A gdyby tak zlikwidować linie czerwone?
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
No to też bezsens tak jak mówiłem... zresztą czy w Centrum jest taki przystanek który stoi pusty? Ciężko takowy znaleźć. Zresztą to takie miejsce, gdzie kręci się sporo ludzi i ciężko ocenić czy człowiek który idzie sobie chodnikiem nie będzie chciał podbiec i wsiąść do autobusu, sporo jest takich ludzi.
Na zasadzie linii nocnych.reserved pisze:Tak, zwłaszcza w Centrum.
Tylko zamiast tylko ZP Centrum dodać do tego jeszcze Foksal, Ordynacką, Uniwersytet, Hotel Bristol, Pl. Zamkowy, Pl. Krasińskich, Pl. Konstytucji, Pl. Zawiszy, Rondo ONZ, Metro Świętokrzyska, Metro Ratusz, Pl. Bankowy, Kino Femina, Metro Politechnika. I tyle, na reszcie można pomachać.
Jak zwykle podam przykład Malmo, bo w sumie tylko tam się porządnie zagłębiłem w komunikację.MeWa pisze:a jak rozkład byłby układany?
Tam np. rozkłady są szybkie, wszystkie przystanki NŻ, a jeśli nikogo nie ma, to są wyznaczone 'większe' przystanki, na których kierowca musi się zatrzymać i tę minutę czy dwie poczekać.
Natomiast o żadnej porze nie spotkałem się tam z wleczeniem się autobusów.
Da się? Da się.
Myślę, że założenie 'zatrzymanie co drugi przystanek' jest dość dobry założeniem.
Oczywiście wszystko zależy od sytuacji. Na Puławskiej można tak założyć i dać po minucie na przystanki, może gdzieś w jednym miejscu dwie. W innym miejscu - np. w ciągu Wałbrzyska-Lotników - nie bardzo, i tam dorzucić minutę czy dwie więcej, bo wiadomo, że na Bełdan raczej będzie zatrzymanie, a na Wróbla już niekoniecznie.
- MeWa
- Cukiereczek
spotkałem się z tym w Innsbrucku.BJ pisze:kierowca musi się zatrzymać i tę minutę czy dwie poczekać
Ale mimo wszystko wydaje mi się, że Malmo trochę mniejszym miastem...
Zresztą za "długie stanie na przystanku" też się u nas denerwują ludzie (widać na tym forum chociażby)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
No nie jest zbyt wielkie, niecałe 300 tys.MeWa pisze:Ale mimo wszystko wydaje mi się, że Malmo trochę mniejszym miastem...
Ale model z przystankami NŻ funkcjonuje tam bardzo dobrze i myślę, że uwzględniając chorą ilość sygnalizacji w Warszawie, a także potoki na poszczególnych przystankach, bez problemu dałoby się ułożyć dobre rozkłady.
- Drivter1234