Komunikacja miejska po otwarciu estakady nad kolejÄ radomskÄ
Moderator: Wiliam
Jest tylko jeden ale jakże istotny problem... Przystanki Wirażowa POD i POD 9 Maja będą obsługiwane wyłącznie przez 306! O ile zimą nie będzie problemu to latem w weekendy gnioty na 154 wyjeżdżały z Wirażowej przepełnione starszymi pasażerami wracającymi z działek. Nie wiem jak długo będa istniały te działki bo chyba planuje się kolejne inwestycje w rejonie ale dopóki są to starsi pasażerowie mogą żądać autobusu w DSy obsługującego przystanki Wirażowa POD i POD 9 Maja i dowożącego do Grójeckiej.
Zapchajdziura. Instalatorów i kawałek Wirażowej więcej nie potrzebuje. Trasy na Ursynowie ni rozumiem, ale tam tego nigdy nawet nie próbowałem dociekać.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- ZaciszaniN
- Kontakt:
A może by tak 306 przez al. Krakowską, 17-Stycznia i Wirażową, 154 na Lotnisko (albo przez Lotnisko na Poleczki), 182 przez Racławicką, al. Żwirki i Wigury i 17-Stycznia na Okęcie, a 301 trasą 182 przez Służewiec, Hynka i na Okęcie
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak. Zresztą ursynowska trasa 306 to wynik ciężkich bojów z UD Ursynów, bo naszym zdaniem wcale by jej tam mogło nie być.groov pisze:Ciekawe czy celowo trasa 306 pokrywa się z trasą 166 od Polinezyjskiej do Os Kabaty
Wytrzyma. W jego ramach są przecież agospodarowywane także brygady po 416. Żadne brygady nie są dla celów tego projektu ściągane z innych, kursujących linii.R-9 Chełmska pisze:I plan brygadowy wytrzyma takie zabawy? Coś mi się wydaje, że będzie ostre cięcie rozkładów i/lub tras
Natomiast ja wciąż walczę o zmiany na 182, jakieś zresztą na pewno będą - prędzej, czy później.
Latem to tej ulicy może już całkiem nie być. Przecież tam się będzie budowało nową ulicę oraz rondo przy 17 Stycznia/Cybernetyki.dzidek pisze:Jest tylko jeden ale jakże istotny problem... Przystanki Wirażowa POD i POD 9 Maja będą obsługiwane wyłącznie przez 306!
No własnie tego się nie da (choć zły pomysł to nie jest) - dzielnica kładła znaczny nacisk na połączenie ! Sierpnia (ZUS itp.) także z pętlą Okęcie. Stąd taki, a nie inny kształt 154, jak będzie wprowadzony.ZaciszaniN pisze:154 na Lotnisko (albo przez Lotnisko na Poleczki)
Aha, według najnowszych (ale jeszcze nie potwierdzonych oficjalnie, więc zawsze coś się może zmienić) danych wiadukt otwierają 1 kwietnia, więc i wtedy by weszły te zmiany.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No proszę, 154 wydłużają do Starego Bemowa. Czyli to całkowity koniec linii 309 ex. 109. Przy częstotliwości 15 minut w szczycie może ta linia nabierze większego sensu. Oby jeszcze ładnie była skoordynowana z zmodyfikowanym 501 i będzie dobrze. Jak na razie widzę zmiany na plus. A jak to będzie w praktyce to się zobaczy.
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
-
Krzysiek_S
Mnie sie podoba. Szczególnie 154. Linia która raczej bedzie pracować odcikowo i w miejscach gdzie lubię kursować. A to z Okecia na sasanki a to z Sasanki do Tramów na Krakowskiej, A to Wałęsać sie w okolicy Wola Parku i innych tam miejsc. Mnie sie 154 podoba.
Za to 148 i 306... dłuższych tras nie można było?
O ile kawałka Ursynowskiego nie potrzebuję i nie rozumiem to myślałem żeby 148 wyciągnąć do okęcia-na krakowskiej.
Ktoś zaraz rzuci ze na Pętli Okęcie już za dużo jeździ, a no bo takie 148 do Okęcia na Krakowskiej zapewniało wygodny i Szybki czas przelotu na SGGW i Okolice. Bo tłuczenie sie 189 czy 401 przez Hynka to jakieś nie porozumienie wlecze sie tam okropnie. Co z tego że częste jak się ślimaczy?
Za to 148 i 306... dłuższych tras nie można było?
O ile kawałka Ursynowskiego nie potrzebuję i nie rozumiem to myślałem żeby 148 wyciągnąć do okęcia-na krakowskiej.
Ktoś zaraz rzuci ze na Pętli Okęcie już za dużo jeździ, a no bo takie 148 do Okęcia na Krakowskiej zapewniało wygodny i Szybki czas przelotu na SGGW i Okolice. Bo tłuczenie sie 189 czy 401 przez Hynka to jakieś nie porozumienie wlecze sie tam okropnie. Co z tego że częste jak się ślimaczy?

A myślisz, że przelotowe 148 kręcące się po całym lotnisku, to będzie niczym torpeda?Ryoga pisze:Ktoś zaraz rzuci ze na Pętli Okęcie już za dużo jeździ, a no bo takie 148 do Okęcia na Krakowskiej zapewniało wygodny i Szybki czas przelotu na SGGW i Okolice. Bo tłuczenie sie 189 czy 401 przez Hynka to jakieś nie porozumienie wlecze sie tam okropnie. Co z tego że częste jak się ślimaczy?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan