Gandhi? zaznaczyłem to kropkami (podobnie jak alternatywną końcówkę 168 na Olszynce - ale tu twardo bym był za Marysinem).
Załączniki
TS.jpg

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 27 cze 2007, 12:54

Bastian pisze:
pawcio pisze:Obie są równie właściwego do tego celu. Skoro jest już 115, to po co mieszać.
Skomunikowanie rejonu Traktu Lubelskiego z DWW. A linia otwocka ma kolej. Ale - jak powiadam - to rzeczywiście sprawa trzeciorzędna i nie na teraz.
pawcio pisze:A do Marysina (i na Brata Alberta) wysłać nowe 137.
Zamiast 520? :>
Jak na Chrzanowskiego dajemy 115 to chyba za mało przy obecnej 123. Więc i dałbym 142 tam.
115 jak teraz bez Witolina.
142 z Falenicy przez Przewodową - Wał - Trakt - i od Grochowskiej jak 115.
Argumenty: Cały Wawer zyskuje dojazd np. do US który jest tylko dla Wawra, Rembertowa , Wesołej. Na Grochowie 142/115 silny duet do węzła Płowiecka rozdzielający potoki na Wawer wschodni i zachodni. Ale może faktycznie zostawić to na później.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 cze 2007, 12:57

Rzeczywiście fajnie wygląda.
Bastian pisze:141 nie przez Rosoła i Gandhi?
Może być i tak. To już nie ma większego znaczenia.
Jeszcze jedna uwaga. Jeżeli 195 skracamy do trasy Romera-Herbsta-Pileckiego-Ciszewskiego-Ursynów Płd., to, żeby uzgodnić przystanki na Ursynowie 166 powinno pojechać Ciszewskiego-KEN-Herbsta-Pileckiego-Roentgena i wówczas z CO 3 linie do metra (166+195+715) odjeżdżają ze wspólnego przystanku.
Bastian pisze:Aha.
Możesz rozwinąć? Jakieś obiekcje, sprzeciwy itp.?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 cze 2007, 13:18

pawcio pisze:Rzeczywiście fajnie wygląda.
Już wiesz, czemu wolałem na Lubelskiej 166 z Ursynowa, a nie 168 z Racławickiej? ;)
Naprawdę rzut oka na plan Warszawy potrafi nieraz otrzeźwić :]
pawcio pisze:
Bastian pisze:141 nie przez Rosoła i Gandhi?
Może być i tak. To już nie ma większego znaczenia.
Jeszcze jedna uwaga. Jeżeli 195 skracamy do trasy Romera-Herbsta-Pileckiego-Ciszewskiego-Ursynów Płd., to, żeby uzgodnić przystanki na Ursynowie 166 powinno pojechać Ciszewskiego-KEN-Herbsta-Pileckiego-Roentgena i wówczas z CO 3 linie do metra (166+195+715) odjeżdżają ze wspólnego przystanku.
No, czemu nie.
pawcio pisze:
Bastian pisze:Aha.
Możesz rozwinąć? Jakieś obiekcje, sprzeciwy itp.?
Nie. Tylko był tu pomysł skierowania 137 przez TŁ do Centrum (nie jestem pewien, czy ZTM by to widział przez Nowy Rembertów, czy przez Marysin) - myślałem, że odniosłeś się do tego.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 cze 2007, 13:20

Czyli można by to dopisać do naszej układanki?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 cze 2007, 13:24

To twoje 137? Można, ale na tamtych rejonach to ja się nie znam :]

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 27 cze 2007, 13:27

To poczekajmy aż się emdegger o tym wypowie. On w tamtych rejonach się zna najbardziej.
A żeby nie musiał szukać do jeszcze raz napiszę:
137 Wiatraczna-Marysin(-Brata Alberta)
143 wydłużenie na Mokry Ług (choć to niekoniecznie)
173 kasacja
183 Wiatraczna-Nowy Rembertów-Wesoła-Wola Grzybowska-Stara Miłosna
196 bez zmian
198 zasilenie
408 kasacja
514 Jelonki-TŁ-Ostrobramska-Wola Grzybowska

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 27 cze 2007, 13:34

pawcio pisze:To poczekajmy aż się emdegger o tym wypowie. On w tamtych rejonach się zna najbardziej.
A żeby nie musiał szukać do jeszcze raz napiszę:
137 Wiatraczna-Marysin(-Brata Alberta)
143 wydłużenie na Mokry Ług (choć to niekoniecznie)
173 kasacja
183 Wiatraczna-Nowy Rembertów-Wesoła-Wola Grzybowska-Stara Miłosna
196 bez zmian
198 zasilenie
408 kasacja
514 Jelonki-TŁ-Ostrobramska-Wola Grzybowska
Z tym zabraniem linii z dalszej części Wesołej przez Marysin może nie wypalić, ponieważ dużo osób wsiada w 173 czy nawet 137 właśnie w Marysinie. Nie wiem pracują tam, możliwe że to tylko przesiadki , chociaż niebyłbym taki pewny. To taka moja uwaga.
Więc raczej 173 jak jest, 183 do Brata Alberta. Z tym że 173 dostaje lepszą częstotliwość.
A 137 zostawiamy w stanie zawieszenia lub likwidacji.

ODPOWIEDZ