e tam kiedyś, całkiem niedawnoColony pisze:Kiedyś się to zwało Anińską bodajże, ale owszem teraz chyba całość jest Jana Nowaka.
Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
-
kozioł
- Petroniusz
Anińska była nazwą potoczną, natomiast w tym czasie ulica nie posiadała żadnej nazwy, a w UD, czy UM (nie wiem, które się tym zajmuje), toczyły się boje, bo LPR się Nowak-Jeziorański nie podobał. Nazwę nadano jakoś w drugiej połowie 2007 roku. Na razie nie ma to wielkiego znaczenia, bo przy tej ulicy nie ma żadnego numeru.
Z tego co kiedyś słyszałem pętlę Gocław można powiększyć o jeszcze jeden peron, ale przy jej modernizacji z tego zrezygnowano.
Z tego co kiedyś słyszałem pętlę Gocław można powiększyć o jeszcze jeden peron, ale przy jej modernizacji z tego zrezygnowano.
w sumie obok jest parking społeczny więc pewnie problemu by nie było. trochę dziwi że nie powiększyli tak samo jak to że nie wybudowano wjazdu na pętlę od strony TSPetroniusz pisze:Z tego co kiedyś słyszałem pętlę Gocław można powiększyć o jeszcze jeden peron, ale przy jej modernizacji z tego zrezygnowano.
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
- Petroniusz
a co, TS się nie da?Petroniusz pisze:Od Wawra to jeszcze trzeba po czymś dojechać.
[ Dodano: 2008-03-12, 12:57 ]
czyli w bliżej nieokreślonej przyszłości... prędzej dojedzie tam tramwaj (jak zbudują TT) niż metro...Petroniusz pisze:A wielki węzeł przesiadkowy jest tam planowany przy okazji budowy metra
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Kazik - Cztery pokoje
Kazik - Cztery pokoje
- Petroniusz
Niby można, ale co? Kolejna linia na Wale? Skrócenie 147? A od Płowieckiej i tak wszyscy by chcieli, pojechać od razu dalej TŁ do Centrum. A przy powrotach nie miałby przystanku przy Płowieckiej, więc też średnio.hubik pisze:a co, TS się nie da?
Ja akurat jestem większym zwolennikiem tramwaju niż metra na Gocławiu. Szczególnie, że metro będzie miało czas dojazdu do Centrum porównywalny (jeśli nie dłuższy) do E-5 lub 507.hubik pisze:prędzej dojedzie tam tramwaj (jak zbudują TT) niż metro...
A ja dzisiaj brałem udział w bardzo dobrym spotkaniu z przewodniczącym gocławskiego samorządu. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie można będzie tak współpracować i dogadywać się, jak dzisiaj. Zasłonę milczenia spuszczę na to, kto wcześniej działał w celu uniemożliwienia współpracy, kto mącił wodę. I niech mnie nikt nawet nie próbuje o to pytać.
Mieszkańcy Gocławia mogą się spodziewac niebawem poprawy połączeń zarówno do centrum, jak i lokalnych.
Mieszkańcy Gocławia mogą się spodziewac niebawem poprawy połączeń zarówno do centrum, jak i lokalnych.
-
kozioł
Serwis samochodowy przy tej ulicy niedaleko skrzyżowania z Fieldorfa to w takim razie jaki ma adres? Chyba nie Mikołajczyka?Petroniusz pisze:Anińska była nazwą potoczną, natomiast w tym czasie ulica nie posiadała żadnej nazwy, a w UD, czy UM (nie wiem, które się tym zajmuje), toczyły się boje, bo LPR się Nowak-Jeziorański nie podobał. Nazwę nadano jakoś w drugiej połowie 2007 roku. Na razie nie ma to wielkiego znaczenia, bo przy tej ulicy nie ma żadnego numeru.
Nie mogę nic zdradzić. Moja zasługa jest niewielka. Nie mam wpływu na to, jakie osoby są po drugiej stronie. Ale z krótkiego doświadczenia wiem, że rozsądny przedstawiciel dzielnicy czy samorzadu to 100% sukcesu projektu. Albo więcej, bo konsultacje potrafią wiele wnieść. Ludzie reprezentujący lokalną społecznośc mają wiedze, której nie ma człowiek z zewnątrz. Oczywiście konsultacje nie mogą polegać na tym, że wsadza się kij w szprychy. Wtedy lepiej nie robić nic niz wprowadzac złe zmiany (vide: 123 przez Łukowską - Rodziewiczówny - Ostrobramską -- dobrze, że to nigdy nie weszło!
).