Zakup biletĂłw od kierowcĂłw i motorniczych
Moderator: JacekM
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dwa batony "Mars" i 8 papierosów "Marlboro" też mam w picie uwzględnić? Bo w ten sposób również bilety sprzedawałem.
To to jest już chyba w ogóle karalne - kupowanie papierosów z nielegalnych źródeł i przyjmowanie innych korzyści majątkowych w zamian za wydanie dokumentów uprawniających do podróży państwową komunikacją!Szeregowy_Równoległy pisze:Dwa batony "Mars" i 8 papierosów "Marlboro" też mam w picie uwzględnić? Bo w ten sposób również bilety sprzedawałem.
ŁK
Straszne.Łukasz pisze:To to jest już chyba w ogóle karalne - kupowanie papierosów z nielegalnych źródeł i przyjmowanie innych korzyści majątkowych w zamian za wydanie dokumentów uprawniających do podróży państwową komunikacją!Szeregowy_Równoległy pisze:Dwa batony "Mars" i 8 papierosów "Marlboro" też mam w picie uwzględnić? Bo w ten sposób również bilety sprzedawałem.
noidea
W pociagach SKM ostatnio zainstalowano automaty do sprzedazy biletów. Od tego czasu kierownicy skladów SKM odmawiaja sprzedazy biletów w kolejkach SKM.
To rozwiazanie ma swoje wady. Po pierwsze musze mieć monety aby kupic bilet, bo automaty banknotów nie przyjmuja. Po drugie - automaty w przeciwienstwie do tych na ulicach nie autoryzuja kart platniczych. Po trzecie - bardzo czesto jest tak, ze ktos wrzuca monety, a czesc z nich p[rzelatuje z góry na dół, jakby były nie rozpoznawane przez automat.
To rozwiazanie ma swoje wady. Po pierwsze musze mieć monety aby kupic bilet, bo automaty banknotów nie przyjmuja. Po drugie - automaty w przeciwienstwie do tych na ulicach nie autoryzuja kart platniczych. Po trzecie - bardzo czesto jest tak, ze ktos wrzuca monety, a czesc z nich p[rzelatuje z góry na dół, jakby były nie rozpoznawane przez automat.
--------------------------------------------------
Zapraszam na RADIO AMI Akcja*Muzyka*Inspiracja na http://radioami.fresh.yt/news.php
sam odsłuch - http://radioami13.panelradiowy.pl/radio
Zapraszam na RADIO AMI Akcja*Muzyka*Inspiracja na http://radioami.fresh.yt/news.php
sam odsłuch - http://radioami13.panelradiowy.pl/radio
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A czy kierownicy akceptują banknoty? Znaczy, czy mają obowiązek akceptować, czy tak jak u kierowców jest do dobra wola?
- R-9 Chełmska
- MeWa
- Cukiereczek
Albo wpadłeś mu w oko?primoż pisze:Może uznał, że nadwyżka będzie napiwkiem dla CiebieSzeregowy_Równoległy pisze:Odczep się od odliczonych kwot, odkąd sprzedałem jednorazowy normalny za 10 euro, jestem zwolennikiem sprzedaży biletów Pasażer był uświadomiony, że przepłaca, pasażer nie chciał większej ilości biletów, pasażera poinformowano, że do tego Novotelu w centrum to za te pieniążki taksówką dojedzie. Uparł się, a klient nasz pan
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
W zasadzie tak, ale to tylko teoria, której nikt w Polsce nie stosuje.Szeregowy_Równoległy pisze:Dwa batony "Mars" i 8 papierosów "Marlboro" też mam w picie uwzględnić? Bo w ten sposób również bilety sprzedawałem.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
-
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A wolno do automatu pasażera skierować?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czy prowadzący pojazd ma prawo do kontroli biletów?
Jeśli ma prawo do kontroli, to czy może być taka sytuacja, że odmawia sprzedania biletu, po czym uprzejmie prosi pasażera o okazanie biletu, gdy psażer nie ma, to wyzstwia psażerowi prowdzący pojazd wezwanie do zapłaty.
Jednak jeśli prowadzący pojazd nie ma prawa do kontroli biletów, to sprawa jest normalna.
Jeśli ma prawo do kontroli, to czy może być taka sytuacja, że odmawia sprzedania biletu, po czym uprzejmie prosi pasażera o okazanie biletu, gdy psażer nie ma, to wyzstwia psażerowi prowdzący pojazd wezwanie do zapłaty.
Jednak jeśli prowadzący pojazd nie ma prawa do kontroli biletów, to sprawa jest normalna.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
Kiedyś, jeszcze chyba w czasach MZK, były nawet naklejki "Prowadzący pojazd jest upoważniony do kontroli biletów", co więcej, raz nawet słyszałem jednym takim przepadku w zacnej linii A, ale od tego czasu mogło się sporo zmienić.Bon Jovi pisze:Czy prowadzący pojazd ma prawo do kontroli biletów?
Popatrz, jaka franca!