575
Moderator: Wiliam
Większą pojemność ma kraniec, na którym obecnie kończy 507 (OIDP tylko 507 tam krańcuje). Zamienić krańce 131 i 507. Nie ma sytuacji chyba, w której na krańcu jest więcej, niż dwa wozy 507, podczas gdy na 131 to jest norma, a wręcz bywa gorzej.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
-
Ja na wallu ZTM na Fb pisze:Drogi ZTMie, bardzo dobrze, że z dniem 2.01 linia 575 przestanie kursować. Dobrze również, że 331 zostanie wydłużone na Lotnisko. Mam tylko jedną uwagę - numer linii 331. Powiązania historyczne to ŻADEN argument, bo nikt o nich nie pamięta, a ja - choć jestem dość młody, ale jednak 18 lat mam - nawet o nich nie wiem i zapewniam, że żaden z mojego niewąskiego grona znajomych również.
Za warty rozważenia uważam pomysł zmiany numeru linii 331 na 348, bo 148 również jeździ Poleczki na Lotnisko - rodziny linii to zacna idea. Dodatkowo łatwo można by skojarzyć, że 175 jedzie do Centrum, a 148/348 w kier. szeroko pojętego Ursynowa i przede wszystkim Metra.
Proszę o ustosunkowanie się do mojej propozycji i pozdrawiam
-
Nie, 3 lata mieszkałem nieopodal Woronicza, potem 9 na Grabowie (ZP Sójki), a od 6 mieszkam na Dąbrówce i nie zamierzam się wyprowadzać.Stary Pingwin pisze:BJ, To, że TY o nich nie pamiętasz nie znaczy, że NIKT nie pamięta. Od urodzenia mieszkasz na Dąbrówce?
I co z tego, że ktoś pamięta? Jakiś emeryt bądź varsavianista?
Gdybym lubił robić z siebie idiotę, to bym zrobił ankietę w 709 albo 727 z pytaniem o 331 i historyczny wymiar tego numeru. Ale że nie lubię, to nie zrobią, a wyniki i tak już znam.
Nie jeżdżę nią, bo skręca w Poleczki, a ja cisnę dalej Puławską, ale widzę ją codziennie kilkukrotnie i boli mnie, że taka ładna rodzina linii na Puławskiej została rozwalona przez 331 z uzasadnieniem "Bo milion lat temu 131 jeździło Puławską".Stary Pingwin pisze:ZTCW, ta linia jest i tak poza kierunkami Twoich podróży.
-
-
W jakim to celu jest pisane. Jak zniknie 148 z Lotniska to co wtedy... 331 jest okej. Szkoda na takie zmiany czasu, kasy...BJ pisze:Ja na wallu ZTM na Fb pisze:Drogi ZTMie, bardzo dobrze, że z dniem 2.01 linia 575 przestanie kursować. Dobrze również, że 331 zostanie wydłużone na Lotnisko. Mam tylko jedną uwagę - numer linii 331. Powiązania historyczne to ŻADEN argument, bo nikt o nich nie pamięta, a ja - choć jestem dość młody, ale jednak 18 lat mam - nawet o nich nie wiem i zapewniam, że żaden z mojego niewąskiego grona znajomych również.
Za warty rozważenia uważam pomysł zmiany numeru linii 331 na 348, bo 148 również jeździ Poleczki na Lotnisko - rodziny linii to zacna idea. Dodatkowo łatwo można by skojarzyć, że 175 jedzie do Centrum, a 148/348 w kier. szeroko pojętego Ursynowa i przede wszystkim Metra.
Proszę o ustosunkowanie się do mojej propozycji i pozdrawiam