Nigdy nie był zbyt bezpieczny, ale doszedł ruch rowerzystów, którzy są wypuszczani na jezdnię przed tym przystankiem (w pierwotnej wersji projektu przejazdu rowerowego wzdłuż tramwaju nie było).MichalJ pisze:Co się zmieniło, że przystanek nagle stał się niebezpieczny?
Przebudowa Nowowiejskiej
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak. Albo złamie nogę, wyskakując na jezdnię.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Znaczy gdzie? Na Starym Mieście mają być (MichalJ pisze:Na innych przystankach bezwysepkowych to niebezpieczeństwo nie występuje?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Występuje, dlatego są sukcesywnie przebudowywane (np. Stalowa, 2010) lub likwidowane (pl. Zbawiciela 05, 2011, oby).MichalJ pisze:Na innych przystankach bezwysepkowych to niebezpieczeństwo nie występuje?Bastian pisze:Albo złamie nogę, wyskakując na jezdnię.
Nie od razu Kraków itd.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Krawężniki, ale wtopione.
Nie wiem, czemu. Może ktoś kombinuje, że dzięki temu kierowca wie, gdzie jest granica "pasa torowego" i go nie zablokuje?
Nie wiem, czemu. Może ktoś kombinuje, że dzięki temu kierowca wie, gdzie jest granica "pasa torowego" i go nie zablokuje?
SISKOM za ciebie to zrobiłmaciej180 pisze:No domyślam się, że planowaneTylko nie potrafię ich tam sobie nijak wyobrazić.
KLIK
Tramwaje wracają
na Nowowiejską
Karuzela z tramwajami trwa. W poniedziałek pasażerów transportu miejskiego czekają kolejne zmiany. Tramwaje wracają na Nowowiejską. Wydłuża się jednak remont na Targowej.
Na Nowowiejskiej kończy się kolejny etap modernizacji trasy tramwajowej. Od 2 kwietnia na odcinku od al. Niepodległości do pl. Zbawiciela wyłączony został całkowicie ruch tramwajowy. Będzie przywrócony w poniedziałek.
Przez ponad dwa miesiące tramwajarze wymienili w tym miejscu tory. Jest też nowa kamienna kostka, chodniki z betonowych płyt, estetyczne przystanki i miejsca parkingowe. Staną także nowe wiaty przystankowe. Za sprawą Tramwajów Warszawskich kolejna śródmiejska ulica przeszła metamorfozę. Warszawiacy mogą już zapomnieć o olbrzymich utrudnieniach.
Zmiany w komunikacji miejskiej:
Zawieszona zostanie linia tymczasowa linia 74. Tramwaje linii 10, 14, 35 wracają na swoje trasy:
linia 10: OS.GÓRCZEWSKA – WYŚCIGI
linia 14: BANACHA - METRO WILANOWSKA
linia 35: NOWE BEMOWO – OKĘCIE
Targowa się opóźnia
Do 18 czerwca przedłuża się za to wyłączenie ruchu tramwajowego w ul. Targowej na odcinku od ul. Kijowskiej do Dw. Wileńskiego. To pierwszy etap wymiany szyn na Pradze na odcinku Dworzec Wileński - Teatr Powszechny - rondo Waszyngtona.