Przebudowa Nowowiejskiej
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A po co? Wymieni się przy okazji budowy kolejnego przystanku "WYDZIAŁ INŻYNIERII ŚRODOWISKA / SZPITAL PSYCHIATRYCZNY". W końcu przystanki co 120 metrów są niezbędne dla prawidłowej obsługi Śródmieścia.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W takich chwilach naprawdę mi się odechciewa. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
ale to było do przewidzenia. Myślałeś, że ZTM zgodi się na likwidację przystanku? I to pod kościołem?Glonojad pisze:W takich chwilach naprawdę mi się odechciewa.
Zresztą jak było z Cm. Prawosławnym...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ano właśnie ponoć wszystko było na szczeblu dyrektorskim uzgodnione.MeWa pisze:ale to było do przewidzenia. Myślałeś, że ZTM zgodi się na likwidację przystanku? I to pod kościołem?Glonojad pisze:W takich chwilach naprawdę mi się odechciewa.
Miałem taki pomysł, ale tam jakiś wjazd bramowy się pałętał a do tego - trudno na siłę wozić pasażerów za skrzyżowanie, jeśli 2/3 z nich chce wysiąść do metra... to nie węzeł tramwajowy, by przesiadki kierunkowe były potrzebne a i w priorytet bezwzględny przez Waryńskiego nie wierzę (zresztą tam są Autobusy w poprzek, mogłoby wyjść na "-" w systemie ).Trzeba było zacząć od zamiany przystanków przy Waryńskiego na za skrzyżowaniem (z punktu widzenia przesiadki do metra zamiana jest neutralna), a wtedy może by poszło jakoś? Dwa przystanki przy jednej długiej wysepce głupio by im było utrzymywać...
Dobra, czas wyjść z pracy, zdrowych i spokojnych etc.
Ale w ogóle była taka opcja? Kiedy? To nie ty pisałeś ze dwa razy, że ZTM uważa ten układ przystanków za wzorowy?Glonojad pisze: Ano właśnie ponoć wszystko było na szczeblu dyrektorskim uzgodnione.
A po południu odwrotnie...Miałem taki pomysł, ale tam jakiś wjazd bramowy się pałętał a do tego - trudno na siłę wozić pasażerów za skrzyżowanie, jeśli 2/3 z nich chce wysiąść do metra...
MZ nierozsądnie - wycięto po tej stronie, gdzie chodnik i tak jest szeroki, a oprócz tego jest kawałek nieużywanego asfaltu między parkingiem a torami (pozostałość po dawnej, dwukierunkowej organizacji ruchu). A parkowanie równoległe dodatkowo wymusza manewrowanie po torowisku. Czemu nie można było przebudować jak do układu między Pl. Politechniki a Al. Niepodległości, tylko z jednym pasem mniej?Glonojad pisze:A tu to raczej był zbiorczy opór drogowców przeciw wyłączaniu ruchu aut. I tak połowę miejsc parkingowych, lekko licząc, wycięto.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Najważniejsze to mieć idee fixe.MichalJ pisze:Bo torów postanowiono nie przesuwać nawet o centymetr...
[ Dodano: |23 Kwi 2011|, 2011 08:38 ]
Niesamowite, udało mi się odpowiedzieć na Twoje pytanie, zanim je zadałeś.Szop pisze:MZ nierozsądnie - wycięto po tej stronie, gdzie chodnik i tak jest szeroki, a oprócz tego jest kawałek nieużywanego asfaltu między parkingiem a torami (pozostałość po dawnej, dwukierunkowej organizacji ruchu). A parkowanie równoległe dodatkowo wymusza manewrowanie po torowisku. Czemu nie można było przebudować jak do układu między Pl. Politechniki a Al. Niepodległości, tylko z jednym pasem mniej?Glonojad pisze:A tu to raczej był zbiorczy opór drogowców przeciw wyłączaniu ruchu aut. I tak połowę miejsc parkingowych, lekko licząc, wycięto.