Dobra, chyba trochę pomieszałem. Trochę, bo ten drugi próg zależeć będzie od wielu czynników: pewności kursu (korki), dostępnych alternatyw, sztywności terminu na który pasażer ma się dostać (randka a zakupy w niedzielę), przyzwyczajeń i oczekiwań komfortu itd. Zatem nie będzie ściśle określony i przypisany do konkretnej częstotliwości. Raczej ludzie będą stopniowo rezygnować ze zbiorkomu wraz z jej spadkiem i jest to proces dość ciągły na przestrzeni 10 min do 1 kursu dziennie, a może i rzadziej. Stąd pisałem, że 20 a 30 min nie jest już takie istotne.Bastian pisze:Nie nie nie, mylisz dwie rzeczy. Progi są dwa. Jeden, to wychodzenie w ciemno, a nie na rozkład - 10 minut i częściej. Drugi - poniżej jakiejś częstotliwości (nie pamiętam, czy 30 i powyżej, czy powyżej 20, czy może nawet rzadziej) przeciętny pasażer przestaje brać linię pod uwagę przy planowaniu podróży - przestaje ona dla niego istnieć.
Poprawa komunikacji na Ochocie
Moderator: Wiliam
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
To się powinno nazywać 9bisreserved pisze:Parę dni temu jechałem puściutkim 25 i nawet dość szybko dojechałem do BW1920. Musiałem to tu uwiecznić bo to się rzadko zdarza.A żeby nikt nie mówił że narzekam by narzekać.
Komunikat ZTM:
Dlaczego akurat 172 na Berestecką?Od dnia 1 grudnia 2011 r. od początku kursowania (dla linii nocnych od początku kurso-wania w nocy z 1 na 2 grudnia 2011 r.) zostają wprowadzone następujące stałe zmiany:
→ W związku z przedłużeniem przez zarządcę Centrum Handlowego BLUE CITY zatoki przystankowej przy ww. Centrum Handlowym oraz uwzględniając rozwój zagospodarowania w rejonie zachodniego odcinka ul. Opaczewskiej, linia 172 zostaje skierowana na trasę wydłużoną:
SADYBA – ... – Szczęśliwicka – Grzymały-Sokołowskiego – Aleje Jerozolimskie – rondo Zesłańców Syberyjskich – al. Bohaterów Września – Opaczewska – CH BLUE CITY (powrót: Opaczewska – Aleje Jerozolimskie)
Przystanek CH BLUE CITY 01 zostaje przesunięty do przodu o 30 m.
Zostaje uruchomiony nowy przystanek CH BLUE CITY 02 w miejscu dotychczasowego przystanku 01, obowiązujący jako krańcowy dla linii 172.
Zostaje zawieszone funkcjonowanie przystanku DW. ZACHODNI 03.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Szkoda, że ta norma jest tak wysokafik pisze:ZTM musi wyrobić roczną normę kompletnie idiotycznych pomysłów.wojtor pisze: Dlaczego akurat 172 na Berestecką?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
228 do kasacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Brawo umiejętność jeżdżenia palcem po mapie opanowana w 100%Glonojad pisze:228 do kasacji.
Jasne, że nie. Tak częsta linia podjeżdżająca pod BC jest zbędna. Szczególnie, że 172 odgrywa ważną rolę dla pozostałych relacji a po wydłużeniu trasy złapie większe opóźnienia. Jednak udowodniłem, że nie ma nic wspólnego poza obsługą kilku przystanków z linią 228. 228 dzięki kończeniu na Rakowcu bez postoju na tym przystanku spełnia bardzo ważną rolę w życiu pasażerów z południowego Rakowca (ZP Jasielska). Tak samo widać jak istotna jest w ZP Dickensa gdzie bardzo dużo ludzi na nią czeka.fik pisze:No i ładnie uzasadniłeś, czemu wydłużanie 172 do potrzebnych nie należy.
[ Dodano: |2 Gru 2011|, 2011 17:56 ]
Oczywiście, że 228. Linia mocno socjalna na Ochocie i świetnie zdaje egzamin. Jednak jak wcześniej wspomniałem wydłużenie 172 nie ma znaczącego wpływu na funkcjonowanie 228 bo obydwie linie zabierają innych pasażerów.reserved pisze:Albo 172, albo 228...