BJ pisze:Gdyby muzułmanie (Boże, dawno ich tak ładnie nie określałem) potrafili współżyć bezkonflitkowo i - wedle bardzo starego prawa "naród, który imigruje na teren innego narodu, dostosowywuje się do zasad panujących w tym kraju" - to by nie było problemu.
Budowa meczetu na Ochocie
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Mi tam nie przeszkadza, że budują sobie ten meczet, ich prawo tak samo jak chrześcijanin chce postawić kościół, prawosławny cerkiew, czy żyd synagogę.
Kiedyś się wypowiadał muzułmanin w TV, gdzie stwierdził, że prawdziwy muzułmanin nie jest terrorystą. A terroryści to islamscy fanatycy, którzy psują opinię muzułmanów. I tu się zgodzę. Bo tylko ten "muzułmański terrorysta" podkłada bomby i robi zamachy terrorystyczne? Chrześcijanin, prawosławny, czy żyd też.
A ci ludzie co protestują jednego nie biorą pod uwagę. W Arabii Saudyjskiej to muzułmanie by protestowali z postawieniem kościoła,a religia chrześcijańska jednak nie jest najliczniejsza, tylko islam.
Muzułmanin to też człowiek a nie tylko terrorysta niosący w kieszeni bombę...
Kiedyś się wypowiadał muzułmanin w TV, gdzie stwierdził, że prawdziwy muzułmanin nie jest terrorystą. A terroryści to islamscy fanatycy, którzy psują opinię muzułmanów. I tu się zgodzę. Bo tylko ten "muzułmański terrorysta" podkłada bomby i robi zamachy terrorystyczne? Chrześcijanin, prawosławny, czy żyd też.
A ci ludzie co protestują jednego nie biorą pod uwagę. W Arabii Saudyjskiej to muzułmanie by protestowali z postawieniem kościoła,a religia chrześcijańska jednak nie jest najliczniejsza, tylko islam.
Muzułmanin to też człowiek a nie tylko terrorysta niosący w kieszeni bombę...
-
Ikarus 5780
Moje zdanie jest takie, że katolików w krajach muzułmańskich wycina się za samo bycie katolikiem, a w Polsce, Anglii i innych krajach buduje się im świątynie i zachęca do szacunku dla nich. Niech najpierw uporządkują burdel u siebie i zaczną szanować innych, a potem my zaczniemy szanować ich, bo w odwrotnej kolejności to jest po prostu naiwność.
Tolerować muzułmanów - ok. Jak już wcześniej wspominałem tolerować znaczy tyle co "znosić" (kogoś). I ja znoszę, że są i nic więcej - ze świątyniami wypad do swojego kraju póki nie ogarną tego bajzlu u siebie.
Jeśli będziemy łaskawi i zaczniemy budować, oni z pewnością nam odpłacą zamachem.
Tolerować muzułmanów - ok. Jak już wcześniej wspominałem tolerować znaczy tyle co "znosić" (kogoś). I ja znoszę, że są i nic więcej - ze świątyniami wypad do swojego kraju póki nie ogarną tego bajzlu u siebie.
Jeśli będziemy łaskawi i zaczniemy budować, oni z pewnością nam odpłacą zamachem.
- fik
- Naczelne Chamidło
No i zonk, bo zamieszkiw 2005 objęły wszystkie grupy społeczne i religijne występujące wśród francuskich imigrantów, w tym Gabończyków, Kongijczyków i wiele innych, niemających nic wspólnego z islamem; to połączenie było wygodne w obliczu ówczesnej dyskusji o noszeniu hidżabów w szkole.KwZ pisze:To akurat nie byłoby trudne - np. zamieszki we Francji.fik pisze:Chciałbym, abyś ujął to swoimi słowami, popierając konkretnymi przykładami.
Notabene, z +/- 3-4 milionów obywateli francuskich pochodzenia północnoafrykańskiego, około 500 tysięcy jest... żydami. Aż dziw, że nikt w polskich mediach tego nie podchwycił!
[ Dodano: |27 Mar 2010|, 2010 20:01 ]
Kolejny, co się onetu naczytałIkarus 5780 pisze:Moje zdanie jest takie, że katolików w krajach muzułmańskich wycina się za samo bycie katolikiem
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
-
Ikarus 5780
Onetu w ogóle nie ruszam, i wszystkiego, co należy do ITI, czytam natomiast inne, wiarygodne gazety.
Zgoda, ale zaczęło się od muzułmanów, zgodzisz się?fik pisze:No i zonk, bo zamieszki w 2005 objęły wszystkie grupy społeczne
To państwo polskie im się dorzuca? Słyszałem tylko o Świątyni Opatrzności Bożej.Ikarus 5780 pisze:buduje się im świątynie
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Przykre to co piszeszIkarus 5780 pisze:Moje zdanie jest takie, że katolików w krajach muzułmańskich wycina się za samo bycie katolikiem, a w Polsce, Anglii i innych krajach buduje się im świątynie i zachęca do szacunku dla nich. Niech najpierw uporządkują burdel u siebie i zaczną szanować innych, a potem my zaczniemy szanować ich, bo w odwrotnej kolejności to jest po prostu naiwność.
Tak - budowa meczetu na Ochocie spowoduje nagły napływ Arabów do PolskiBJ pisze:Problem będzie, jak liczba imigrantów się zwiększy i zaczną się panoszyć bez umiaru, ot co.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Akurat ostatnio rzeczywiście było kilka takich przypadków w Iraku i Afganistanie..fik pisze:Kolejny, co się onetu naczytałIkarus 5780 pisze:Moje zdanie jest takie, że katolików w krajach muzułmańskich wycina się za samo bycie katolikiem
Od 5.2008 tylko autobusy
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zgoda, w Polsce buduje się katolikom mnóstwo świątyń, ale w Anglii to już nie jest takie powszechne.Ikarus 5780 pisze:katolików w krajach muzułmańskich wycina się za samo bycie katolikiem, a w Polsce, Anglii i innych krajach buduje się im świątynie
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ja mam mieszane uczucia. Budowa świątyni to nic złego. Wszak już przed wojną na Polu Mokotowskim gmina muzułmańska miała postawić meczet. Znacznie większy niż ten, który powstaje na Ochocie, z czterema minaretami, anie jednym, do tego symbolicznym. Osobiście jestem zażenowany postawą organizatorów protestu. Trochę to wygląda jak "protestujemy dla zasady, żeby się pokazać".
Niepokojące w tej chwili jest coś innego niż sam meczet (a właściwie tak na prawdę dom modlitwy) mianowicie źródło finansowania inwestycji i nowo powstała, odrębna gmina z zapleczem z Arabii Saudyjskiej. Gmina ta - o ile dobrze pamiętam - skupia przyjezdnych muzułmanów, raczej niechętnych do asymilacji. Czy może to być potencjalne źródło radykałów? Nie sądzę. Nie od dzisiaj wiadomo, że najlepszym fanatykiem jest ten, kogo się zwerbowało i wyprało mózg. To są niebezpieczni ludzie.
Niepokojące w tej chwili jest coś innego niż sam meczet (a właściwie tak na prawdę dom modlitwy) mianowicie źródło finansowania inwestycji i nowo powstała, odrębna gmina z zapleczem z Arabii Saudyjskiej. Gmina ta - o ile dobrze pamiętam - skupia przyjezdnych muzułmanów, raczej niechętnych do asymilacji. Czy może to być potencjalne źródło radykałów? Nie sądzę. Nie od dzisiaj wiadomo, że najlepszym fanatykiem jest ten, kogo się zwerbowało i wyprało mózg. To są niebezpieczni ludzie.
15/12/2005-12/7/2019
Przez prawie 20 lat mieszkałem przecznicę obok jedynego w Polsce północnej meczetu, zbudowanego na początku lat 80. w Gdańsku i naprawdę nie ma co demonizować. Przecież ten w Warszawie nie ma być jedyny w kraju, kilka już w Polsce istnieje i jakoś nie są kuźnią bombowych samobójców.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.