Busmann pisze:MZ się wypości, to i w pociągu zagości.
PKP a PKS
Moderator: JacekM
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
MZ? co Ty robisz z nogami w autobusach? bo ja zupelnie nie mialem co z nimi robic... ze mi sie nie mieszcza i je obijam o poprzednie siedzenie, to sie przyzwyczailem... ale jak mi na poprzednim siedzeniu przytwierdzili siatke na klamoty, ktora mi poranila kolana, to juz przesada (inna sprawa, ze nie udalo mi sie tam nawet schowac pollitrowej butelki z woda)
hafilip84 pisze:wyprostowac nie moglem, bo byl podnozek
Siedzenie w lekkim rozkroku jest moim zdaniem dużo wygodniejsze niż trzymanie nóg złączonych równolegle.hafilip84 pisze:normalnie ich postawic nie moglem, bo musialbym siedziec w rozkroku
- hafilip84
podnoszony, uszkodzony...MZ pisze:hafilip84 pisze:wyprostowac nie moglem, bo byl podnozekStały, czy podnoszony? Jeśli podnoszony, to wystarczy ustawić go maksymalnie do góry i po kłopocie. Ze stałym faktycznie jest problem.
ten rozkrok nie byl lekki...MZ pisze:Siedzenie w lekkim rozkroku jest moim zdaniem dużo wygodniejsze niż trzymanie nóg złączonych równolegle.hafilip84 pisze:normalnie ich postawic nie moglem, bo musialbym siedziec w rozkroku
- hafilip84
gdybym tylko mial wiekszy wybor...MZ pisze:hafilip84 pisze:podnoszony, uszkodzonyEch, też sobie miejsce wybrałeś
.
hmmm.... to ile masz? ja sie wlasnie zmierzylem i wyszlo 182cm, z czego 107cm od ziemi do miednicy (do tej najbardziej wystajacej kosci)MZ pisze:Nie gadaj. Ja się mieszczę, a Ty nie możesz? Jesteśmy podobnego wzrostu.hafilip84 pisze:ten rozkrok nie byl lekki
- hafilip84
25.VIII PKS PolanczykMZ pisze:Na szczęście w autobusach PKS nie ma takich problemów.
25.VIII PKS Lesko
30.VIII PKS Warszawa
31.VIII PKS Sanok
na kilku przejazdach z Polanek do Dolzycy/Cisnej i do Terki/Bukowca nie zauwazylem palaczy, ale byc moze po prostu nie zdazylem... jechalem raptem kilkanascie minut...
to sa moje wszystkie przejazdy PKSem w ostatnim czasie... kiepsko wypada PKS, bo w nim juz na prawde nie mam wyboru... nie zmienie przedzialu, nie zmienie wagonu i raczej nie pojade nastepnym busem, bo ten jest np za 24h...
hafilip84 pisze:to sa moje wszystkie przejazdy PKSem w ostatnim czasie... kiepsko wypada PKS, bo w nim juz na prawde nie mam wyboru... nie zmienie przedzialu, nie zmienie wagonu i raczej nie pojade nastepnym busem, bo ten jest np za 24h...
MZ pisze:hafilip84 pisze:to sa moje wszystkie przejazdy PKSem w ostatnim czasie... kiepsko wypada PKS, bo w nim juz na prawde nie mam wyboru... nie zmienie przedzialu, nie zmienie wagonu i raczej nie pojade nastepnym busem, bo ten jest np za 24h...Ale to są kierowcy, a nie pasażerowie. W takich sytuacjach można, a nawet trzeba zwrócić im uwagę.
Powiem tak, wprowadzić całkowity zakaz palenia w pociągach i respektować go (wymuszać) aż do bólu. To także poprawi klimat wokół kolei.
A PKS, no cóź są firmy i firmy. W niektórych i dba się o klienta i o pracownika (wtedy zazwyczaj przestrzega reguł gry).
Pzdr
problem w tym, ze umawiając się z kolegami na piwo nie wiem, o której wracamMZ pisze:Wystarczy mieć wcześniej kupiony bilet w kasie i miejsce masz gwarantowane.
Pośpiesznych po 22 nie ma...MeWa pisze:A na kolei takich problemów nie ma![]()
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43