Sam sobie odpowiem: Conecto.Marvin pisze:to będzie w końcu Conecto czy Citaro?
http://www.antyradio.pl/Prawda/Warszawa ... -nas-wozic
Stawicki nie zapomniał dodać, że produkowane w Turcji

Sam sobie odpowiem: Conecto.Marvin pisze:to będzie w końcu Conecto czy Citaro?
Układ drzwi 1-2-2 ? Nie pamiętam jaki był wymóg.Adam G. pisze:Ciekawe, że w przypadku 10-metrowych pojazdów, MAN i Solbus zaoferowały wozy z zabudowaną kabiną kierowcy, a Solaris nie...
@wilczku - strzałem w kolano było wpisanie do przetargu kryterium ceny aż 88% !!! widaomo tanie mięso psy jedzą, każdy "poważny" producent szuka możliwości tańszej produkcji, lada moment solaris przeniesie się z produkcją do indii, bo to mu się bardziej opłaci hehe, moim zdaniem dajmy sznsę "kebabom" aby przełamać hegemonię pewnych producentów w stolicy, volvo nie wystartował bo wielu "układaczy" specyfikacji fantazja poniosła, jeszcze trochę a wyposażenie warszawskich autobusów nie będzie robił elcab czy novamedia a NASA haha, a co do solbusa to faktycznie sprytnie pogrywa i to doświadczenie jest chyba trochę naciąganeWolfchen pisze:No, MAN mnie bardzo mile zaskoczył tą ofertąPatryk2222 pisze:Kolejna ciekawostka to Solowy autobus zaproponowany przez Mana ma silnik stojący z więżą (moc silnika zastosowanego to 213kW ok 290KM jedyny oferowany z taką mocą to właśnie stojący).Niestety. A ja nadal się zastanawiam, jakim cudem Solbus wyciągnął 50 sztuk "doświadczenia"...Drivter1234 pisze:Czy to oznacza że MZA kupi 20 sztuk SU10, 25 sztuk Solbusa z Łańcuta 12 m. i do tego 60 sztuk Mercedesa 18 metrów ???!!!
Na maxi pewnie będzie odwołanie.Patryk2222 pisze:Jeszcze jakieś odwołania mogą być ale generalnie tak.Dla kebabów będzie to akurat przydatnePatryk2222 pisze:Masz racje Kleszczowa najbardziej zapuszczona im się przydadzą takie wozy, zresztą serwis będą mieli blisko![]()
Wolałbym, żeby jednak ten "monopol" przełamało Volvo, a nie szrot jadący na szanowanej marce... Ale to tylko moja opinia.konri pisze:Wreszcie monopol Solarisa został przełamany
Kod: Zaznacz cały
Aha i i to było Citaro czyli wersja droższa i niby lepsza