Objazdy tramwajowe 2010
Moderator: Wiliam
Przepisy jaknajbardziej dopuszczają tam taki manewr, a zwrotnice zakręcone nie są. W tym, że ta relacja jest niebezpieczna i dlatego jest wykorzystywana w sposób awaryjny (przy wejściu do metra tramwaj jedzie 'na czołówkę' z samochodami).Glonojad pisze:Żarty sobie stroisz? Jak przez Bankowy, na ogólnej pałce?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Toż nie o przepisach mówię, a o życiu. Było nie wycinać pół cytatu.MisiekK pisze:Przepisy jaknajbardziej dopuszczają tam taki manewr, a zwrotnice zakręcone nie są. W tym, że ta relacja jest niebezpieczna i dlatego jest wykorzystywana w sposób awaryjny (przy wejściu do metra tramwaj jedzie 'na czołówkę' z samochodami).Glonojad pisze:Żarty sobie stroisz? Jak przez Bankowy, na ogólnej pałce?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
michael112
Tylko w takim razie po co w ogóle istnieje ten skręt (plac był już ze 2 razy przebudowywany - przy okazji budowy I linii metra i przy okazji ostatniej modernizacji W-Z). Nie mówię, żeby puszczać tam stałą linię, ale w przypadku krótkotrwałych objazdów, a tym bardziej przy zjazdach nie powinni robić problemu. Zresztą teraz są takie różnorodne sposoby projektowania sygnalizacji świetlnej, że pewnie dałoby się zrobić specjalną fazę tylko dla tego skrętu i żeby była wzbudzana tylko w razie przejazdu tramwaju w tej relacji (normalnie pomijana).
Inna sprawa, że akurat te wyjazdy 79 mogą spokojnie jeździć przez Feminę (nie ma większego znaczenia, którędy pojadą). Natomiast wspominałem już w innym wątku, jak ze 2 lata temu zdziwiły mnie objazdy Andersa: dla 35 prowadzący przez most Śląsko-Dąbrowski i Gdański, zamiast przez Solidarności i JPII.
Inna sprawa, że akurat te wyjazdy 79 mogą spokojnie jeździć przez Feminę (nie ma większego znaczenia, którędy pojadą). Natomiast wspominałem już w innym wątku, jak ze 2 lata temu zdziwiły mnie objazdy Andersa: dla 35 prowadzący przez most Śląsko-Dąbrowski i Gdański, zamiast przez Solidarności i JPII.
- Bastian
- Sułtan Maroka
I z której fazy ją wykroić?michael112 pisze:pewnie dałoby się zrobić specjalną fazę tylko dla tego skrętu
Nie wiem, czy tam nie było jeszcze czegoś. Nie zawieszono przypadkiem 28?michael112 pisze:ze 2 lata temu zdziwiły mnie objazdy Andersa: dla 35 prowadzący przez most Śląsko-Dąbrowski i Gdański, zamiast przez Solidarności i JPII.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Nie. Była nawet chryja, że przepustowość Ratuszowej przy Jagiellońskiej została przekroczona.Bastian pisze:Nie wiem, czy tam nie było jeszcze czegoś. Nie zawieszono przypadkiem 28?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
michael112
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A kiedy się te rozkłady miały pojawić? Skoro od miesiąca wiadomo, że Niepodległości ryją do 19 września, to chyba dobry moment?
http://www.ztm.waw.pl/baza/20100920/LINIE_S.HTMSzeregowy_Równoległy pisze:A kiedy się te rozkłady miały pojawić? Skoro od miesiąca wiadomo, że Niepodległości ryją do 19 września, to chyba dobry moment?
-
michael112
Chodzi o to, że nie było komunikatu w sprawie, którą trasą pojedzie 14 i 16 (Służewiec vs. Wilanowska i Żerań vs. Ratuszowa).Szeregowy_Równoległy pisze:A kiedy się te rozkłady miały pojawić? Skoro od miesiąca wiadomo, że Niepodległości ryją do 19 września, to chyba dobry moment?
Wróciłbym jednak do poprzedniego pytania: kiedy wróci 36?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie wystarczy, że masz rozkłady tych linii i możesz spojrzeć? A do czego to 36 jest komukolwiek potrzebne? Jeździło mi pod oknami i nie odczuwam jego braku.
-
michael112
Żoliborzanom. "Bo 35 przyjeżdża z Bielan pełne, a do tego kursuje niepunktualnie"Szeregowy_Równoległy pisze:A do czego to 36 jest komukolwiek potrzebne?
Po raz kolejny: Wawkom nie jest oficjalną stroną ZTM. Chcesz oficjalnej odpowiedzi - napisz do ZTMu (tylko pamiętaj o pełnym podpisie).michael112 pisze:ale ja najpierw chciałbym się dowiedzieć, jakie plany ma sam ZTM.