Objazdy tramwajowe 2010
Moderator: Wiliam
Albo jedną z linii dać na trasę Huta - Woronicza, a drugą Piaski - Kielecka (tak jak kiedyś 16 wspomagało 33). Częstotliwości utrzymać jak obecnie - tzn. dla linii dłuższej obecne 17 a krótszej z 33 - wozokm chyba byłoby tak samo. I stan taki utrzymać do czasu do czasu odbudowy przejezdności Stołecznej.Glonojad pisze:Na dobrą sprawę to powinno się 17 zawiesić, a 33 wydłużyć do Woronicza z częstotliwością 3/5/6
To akurat się średnio sprawdza, gdyż linia dłuższa oprócz potoków dłuższych zgarnia potoki krótki. Skutkuje to przepełnieniem linii dłuższej i niedociążeniem linii krótszej. Kiedyś już Bastian tłumaczył, czemu 25 nie jeździ na Okęcie. Tu byłoby to samo.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No nie wiem, 25 i 7 są jednak słabiakami, a tu mamy dwie linie silne. Nie sądzisz, że pasażer widząc zapchane 33 poczeka na luźniejsze 17 ?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ile jeszcze zatem takich wynalazków wtyczkopodobnych o zmodyfikowanych względem wersji podstawowej trasach kursuje po mieście?pawcio pisze:Wtyczki z Mokotowa.Stary Pinwin pisze:To są brygady D31 iD32 , nie ujęte w rozkładach jazdy (wtyczki ? )
Chcąc np. zaktualizować Trasbusa mam niejaki problem (analogicznie z niedawnymi wtyczkami na 401 sprzed oficjalnego wpisania w rozkład). Jeżeli chciałbym przy danej zmianie podać precyzyjne źródło (tak chcemy i zaczęliśmy czynić przy źródłach prasowych) - to co mam podać np. w przypadku owych skróconych kursów "jedynki"?
Pozdrawiam!
Jak widzi coś następnego bliżej niż na horyzoncie a przed sobą wybrzuszone drzwi, to pewnie poczeka. Ale jak nie widzi, to nie uwierzy, że zaraz będzie luźna 17 i dogęści 33.person pisze:Też uważam, że pasażer wsiądzie w to, co pierwsze podjedzie. A później będzie się skarżył, że jechał na schodach
Popatrz, jaka franca!
Ja więcej takich przypadków nie kojarzę. Chyba jeszcze tylko przebieranki 411+517, ale w zasadzie są zjazdy do zajezdni.
A źródło? Nic innego niż pisma dyspozycyjne nie podaje takich informacji.
A źródło? Nic innego niż pisma dyspozycyjne nie podaje takich informacji.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z tego płynie smutny wniosek, że linie typu d. 16, 44 czy obecnego 46 mają niezbyt wiele sensu i nieuniknione jest wożenie powietrza na końcówkach silnych linii.drapka pisze:Jak widzi coś następnego bliżej niż na horyzoncie a przed sobą wybrzuszone drzwi, to pewnie poczeka. Ale jak nie widzi, to nie uwierzy, że zaraz będzie luźna 17 i dogęści 33.person pisze:Też uważam, że pasażer wsiądzie w to, co pierwsze podjedzie. A później będzie się skarżył, że jechał na schodach
Czy w takim razie jest sens rozbijać wahadło tarchomińskie na 5 (Winnica - Młociny) i 45 (Tarchomin - Młociny)?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
119N na Jana Pawła II? No może jednak lepiej nie...
Obecne 46 ma przewieźć potok Ratusz-Wileński i jak najszybciej wrócić na swoje miejsce. Nic więcej. Puste końcówki są wliczone w koszty.
Rano na pewno, bo inaczej Tarchomin może nie być w stanie wejść do tramwaju. Po południu już taki pewien bym nie był.Glonojad pisze:Czy w takim razie jest sens rozbijać wahadło tarchomińskie na 5 (Winnica - Młociny) i 45 (Tarchomin - Młociny)?
5 to niby E-4 a 45 to niby E-8. Poczytajcie sobie niezalezne opinie ludzi ( mieszkanców ) tarchomina nie na wawkomie bo jest to forum dosc tendencyjne ktore podobnie jak ZTM promuje komunikacje szynowa majac klapki na oczach a ludzi ktorzy od lat tu zyja i korzystaja ze zbiorkomu. ZTM tak pieknie promuje na swojej stronie projekt tramwaju na tarchomin i jego załozenia, wg danych przejazd pomiedzy petla na swiatowida a stacja metro młociny bedzie wynosił 15 minut. Dla porównania przejazd autobusu E-8 na trasie Nowodwory - Metro Marymont wynosi minut 19. To teraz prosze mi powiedziec jaka roznica. Odpowiedz Żadna, dodam wiecej powstanie tramwaju na tarchomin wydłuzy podróz ich mieszkanców do centrum. XXI wiek a promuje sie wolny tramwaj ktory 11 km bedzie pokonywał w 15 minut to jest zenada. W tym układzie linie autobusowe tarchominskie ktore dowoza pasazerów do metra działaja duzo lepiej i szybciej łącznie z ich ewentualnym postojem w korkach ktore i tak nie sa duze bo korzystaja z buspasów. Wprowadzenie tego wolnego tramwaju na tarchomin nie bedzie zadnym swiezym powiewiem. To bedzie wolny przestarzały tramwaj. Taki odcinek do metra powinien pokonywac góra w 7-8 minut jezeli rzeczywiscie chce sie promowac komunikacje szynowa, natomiast wprowadzenie tramwaju ktorego czasy jazdy wynoi tyle samo ile czas jazdy E-4 i E-8 jest nieporozumieniem. Wydłuzy czas jazdy gdyz teraz mieszkancy dojezdzaja do stacji metra marymont z ktorej do centrum jedzie sie okolo 12 minut. Czas jazdy z metra młociny to juz prawie 18 minut do tego wolny tramwaj z tarchomina wychodzi dłuzej niz opcja E-4, E-8 + metro ale tutaj nikt tego otwarcie nie napisze.pawcio pisze:Obecne 46 ma przewieźć potok Ratusz-Wileński i jak najszybciej wrócić na swoje miejsce. Nic więcej. Puste końcówki są wliczone w koszty.Rano na pewno, bo inaczej Tarchomin może nie być w stanie wejść do tramwaju. Po południu już taki pewien bym nie był.Glonojad pisze:Czy w takim razie jest sens rozbijać wahadło tarchomińskie na 5 (Winnica - Młociny) i 45 (Tarchomin - Młociny)?