Objazdy tramwajowe 2010

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 07 lip 2010, 19:28

ZTM pisze:(...) oraz jeden, zbiorczy przystanek dla wsiadających (obecnie nie ma takiego przystanku)
Hm...
A przystanek Służewiec 01 to co? Przysiągłbym, żem na nim z tydzień temu wsiadał...
Na stacjach metra: Wilanowska, Wierzbno oraz przy zajezdni tramwajowej Woronicza, w diach 12-14 lipca w godz. 7-15, dyżurować będą informatorzy.
Przy Galerii Mokotów też być powinni. No i mam nadzieję, że będą lepiej widoczni (tak to ujmę), niż ostatnio na WK NAMYSŁOWSKA...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 07 lip 2010, 19:34

Z7 Rondo Radosława - Popiełuszki - Marymoncka - Przy agorze - Metro Młociny
Kursuje to co 10 minut.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 07 lip 2010, 19:38

pawcio pisze:
ZTM pisze: Zarząd Transportu Miejskiego zadbał również o poinformowanie pasażerów o wprowadzanych zmianach. Na wszystkich stacjach metra, w dniach 12-14 oraz 19 lipca (w godzinach porannego szczytu), emitowane będą komunikaty głosowe. Na stacjach metra: Wilanowska, Wierzbno oraz przy zajezdni
Pn-wt-śr i pn? Dziwnie jakoś... I skąd pochodzi ten tekst?

Awatar użytkownika
JKTpl
Kontakt:

Post autor: JKTpl » 07 lip 2010, 19:42

MichalJ

Post autor: MichalJ » 07 lip 2010, 20:32

Klikałem i nie widziałem? No nieważne...

mkm101
Kontakt:

Post autor: mkm101 » 07 lip 2010, 23:33

ZTM pisze: Wybudowane zostaną trzy perony dla wysiadających (dziś są dwa) oraz jeden, zbiorczy przystanek dla wsiadających (obecnie nie ma takiego przystanku). Znacznie ułatwi to pasażerom korzystanie z komunikacji bo do tramwajów wszystkich linii będą mogli wsiąść z tego samego przystanku, bez konieczności sprawdzania, który tramwaj ruszy pierwszy i przechodzenia pomiędzy peronami tak jak jest to dzisiaj.
ZTM jest żałosny w oszukiwaniu pasażerów.
Czy można jednak oczekiwać od marketingowców, że w ogóle rozumieją oznaczenie "Służewiec 01" ?
ZTM pisze: Żeby ułatwić dojazdy do budynków biurowych położonych w tej okolicy, ZTM uruchomi dwie często kursujące zastępcze linie autobusowe:
Z17 na trasie: METRO WILANOWSKA – al. Wilanowska – Marynarska – SASANKI (częstotliwość 5-6 minut w godzinach szczytu)
Z44 na trasie: METRO WIERZBNO – Woronicza – Wołoska – al. Wilanowska – METRO WILANOWSKA – al. Wilanowska – Wołoska – Joliot-Curie – Malczewskiego – al. Niepodległości – Woronicza – METRO WIERZBNO (częstotliwość 3-4 minuty w godz. szczytu).
Fajnie komplikuje się dojazd z DC/JPII oraz z Puławskiej i MWierzbno na Marynarską - przesiadka na pętli Woronicza* z 17/18 na Z44 i kolejna przesiadka (ze spacerkiem przez dwie sygnalizacje) na przystanku Rzymowskiego.
A wystarczyłoby zrobić jednokierunkową pętelkę ...Wołoska>Marynarska>Postępu>Domaniewska>Wołoska... (z dodatkowym przystankiem Postępu 51 na pasie do skrętu w prawo) - byłby i lepszy dojazd do Galerii Mokotów i bezpośredni dojazd z tramwajów do mocno obleganego ZP Postępu i przesiadki jednoplatformowe w ciąg Marynarskiej.

* ulotka na dodatek wprowadza w błąd - konia z rzędem temu kto na ZP Woronicza da radę przesiąść się z 18 (z Puławskiej) na Z44 (w kier. Wołoskiej)

MichalJ

Post autor: MichalJ » 07 lip 2010, 23:58

Z Puławskiej na Marynarską jest przesiadka na dw. Południowym do Z17...

Awatar użytkownika
Petroniusz

Post autor: Petroniusz » 08 lip 2010, 7:44

MichalJ pisze:
pawcio pisze:
Pn-wt-śr i pn? Dziwnie jakoś... I skąd pochodzi ten tekst?
19 lipca, żeby zbłąkane garniturki po urlopie skierować na właściwe trasy. :D

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 08 lip 2010, 8:37

Glonojad pisze:Przy Galerii Mokotów też być powinni. No i mam nadzieję, że będą lepiej widoczni (tak to ujmę), niż ostatnio na WK NAMYSŁOWSKA...
W niedzielę stali przy przejściu dla pieszych na końcu peronu tramwajowego, a więc w widocznym miejscu, obok którego każdy przesiadający się musiał przejść. Szkoda więc, że trafiłeś na słabiej wywiązującego się z obowiązków informatora.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 08 lip 2010, 13:21

mkm101 pisze:A wystarczyłoby zrobić jednokierunkową pętelkę ...Wołoska>Marynarska>Postępu>Domaniewska>Wołoska... (z dodatkowym przystankiem Postępu 51 na pasie do skrętu w prawo)
I miałbyś oba krańce bez możliwości dłuższych postojów, bez ekspedycji?
Jeśli ktoś będzie jechał z północy metrem na Marynarską, to powinien wysiąść stację dalej - pierwszego dnia będą problemy, ale drugiego już ludzie pojadą prawidłowo.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 lip 2010, 13:24

person pisze:I miałbyś oba krańce bez możliwości dłuższych postojów, bez ekspedycji?
Ekspedycję gryzł pies. Ale jakieś postoje wyrównawcze by się przydały.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Lipa

Post autor: Lipa » 08 lip 2010, 13:25

mkm101 pisze:Fajnie komplikuje się dojazd z DC/JPII oraz z Puławskiej i MWierzbno na Marynarską - przesiadka na pętli Woronicza* z 17/18 na Z44 i kolejna przesiadka (ze spacerkiem przez dwie sygnalizacje) na przystanku Rzymowskiego.
Ale po co, chcąc się dostać od metra na Marynarską, wysiadać na Wierzbnie? Wystarczy dojechać do Wilanowskiej i przesiąść się w Z17.
Mnie bardziej zastanawia jak pomieszczą się ludzie na przystanku Rzymowskiego 01, który nawet bez linii zastępczych jest zawsze wypełniony po brzegi. Tamtędy nie da się przejść. Generalnie przy przebudowie skrzyżownia ktoś nie pomyślał i ten przystanek jest najzwyczajniej za wązki. Nie mówiąć o tym, że chodnik powinien zostać wytyczony za przystankiem - z tyłu wiaty, tuż przy ogrodzeniu.

ITS A 218

Post autor: ITS A 218 » 08 lip 2010, 15:55

A czy to Z17 będzie miało postój na przystanku krańcowym SASANKI ? Bo jeżeli ma mieć, to trochę będzie utrudniało to innym pojazdom i autobusom.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 08 lip 2010, 17:46

Solaris U10 pisze:
Glonojad pisze:Przy Galerii Mokotów też być powinni. No i mam nadzieję, że będą lepiej widoczni (tak to ujmę), niż ostatnio na WK NAMYSŁOWSKA...
W niedzielę stali przy przejściu dla pieszych na końcu peronu tramwajowego, a więc w widocznym miejscu, obok którego każdy przesiadający się musiał przejść. Szkoda więc, że trafiłeś na słabiej wywiązującego się z obowiązków informatora.
Co prawda nie ja, ale "słabiej wywiązujący się" to eufemizm - nie było go wcale. No chyba, że ktoś założył, że z Namysłowskiej o 8 nikt nigdzie nie jeździ.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 08 lip 2010, 17:47

Raczej postój zerowy lub formalnie minutowy. Na pewno nie więcej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Zablokowany