A przypadkiem od wiaduktu wraz z nim nie jest to już ul. Popiełuszki?Fikander pisze:Na placu Grunwaldzkim.Glonojad pisze:A ja jestem ciekawy, gdzie się al. Wojska Polskiego krzyżuje z al. Jana Pawła II.
Echa objazdĂłw linii na Andersa...
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Petroniusz
Jeśli pytasz o historię sprzed zamknięcia wiaduktu to z Centrum na Aspekt często wracałem właśnie 520 - jak tylko przebrnął korek przy Bankowym to dalej zazwyczaj pędził nadrabiając opóźnienie - razem maks. 30 min - czyli tyle co metrem a wygodniej bo bez przesiadki (z miejscem siedzącym bywało różnie). Rano do pracy (6.46 z Aspektu) też wybierałem nieraz 520 - był 7.09 w Centrum (bardzo regularnie) - i to też było szybciej od metra - a bus bywał nieźle załadowany (od Wilsona tak ok. 40-60 os.).Glonojad pisze:No cóż, jestem pewien, że tłok komfort podróży (pomijając czas przejazdu) w 520 bił metro z tramwajami na głowę
Pzdr
Na tym pozoimie jeździło do niedawna 401 na TS i wszyscy na nim psy wieszali.Kra pisze:a bus bywał nieźle załadowany (od Wilsona tak ok. 40-60 os.).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A to jeśli tak się rzecz ma, to przepraszam. Rada Żoliborza nie jest aż tak niekompetentna.Petroniusz pisze:Al. Jana Pawła II zaczyna się na pl. Grunwaldzkim.
[ Dodano: Pon 08 Gru, 2008 20:22 ]
6.46 to jednak wcześnie (byłbyś zdziwiony, jak wspaniale pracuje wlot Grójeckiej na plac Zawiszy o 7.15Kra pisze:[Rano do pracy (6.46 z Aspektu) też wybierałem nieraz 520 - był 7.09 w Centrum (bardzo regularnie) - i to też było szybciej od metra - a bus bywał nieźle załadowany (od Wilsona tak ok. 40-60 os.).![]()
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ale na 520 nie było przegubówGlonojad pisze:6.46 to jednak wcześnie (byłbyś zdziwiony, jak wspaniale pracuje wlot Grójeckiej na plac Zawiszy o 7.15), ale z drugiej strony -naprawdę są w tym mieście relacje, gdzie taki przegub mógły spokojnie na 2x więcej osób liczyć....
A co do wlotu na Pl. Zawiszy, znam to żona jest tam 22 o tej porze.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A po co więcej na te 40-60 osób?Kra pisze:jeździłem kwadratem
Średnie godzinowe napełnienie we wszystkich liniach na Trasie Łazienkowskiej, czy na Górczewskiej potrafi zdrowo przekraczać setkę.
Na 522 spotkałem się ze średnim napełnieniem w wysokości 142 (!) osób. Czy ktoś jeszcze jest gotów twierdzić, że układ 131 + 522 jest do utrzymania? Czy ktoś jeszcze zamierza twierdzić, że wozy należy trzymać na liniach 505, 520, 202, 305 itp.?
Pytacie, czemu nic się nie dzieje? Pasażerowie na zmiany się skarżą, na przepełnienie jakoś nie, widocznie się przyzwyczaili. A prasa pisze, że za dużo zmian. No to zapomnijcie o zmianach. Nic już poprawiane nie będzie, jak podejrzewam
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Raczej trzeba już teraz iść w kierunku 401>518. Na pewno wtedy linia zyska kolejne grono pasażerów.Jarek pisze:Na nim i na mnie. A jednak Visum miał rację. Chociaż proces przyzwyczajania pasażerów do tej linii nadal trwa. Kto by się teraz odważył pociąć/zawiesić 401?pawcio pisze:Na tym pozoimie jeździło do niedawna 401 na TS i wszyscy na nim psy wieszali.
Witam,
Likwidacja "dziury" w Zakroczymskiej znacznie poprawiła czas dla 116 w kierunku Centrum (wyjazd Aspekt 7.24 - zamiast 7.26 ale to drobiazg, Foksal -1), wracając przetestuję kierunek powrotny.
Teraz dla tej linii do pełni szczęścia brakuje tylko poprawy ustawienia świateł (ich koordynację) na skrzyżowaniach z Włościańską i Stołeczną - gdyby nie było blokady wjazdu na przystanek to ta linia jest zupełnie OK. No może jeszcze troszkę dobrej "propagandy" ze strony ZTM.
Pzdr
Likwidacja "dziury" w Zakroczymskiej znacznie poprawiła czas dla 116 w kierunku Centrum (wyjazd Aspekt 7.24 - zamiast 7.26 ale to drobiazg, Foksal -1), wracając przetestuję kierunek powrotny.
Teraz dla tej linii do pełni szczęścia brakuje tylko poprawy ustawienia świateł (ich koordynację) na skrzyżowaniach z Włościańską i Stołeczną - gdyby nie było blokady wjazdu na przystanek to ta linia jest zupełnie OK. No może jeszcze troszkę dobrej "propagandy" ze strony ZTM.
Pzdr
Raczej jest ciężko w godzinach 17-19. Wczoraj stałem tam ok. 10 minut nim w ogóle w lewo skręciłem, opóźnienie duże niestety.Kra pisze:wracając przetestuję kierunek powrotny.
No i przede wszystkim na Słowackiego przy Komedii.Kra pisze:Teraz dla tej linii do pełni szczęścia brakuje tylko poprawy ustawienia świateł (ich koordynację) na skrzyżowaniach z Włościańską i Stołeczną
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Po kij było likwidować 410 skoro potrzebne wzmocnienie dla 522 na Woli, a na Gocław 411?Bastian pisze: Średnie godzinowe napełnienie we wszystkich liniach na Trasie Łazienkowskiej, czy na Górczewskiej potrafi zdrowo przekraczać setkę.
Na 522 spotkałem się ze średnim napełnieniem w wysokości 142 (!) osób.
TakCzy ktoś jeszcze jest gotów twierdzić, że układ 131 + 522 jest do utrzymania?
Tak.Czy ktoś jeszcze zamierza twierdzić, że wozy należy trzymać na liniach 505,
Częściowo.520,
Nie.202,
Nie wiem.305
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.