PoĹÄ czenia transpraskie
Moderator: Wiliam
Sądząc po tym, że nie tak dawno na 135 co 14 minut miałeś w szczycie przeguby na dodatkach (i to bez Witolina!), to ja o frekwencję tamże byłbym spokojny.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
E tam. Jak wejdzie w życie projekt ursuski, to zobaczycie, że można bez nakładów. No dobra, z nakładem, ale naprawdę minimalnymDennis pisze:Mówimy jednak o poprawianiu komunikacji, a tego się efektywnie bez nakładów zrobić nie da![]()
Ja się w tak interesującą dyskusję nie będę wtrącał, ale docelowo - gdyby był tramwaj Winnica - Płowiecka, miejsce dla autobusowego kręgosłupa widziałbym jednak na trasie Bródno (choć kto wie, czy Zielona Białołęka go do tego czasu nie przerośnie
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
A w przypadku Ursusa tłumaczyłeś wszystkim, że dla Ursusa Grochów jest miejscem bardziej ciekawym niż Gocław. Czymże się różni się w ocenie Gocławia jako miejsca docelowego Ursus od Bródna?Bastian pisze:miejsce dla autobusowego kręgosłupa widziałbym jednak na trasie Bródno (choć kto wie, czy Zielona Białołęka go do tego czasu nie przerośnie) - Wincentego - Targowa - Gocław
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie pomyliłeś mnie z Jarkiem?pawcio pisze:w przypadku Ursusa tłumaczyłeś wszystkim, że dla Ursusa Grochów jest miejscem bardziej ciekawym niż Gocław.
Przecież to nie jest kwestia "atrakcyjności" Gocławia, tylko obsługi różnych ciągów. Grochów jest dobrze połączony z Pragą tramwajami, natomiast Gocław nie. Ostrobramska też nie, tym niemniej Gocław bym traktował jednak priorytetowo - dlatego puszczono tam 509.pawcio pisze:Czymże się różni się w ocenie Gocławia jako miejsca docelowego Ursus od Bródna?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Tylko?pawcio pisze:Ja jednak Ostrobramską. Tam coś jest. Na Goc lawiu masz tylko mieszkania dla 60000 mieszkańców.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Powtarzam: mało kto będzie jeździł (uznając wszystkie Twoje argumenty z powyższego posta) z Bródna na Grochów przez Targową, mając do dyspozycji Nowowiatraczną. Na Gocław zaś będzie, bo tą trasą jest z grubsza "po drodze". Popatrz na mapę: gdybyś obie trasy 169, na Grochów i na Gocław, aproksymował liniami prostymi zbiegającymi się w Wileniaku, to kąt istniejący pomiędzy nimi będzie sporo mniejszy, w przypadku jazdy na Grochów. A więc ta trasa jest, mówiąc kolokwialnie, bardziej złamana, a więc naddatek drogi pomiędzy krańcami jest bardziej znaczny. I dlatego to nie jest dobra trasa. Popatrz na moje 176: proste, jak w mordę strzelił 
Na Nowowiatracznej nie spodziewam się tłumów linii autobusowych (co innego samochody) po spowoduje to konieczność rozdrobnienia obecnej oferty przewozowej na Bródnie: słaba linia na Wilenika+słaba linia na Wiatraczną. A ja chcę to połączyć w jedną mocną. Naddatek czasowy w cale taki duży nie będzie i powinien być rekompensowany niższym czasem oczekiwania na prazyjazd.Dennis pisze:Powtarzam: mało kto będzie jeździł (uznając wszystkie Twoje argumenty z powyższego posta) z Bródna na Grochów przez Targową, mając do dyspozycji Nowowiatraczną.
Niczym linia kolejowa na Legionowo. Z SKM-ką z lotniska do Legionowa/Modlina.Dennis pisze:Popatrz na moje 176: proste, jak w mordę strzelił
A co to ma do rzeczy? Uważasz, że wszystkie przystanki obecnej 176 zostaną obsłużonę przez tę hipotetyczną SKMkę? Czy ja proponuję czerwoniaka wzdłuż tej linii, czy raczej linię, która właśnie dowozówką do stacji położonych na tejże linii by była?pawcio pisze:Niczym linia kolejowa na Legionowo. Z SKM-ką z lotniska do Legionowa/Modlina.
Nie rozumiem też zupełnie twierdzenia: dywersyfikacja podaży
Jak ja wybudują- na razie póki co nikt tam nawet jednej łopaty nie wbił w ziemięDennis pisze:Powtarzam: mało kto będzie jeździł (uznając wszystkie Twoje argumenty z powyższego posta) z Bródna na Grochów przez Targową, mając do dyspozycji Nowowiatraczną. ...
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę