Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
Poszerzanie osiedlowych ulic nie jest działaniem w celu poprawy sytuacji.Lipa pisze:Wg takiego toku myślenia to najlepiej nie robić nic w celu poprawy istniejącego stanu rzeczy. To po co w ogóle są buspasy albo np. o co było to larum w kwestii porannego korka na Górczewskiej przy Deotymy? Phi... przecież to normalka.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- MeWa
- Cukiereczek
a poczytałbyś opinie, to byś się zdziwił. Niektórym miastom udało się - wobec silnego sprzeciwu mieszkańców - powstrzymać zalanie autostradami.Rosa pisze:Fajna manipulacja, z pewnościa mieszkańcy tych metropolii sa bardzo nieszczęśliwi z powodu tych autostrad i chetnie by je wyburzyli w zamian zostawiając sobie dukt leśny.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To jest bardzo dobre pytanie. Był to zupełny bezsens, zwłaszcza w przypadku KEN, gdzie skończyło się to przecięciem wielu lokalnych ciągów pieszych.Lipa pisze:Jeżeli tak, to w jakim celu została poszerzona Al. KEN i ul. Rosoła?
Zmarnowane pieniądze, za które mogli sobie trolejbusy na wydzielonych drogach pobudować na ten przykład
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
I co? Likwiduja te istniejące?MeWa pisze:a poczytałbyś opinie, to byś się zdziwił. Niektórym miastom udało się - wobec silnego sprzeciwu mieszkańców - powstrzymać zalanie autostradami.Rosa pisze:Fajna manipulacja, z pewnościa mieszkańcy tych metropolii sa bardzo nieszczęśliwi z powodu tych autostrad i chetnie by je wyburzyli w zamian zostawiając sobie dukt leśny.
Może gdybym miał 5 autostrad i 3 ringi dookoła Warszawy to też już nie chciał szóstej.
to do jasnej ch... niech zbudują na ten Gocław tramwaj lub metro i słowem nie pisnę o poszerzaniu żadnej z wymienionych ulic.
Ale wiem że to tak nierealne jak obniżka cen energii czy czynszy za mieszkanie, dlatego oponuje za najszybszym rozwiązaniem bo innego nie doczekamy się nigdy przy tym tempie prac urzędników i oporu przeróżnej materii.
Ale wiem że to tak nierealne jak obniżka cen energii czy czynszy za mieszkanie, dlatego oponuje za najszybszym rozwiązaniem bo innego nie doczekamy się nigdy przy tym tempie prac urzędników i oporu przeróżnej materii.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, dlaczego uważasz, że poszerzenie Saskiej będzie tanie, proste, szybkie i przyjemne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
pisałem o 2 pasach czyli przebudowa kładki i jej poszerzeniukładka nad TŁ nadal będzie jednopasmowa
dziś są pseudo 2 pasy wylotu, jak się auta dobrze ustawią to jest tak jakby były 2, Waszyngtona poza tym jest 2 pasmowanadal będą światła przed Waszyngtona i Zwycięzców
źle myślisz sytuacja os paru lat jest coraz gorsza, działo się to już przed remontem, otwarcie bus-pasu stało się katalizatorem tej sytuacji.Myślę, że jak nawierzchnia Francuskiej i Paryskiej
Poza tym na Gocławiu czekają na otwarcie kolejne luksusowe rezydencje apartamentów o pow. 49m/kw. Co macie do powiedzenia obecnym mieszkańcom okolic przystanków
AFRYKAŃSKA czy ABRAHAMA kiedy już dziś wciśnięcie się do E-5 czy 507 graniczy nieraz z cudem.
Za rok czy dwa oni po prostu "pocałują klamkę" bo młode yuppie czy eko-świry zapchają całego ikarusa już na początkowych przystankach.
Czy może nowi mieszkańcy mają się przesiąść w swoje burżuazyjne limuzyny blokując i tak już sparaliżowany ruch na tym odcinku.
Po prostu ręce opadają najlepiej nic nie robić i stać w korku nieważne czy swoim samochodem czy komunikacją publiczną.
tzn co do korków, chociaż jestem z Saskiej Kępy to faktycznie nie mogę się wypowiedzieć rzetelnie bo rano nigdzie nie muszę jeździć, a po południu i wieczorem jest kolokwialnie mówiąc gicior. więc jeśli tam jest aż taki burdel to wybacz.
i ogólnie to zamiast 507 i E-5 (cholera, ile razy mam powtarzać, że to E-5 to marnowanie miejsc w busie kosztem 2-3 minut) powinno puścić się jakiegoś supersilnego czarnego co 3 min w ultraszczycie i jakieś 5 minut po południu. wtedy obsłużylibyśmy wszystko i wszystkich, włącznie z tym nowym osiedlem co się będzie budować w tym polu.
i ogólnie to zamiast 507 i E-5 (cholera, ile razy mam powtarzać, że to E-5 to marnowanie miejsc w busie kosztem 2-3 minut) powinno puścić się jakiegoś supersilnego czarnego co 3 min w ultraszczycie i jakieś 5 minut po południu. wtedy obsłużylibyśmy wszystko i wszystkich, włącznie z tym nowym osiedlem co się będzie budować w tym polu.

M-1 507 509 N22+N72
O rety ni t ylko zlikwidować drzewa na Sakiej , a jak tu już pisano korek na wiadukcie pozostaje i co da jej poszerzenie Saskiej. Drzewa są nie 20 letnie a prawie 40 letnie
a niektóre jeszcze starsze. Gocławiu szanowny nie trzeba się było tak rozbudowywać i teraz lamentować . Jak byście nie zlikwidowali lotniska to byście mieli taksówki powietrzne.
i po problemie . Nie ma jak Kali i jego działania lub działania przeciw Kalemu. Jakim prawem Gocław żąda od osiedli (dzielnic) czy jak to nazwać , aby pogarszały swoje warunki zamieszkania dla wygody Goclawia. To jest chore. Można zabudować pustynie (bez wody ) i żądać aby nagle wybudowano studnie, lub doprowadzili wodę nie ważne skąd bważne, że my tu mieszkamy i basta.
Mieszkańcy Saskiej Kępy powinni mieć w nosie problemy Gocławia i sposoby ich rozwiązania.
a niektóre jeszcze starsze. Gocławiu szanowny nie trzeba się było tak rozbudowywać i teraz lamentować . Jak byście nie zlikwidowali lotniska to byście mieli taksówki powietrzne.
i po problemie . Nie ma jak Kali i jego działania lub działania przeciw Kalemu. Jakim prawem Gocław żąda od osiedli (dzielnic) czy jak to nazwać , aby pogarszały swoje warunki zamieszkania dla wygody Goclawia. To jest chore. Można zabudować pustynie (bez wody ) i żądać aby nagle wybudowano studnie, lub doprowadzili wodę nie ważne skąd bważne, że my tu mieszkamy i basta.
Mieszkańcy Saskiej Kępy powinni mieć w nosie problemy Gocławia i sposoby ich rozwiązania.