Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 24 sie 2007, 19:08

No właśnie tego nie rozumiem. 515 to ideologia. Ale zmiana 117? Gdzie tu ideologia? Ot drobna korekta.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Maro D.
Kontakt:

Post autor: Maro D. » 24 sie 2007, 19:12

No właśnie...wmawianie o jakiejś koordynacji. A z kolei skoordynować 111 ze 123 to nie da rady bo...no właśnie, dlaczego? Jeden pracownik ZTM-u kiedyś tłumaczyć przedstawicielom STMO Gocław - Lotnisko przez godzinę dlaczego nie można tego zrobić i żaden z nas tego nie zrozumiał. Tu chyba jakieś są faktycznie ideologie...Skoro lepiej pogorszyć niż polepszyć...
Gocławska linia mikrobusowa:

211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz

Bo fantazja jest od tego O-)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 24 sie 2007, 19:19

Koodynacja 111 i 123 rzeczywiście będzie trudna z racji powiązań pierwszej linii z 180 (a przez to z 131 i 522) natomiast drugiej z 301 i 509 (a więc i 503 oraz 167). Ciężka sprawa ułożyć cały tak skomplikowany układ.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 25 sie 2007, 11:29

pawcio pisze:Koodynacja 111 i 123 rzeczywiście będzie trudna z racji powiązań pierwszej linii z 180 (a przez to z 131 i 522) natomiast drugiej z 301 i 509 (a więc i 503 oraz 167). Ciężka sprawa ułożyć cały tak skomplikowany układ.
Zgadza się, ale można coś poprawić. Będzie okazja przy najbliższej zmianie trasy linii 123.
pawcio pisze:Ale zmiana 117? Gdzie tu ideologia?
Kto chce 117 na Abrahama? Kto zgłosił taki postulat w konsultacjach? Ja wiem jedynie o stanowisku Dzielnicy, by 151 pojechało Jugosłowiańską -- Meissnera, bo "z Abrahama mają blisko do Bora a większe bloki od przystanków oddziele Jeziorko" - ten argument jest TOŻSAMY z wolą pozostawienia 117 na Bora i niekierowania jej na Abrahama.

Argumenty ad personam są poniżej pasa (szczegółowo uzasadniłem to w PW).

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 25 sie 2007, 19:30

Jarek pisze:Kto chce 117 na Abrahama? Kto zgłosił taki postulat w konsultacjach? Ja wiem jedynie o stanowisku Dzielnicy, by 151 pojechało Jugosłowiańską -- Meissnera, bo "z Abrahama mają blisko do Bora a większe bloki od przystanków oddziele Jeziorko" - ten argument jest TOŻSAMY z wolą pozostawienia 117 na Bora i niekierowania jej na Abrahama.
Ja chcę. W konsultacjach tego nie pisałem, bo miało być 151.
Na Abrahama jakakolwiek linia bez przystanków koło jeziorka nie ma sensu. Natomiast na Wildze ma bardzo duży. Z najdalszych zakątków osiedla do przystanków jest koło 800 metrów. Do Bora robi się kilometr. Chyba nie o to chodzi, by ludzie musieli tyle zapylać na piechotę do busów.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 28 sie 2007, 20:52

pawcio pisze:Ja chcę. W konsultacjach tego nie pisałem, bo miało być 151.
Na Abrahama jakakolwiek linia bez przystanków koło jeziorka nie ma sensu. Natomiast na Wildze ma bardzo duży. Z najdalszych zakątków osiedla do przystanków jest koło 800 metrów. Do Bora robi się kilometr. Chyba nie o to chodzi, by ludzie musieli tyle zapylać na piechotę do busów.
Na szczęście projekt dla Gocławia nie zamyka drogi do przeniesienia 117 na Abrahama. Zawsze można to zrobić.

Trzeba pamiętać jednak o wadach takiego rozwiązania. Wspólne przystanki z 507 na Bora to nie tylko uzgodnienie. Po ruszeniu z pętli na pierwszym przystanku 151, 117 i 507 będą stawały oddzielnie.

[ Dodano: 2007-08-28, 20:55 ]
Na Abrahama pośrodku mają być przystanki. Inaczej niewielki byłby sens kierowania jakiejkolwiek linii tą ulicą.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 28 sie 2007, 23:04

Jarek pisze:Na Abrahama pośrodku mają być przystanki. Inaczej niewielki byłby sens kierowania jakiejkolwiek linii tą ulicą.
Tyle dobrze.
Jarek pisze:Na szczęście projekt dla Gocławia nie zamyka drogi do przeniesienia 117 na Abrahama. Zawsze można to zrobić.
Znowu
Jarek pisze:sz tego na wstępie.
Jarek pisze:Trzeba pamiętać jednak o wadach takiego rozwiązania. Wspólne przystanki z 507 na Bora to nie tylko uzgodnienie. Po ruszeniu z pętli na pierwszym przystanku 151, 117 i 507 będą stawały oddzielnie.
Coś za coś. Albo autobus bliżej domu, albo wszystkie na jednym przystanku.

warszawianka

Post autor: warszawianka » 29 sie 2007, 19:15

czy ktoś wie od kiedy uruchomią autobusy na Jugosłowiańskiej? Bo na stronie ZTM jest wprawdzie projekt zmian na Gocławiu od 1 września ale w ogłoszeniach o zmianach jakie wejdą w życie z tym dniem już nic nie ma.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 29 sie 2007, 19:33

warszawianka pisze:czy ktoś wie od kiedy uruchomią autobusy na Jugosłowiańskiej?
Skrzyżowanie Jugosłowiańskiej z Bora ma być otwarte w połowie września. Do tego czasu gotowa już będzie zatoka autobusowa na Jugosłowiańskiej przy Bora.
Polityka złym doradcą w pracy!

Rosa

Post autor: Rosa » 30 sie 2007, 9:33

Jarek pisze:
ejjj no bez takich panowie...
Jakich? Rosa mieszka na Gocławiu, więc jestem ciekaw, ile linii widzi na Meissnera. Wszystkie obecne + 151? 111 też silniejsze (przypominam, że nie ma 303)?
No i mamy 1 września, 303 nie ma to teraz mogę się spytać GDZIE jest to silniejsze 111 które podobno miało miec częstotliwość co 6 min w szczycie?
Jedyne co mamy to zmiejszenie częstotliwości E-5, likwidacje 303 i 416 oraz zapowiedź likwidacji 143.
Tak się kończy wiara w obiecanki że co prawda zlikwidują to co jest, ale dadzą coś co tą linię zastąpi.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 30 sie 2007, 10:12

Pewnie we wtyczkach.

Bartek13

Post autor: Bartek13 » 30 sie 2007, 13:01

Zmiany Na Gocławiu Będą Od Października :D Szkoda Że Tak Długo :sad:

lukkul

Post autor: lukkul » 30 sie 2007, 15:49

Mam nadzieje, że zmiany jakie proponują przynajmniej w częsci nie zostaną wprowadzone.

Co czeka mieszkańców Gocławia, likwidacja 416- jedyna linia łącząca szpital Bródnowski z Gocławiem i dalej z Ursynowem, połączenie Gocławia płd z Trasą Siekierkowską, z Dworcem Wileńskim.

Pozbawienie Meissnera połączenia z Trasą Siekierkowską. Zostaje 301, linia która faktycznie będzie łączyć Jeziorki ze światem. Wszystko ominie Fieldorfa. Po co 168 ma dublować 123 w godzinach szczytu do Wiatracznej. To chyba krok do likwidacji 123.
Krążenie linii po Gocławiu. Uważam, że to tylko przedłuży czas jazdy autobusów.
Słyszałem o pomyśle 117 ,przez Abrahama. Biorąc tą linie pod lupę łatwo zauważyć, że wszędzie krąży, brakuje go jeszcze na Międzynarodowej.

Apeluje zostawmy 416 w spokoju. Nic przecież w zamian nie otrzymamy [-X

[-X

Bartek13

Post autor: Bartek13 » 30 sie 2007, 16:13

lukkul pisze:Mam nadzieje, że zmiany jakie proponują przynajmniej w częsci nie zostaną wprowadzone.

Co czeka mieszkańców Gocławia, likwidacja 416- jedyna linia łącząca szpital Bródnowski z Gocławiem i dalej z Ursynowem, połączenie Gocławia płd z Trasą Siekierkowską, z Dworcem Wileńskim.

Pozbawienie Meissnera połączenia z Trasą Siekierkowską. Zostaje 301, linia która faktycznie będzie łączyć Jeziorki ze światem. Wszystko ominie Fieldorfa. Po co 168 ma dublować 123 w godzinach szczytu do Wiatracznej. To chyba krok do likwidacji 123.
Krążenie linii po Gocławiu. Uważam, że to tylko przedłuży czas jazdy autobusów.
Słyszałem o pomyśle 117 ,przez Abrahama. Biorąc tą linie pod lupę łatwo zauważyć, że wszędzie krąży, brakuje go jeszcze na Międzynarodowej.

Apeluje zostawmy 416 w spokoju. Nic przecież w zamian nie otrzymamy [-X

[-X
No Trudno By Było Pożegnać 416 :sad: Proszę Żeby Nie Zlikwidowali 416 [-o<

ikarus
Kontakt:

Post autor: ikarus » 30 sie 2007, 21:50

416 -->Łączy szpital Bródnowski ze stacją Krwiodawstwa okolicami szpitala na Niekłańskiej i Centrum Onkologii.

Tą linię zostawiamy w spokoju.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus

ODPOWIEDZ