Może zacznijmy od tego, że nie jest.MichalJ pisze:Tam przecież jest jeden kierunek ruchu samochodów.
Przebudowa Nowowiejskiej
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- MeWa
- Cukiereczek
przecież na czas robót i tak praktycznie nie da się przejechaćSzop pisze:wyłączaniu (na czas robót)
[ Dodano: Sob 23 Kwi, 2011 ]
A więc - skręt w kierunku pl. Konstytucji nie zostanie oddany w terminie?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Organizacja ruchu sprzed remontu: od jednego końca zakaz wjazdu, od drugiego co prawda bez znaku 'droga jednokierunkowa' ale za to z 'zakazem zawracania'. Wyjazd na Waryńskiego legalny nie był. Nie wiem, po co taki dziwoląg w oznakowaniu, pewnie, żeby się kierowcy nie dziwili, że z naprzeciwka tramwaj jedzie.Bastian pisze:Może zacznijmy od tego, że nie jest.MichalJ pisze:Tam przecież jest jeden kierunek ruchu samochodów.
Anyway, projekt organizacji ruchu po remoncie przewiduje od Waryńskiego zwyczajne znaki 'droga jednokierunkowa'.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Po to, żeby jakoś dojechać do posesji, na podwórka?MichalJ pisze:Nie wiem, po co taki dziwoląg w oznakowaniu, pewnie, żeby się kierowcy nie dziwili, że z naprzeciwka tramwaj jedzie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak już pisałem co najmniej raz - pierwsza iteracja projektu zawierała takie rozwiązania, nie przeszła przez IR.MichalJ pisze:Tam przecież jest jeden kierunek ruchu samochodów. Wystarczyłoby przesunąć nieco tory i ten pas dla samochodów mógłby być z boku,
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A żebym to pamiętał... chyba chodziło o to, by był szerszy chodnik po północnej stronie (po południowej stronie układ determinowała konieczność zmieszczenia peronu + ścieżki rowerowej + chodnika).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tak to jest, gdy się na takiej uliczce za wszelką cenę chce upchać i parking, i ścieżkę rowerową...
A na Czerniakowskiej już wiosna i cholerne rowery atakują. Co z tego, że mam 5m chodnika, skoro połowa zamieniona na nielegalny parking, a po drugiej śmigają rowery. Tu by lepiej ścieżkę zrobili, a nie na Nowowiejskiej...
A na Czerniakowskiej już wiosna i cholerne rowery atakują. Co z tego, że mam 5m chodnika, skoro połowa zamieniona na nielegalny parking, a po drugiej śmigają rowery. Tu by lepiej ścieżkę zrobili, a nie na Nowowiejskiej...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ponoć Plan Miejscowy nakazuje zrobić full-opcję taką.
Póki co obiwązuje termin 05.06.2011. Ale to może być dawno nieaktualne od wczoraj.Bastian pisze:Przyznam się też, że nie pamiętam, kiedy w ogóle Nowowiejska ma wrócić.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem