Najpierw proponuję przeczytanie przedostatnie zdanie postu Krzyśka, potem całość tematu i zobaczyć kto pierwszy proponował połączenie nekropolii na Bródnie z Powązkami i Wólką Węglową, a dopiero potem wydawać jakieś osądy.Andrzej pisze:A może ktoś jeszcze chce podciagnąć jakąś cmantarną linię pod swoje rejony zamieszkania, w celu poprawy komunikacji w weekend, choć brygad nie ma?Krzysiek pisze: Wybacz Zaciszanin, ale nie chcę zakładać nowego tematu.
Z dwa lata temu po obserwacjach w czasie święta Wszystkich Świętych, wymyśliłem takie coś: 2xx Nowy Rembertów - ..... Grzybowa - Wspólna - Korkowa -Kościuszkowców - Czecha -[ z powrotem przez Łysakowską- Korkową] - jak 305 - Trakt Lubelski - Zwoleńska - Patriotów - Walcownicza - Petunii - Techniczna .... Aleksandrów.
[ ewentualnie podjazdy pod cmentarz w Zbójnej Górze].
Połączenie Cmentarzy:w Nowym Rembertowie, na Korkowej, w Zerzniu, w Zbójnej Górze oraz w Aleksandrowie.
Potoki między tymi cmentarzami są , a ludzie muszą jeżdzić objazdami np. przez Marsa z wiązankami w ręku. Osobiście korzystam tylko z Cmentarza w Zerzniu, więc nie jestem interesowny . Brygady z wtyczek które są na liniach Wawerskich np.
W kwestii merytorycznej: pomysł Krzyśka wydaje mi się dość atrakcyjny. Taka stricte lokalna linia cmentarna byłaby ciekawym rozwiązaniem. Warto by także skoordynować ją z liniami kursującymi do centrum. Proponowałem więc Krzyśkowi wydłużenie jego linii do PKP Rembertów.
Co do pomysłu Zaciszanina - OK. Mnie się podoba, szczególnie, że sam już coś podobnego swego czasu proponowałem (i tu kolejny raz widać Andrzeju, że mijasz się z prawdą