Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
No właśnie...wmawianie o jakiejś koordynacji. A z kolei skoordynować 111 ze 123 to nie da rady bo...no właśnie, dlaczego? Jeden pracownik ZTM-u kiedyś tłumaczyć przedstawicielom STMO Gocław - Lotnisko przez godzinę dlaczego nie można tego zrobić i żaden z nas tego nie zrozumiał. Tu chyba jakieś są faktycznie ideologie...Skoro lepiej pogorszyć niż polepszyć...
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
Koodynacja 111 i 123 rzeczywiście będzie trudna z racji powiązań pierwszej linii z 180 (a przez to z 131 i 522) natomiast drugiej z 301 i 509 (a więc i 503 oraz 167). Ciężka sprawa ułożyć cały tak skomplikowany układ.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zgadza się, ale można coś poprawić. Będzie okazja przy najbliższej zmianie trasy linii 123.pawcio pisze:Koodynacja 111 i 123 rzeczywiście będzie trudna z racji powiązań pierwszej linii z 180 (a przez to z 131 i 522) natomiast drugiej z 301 i 509 (a więc i 503 oraz 167). Ciężka sprawa ułożyć cały tak skomplikowany układ.
Kto chce 117 na Abrahama? Kto zgłosił taki postulat w konsultacjach? Ja wiem jedynie o stanowisku Dzielnicy, by 151 pojechało Jugosłowiańską -- Meissnera, bo "z Abrahama mają blisko do Bora a większe bloki od przystanków oddziele Jeziorko" - ten argument jest TOŻSAMY z wolą pozostawienia 117 na Bora i niekierowania jej na Abrahama.pawcio pisze:Ale zmiana 117? Gdzie tu ideologia?
Argumenty ad personam są poniżej pasa (szczegółowo uzasadniłem to w PW).
Ja chcę. W konsultacjach tego nie pisałem, bo miało być 151.Jarek pisze:Kto chce 117 na Abrahama? Kto zgłosił taki postulat w konsultacjach? Ja wiem jedynie o stanowisku Dzielnicy, by 151 pojechało Jugosłowiańską -- Meissnera, bo "z Abrahama mają blisko do Bora a większe bloki od przystanków oddziele Jeziorko" - ten argument jest TOŻSAMY z wolą pozostawienia 117 na Bora i niekierowania jej na Abrahama.
Na Abrahama jakakolwiek linia bez przystanków koło jeziorka nie ma sensu. Natomiast na Wildze ma bardzo duży. Z najdalszych zakątków osiedla do przystanków jest koło 800 metrów. Do Bora robi się kilometr. Chyba nie o to chodzi, by ludzie musieli tyle zapylać na piechotę do busów.
Na szczęście projekt dla Gocławia nie zamyka drogi do przeniesienia 117 na Abrahama. Zawsze można to zrobić.pawcio pisze:Ja chcę. W konsultacjach tego nie pisałem, bo miało być 151.
Na Abrahama jakakolwiek linia bez przystanków koło jeziorka nie ma sensu. Natomiast na Wildze ma bardzo duży. Z najdalszych zakątków osiedla do przystanków jest koło 800 metrów. Do Bora robi się kilometr. Chyba nie o to chodzi, by ludzie musieli tyle zapylać na piechotę do busów.
Trzeba pamiętać jednak o wadach takiego rozwiązania. Wspólne przystanki z 507 na Bora to nie tylko uzgodnienie. Po ruszeniu z pętli na pierwszym przystanku 151, 117 i 507 będą stawały oddzielnie.
[ Dodano: 2007-08-28, 20:55 ]
Na Abrahama pośrodku mają być przystanki. Inaczej niewielki byłby sens kierowania jakiejkolwiek linii tą ulicą.
Tyle dobrze.Jarek pisze:Na Abrahama pośrodku mają być przystanki. Inaczej niewielki byłby sens kierowania jakiejkolwiek linii tą ulicą.
ZnowuJarek pisze:Na szczęście projekt dla Gocławia nie zamyka drogi do przeniesienia 117 na Abrahama. Zawsze można to zrobić.
Coś za coś. Albo autobus bliżej domu, albo wszystkie na jednym przystanku.Jarek pisze:sz tego na wstępie.Jarek pisze:Trzeba pamiętać jednak o wadach takiego rozwiązania. Wspólne przystanki z 507 na Bora to nie tylko uzgodnienie. Po ruszeniu z pętli na pierwszym przystanku 151, 117 i 507 będą stawały oddzielnie.
-
warszawianka
No i mamy 1 września, 303 nie ma to teraz mogę się spytać GDZIE jest to silniejsze 111 które podobno miało miec częstotliwość co 6 min w szczycie?Jarek pisze:Jakich? Rosa mieszka na Gocławiu, więc jestem ciekaw, ile linii widzi na Meissnera. Wszystkie obecne + 151? 111 też silniejsze (przypominam, że nie ma 303)?ejjj no bez takich panowie...
Jedyne co mamy to zmiejszenie częstotliwości E-5, likwidacje 303 i 416 oraz zapowiedź likwidacji 143.
Tak się kończy wiara w obiecanki że co prawda zlikwidują to co jest, ale dadzą coś co tą linię zastąpi.
Mam nadzieje, że zmiany jakie proponują przynajmniej w częsci nie zostaną wprowadzone.
Co czeka mieszkańców Gocławia, likwidacja 416- jedyna linia łącząca szpital Bródnowski z Gocławiem i dalej z Ursynowem, połączenie Gocławia płd z Trasą Siekierkowską, z Dworcem Wileńskim.
Pozbawienie Meissnera połączenia z Trasą Siekierkowską. Zostaje 301, linia która faktycznie będzie łączyć Jeziorki ze światem. Wszystko ominie Fieldorfa. Po co 168 ma dublować 123 w godzinach szczytu do Wiatracznej. To chyba krok do likwidacji 123.
Krążenie linii po Gocławiu. Uważam, że to tylko przedłuży czas jazdy autobusów.
Słyszałem o pomyśle 117 ,przez Abrahama. Biorąc tą linie pod lupę łatwo zauważyć, że wszędzie krąży, brakuje go jeszcze na Międzynarodowej.
Apeluje zostawmy 416 w spokoju. Nic przecież w zamian nie otrzymamy

Co czeka mieszkańców Gocławia, likwidacja 416- jedyna linia łącząca szpital Bródnowski z Gocławiem i dalej z Ursynowem, połączenie Gocławia płd z Trasą Siekierkowską, z Dworcem Wileńskim.
Pozbawienie Meissnera połączenia z Trasą Siekierkowską. Zostaje 301, linia która faktycznie będzie łączyć Jeziorki ze światem. Wszystko ominie Fieldorfa. Po co 168 ma dublować 123 w godzinach szczytu do Wiatracznej. To chyba krok do likwidacji 123.
Słyszałem o pomyśle 117 ,przez Abrahama. Biorąc tą linie pod lupę łatwo zauważyć, że wszędzie krąży, brakuje go jeszcze na Międzynarodowej.
Apeluje zostawmy 416 w spokoju. Nic przecież w zamian nie otrzymamy
-
Bartek13
No Trudno By Było Pożegnać 416lukkul pisze:Mam nadzieje, że zmiany jakie proponują przynajmniej w częsci nie zostaną wprowadzone.
Apeluje zostawmy 416 w spokoju. Nic przecież w zamian nie otrzymamy![]()