Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Jak dla mnie to również zbyt radykalne - zgadzam się z Osą. Po za tym, zabierając jedną linię z TS wzmocnienie 148 musiałoby być do co najmniej 10', pytanie czy odcinek Ursynowski, aż takiego wzmocnienia by wymagał? Obecnie jest co 15' na przegubach i nigdy nie widziałem, ani nie słyszałem o problemach z zabieralnością na tej linii na tamtym odcinku... 
the best 147!!
- Bastian
- Sułtan Maroka
osa pisze:Ale co tu starego? Chyba tylko 168.
Bastian pisze:A gdyby zmienić 168 radykalnie i puścić je mniej więcej "po staremu"
Jako mieszkaniec Rakowieckiej powiem: e tamosa pisze:rujnujesz wiele relacji, które się dziś sprawdzają (np. 138 między Rakowiecką a Saską Kępą i Pragą
168 na Saską Kępę jechałoby i tak, a na dalszą Pragę jeździ się z Mokotowa jednak inaczej...
Posłać 141 na Krakowskie Przedmieście i Grzybowską. To tylko draftosa pisze:Zgadzam się, że 151 jest do wycięcia, ale żeby to łączyć ze 141? Jak?
[ Dodano: |10 Sie 2012|, 2012 13:57 ]
Ja mam na myśli ofertę komunikacyjną, a nie zabieralność. Może być podbite, ale na solówkach, proszę bardzo. I w przypadku podbicia nie musi zaiwaniać aż na lotnisko...pawulon pisze:zabierając jedną linię z TS wzmocnienie 148 musiałoby być do co najmniej 10', pytanie czy odcinek Ursynowski, aż takiego wzmocnienia by wymagał? Obecnie jest co 15' na przegubach i nigdy nie widziałem, ani nie słyszałem o problemach z zabieralnością na tej linii na tamtym odcinku...
Właśnie! Wtedy 401
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Kłóci się ze 411.Bastian pisze:A gdyby zmienić 168 radykalnie i puścić je mniej więcej "po staremu": z Gocławia po trasie 151 na TŁ, a stamtąd po trasie 138 na Bokserską?
Imo końcówka na Okęcie jest za słaba na 138, które powinno być silne.Bastian pisze:Wtedy 138 po trasie 141 na Okęcie,
Bastian pisze:141 po trasie 151 (przez Uniwerek),
Z czego?Bastian pisze:148 podbijamy...
To właśnie ten oberek 151 przez Saską Kępę jest najgorszy w trasie tej ostatniej.Bastian pisze:168 na Saską Kępę jechałoby i tak,
Raczej 4xx i 5xx odwrotnie.Bastian pisze:Wtedy 4015XX Zapłowiecze - Lotnisko + 489 Ursus - Wilanów/Stegny/Wilanowska. Tak, wiem, że to kosztuje wozy.
Ogólnie: do bani
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Widzę, że najwięcej dyskusji budzi odwieczny problem, w jaki sposób puścić 168 przez Gocław, który - z uwagi na swój eliptyczny kształt - jest dość niewygodny do obsługi.
Wychodząc z założenia, że trzeba zastąpić 123 i że może warto powalczyć o skierowanie 168 do ZP Most Siekierkowski, rysują się tu trzy rozwiązania trasowe:
1. Arahama, Meissnera, Jugosłowiańska.
2. Fieldorfa, Jugosłowiańska.
3. Fieldorfa, Bora (ale wtedy 148 przez Umińskiego).
W przypadku, gdy uznamy, że na ZP Most Siekierkowski nam nie zależy, trasę przez Gocław pozostawiłbym bez zmian.
Pytanie tylko, czy ZP Os. Orlik, Abrahama, Os. Jantar, Os. Iskra zapewnią nam większe potoki niż dotychczasowe ZP Umińskiego, Bora, Meissnera? Głowy za to nie dam.
Wychodząc z założenia, że trzeba zastąpić 123 i że może warto powalczyć o skierowanie 168 do ZP Most Siekierkowski, rysują się tu trzy rozwiązania trasowe:
1. Arahama, Meissnera, Jugosłowiańska.
2. Fieldorfa, Jugosłowiańska.
3. Fieldorfa, Bora (ale wtedy 148 przez Umińskiego).
W przypadku, gdy uznamy, że na ZP Most Siekierkowski nam nie zależy, trasę przez Gocław pozostawiłbym bez zmian.
Pytanie tylko, czy ZP Os. Orlik, Abrahama, Os. Jantar, Os. Iskra zapewnią nam większe potoki niż dotychczasowe ZP Umińskiego, Bora, Meissnera? Głowy za to nie dam.
Ale przecież 168 na trasie po obwodzie Abrahama - Meissnera - Jugosłowiańska zatrzymywałby się i na ZP Umińskiego i na ZP Meissnera tylko w innym miejscu. Jedynie ominąłby ZP Bora Komorowskiego, który na Most Siekierkowski ma 148man1956 pisze:Pytanie tylko, czy ZP Os. Orlik, Abrahama, Os. Jantar, Os. Iskra zapewnią nam większe potoki niż dotychczasowe ZP Umińskiego, Bora, Meissnera? Głowy za to nie dam.
Tu nie chodzi o przesiadki 168KwZ pisze:A właściwie dlaczego miałoby zależeć na Moście Siekierkowskim? Przesiadki na 401 mogą być przy sanktuarium; 146 jest aż takie ważne?
the best 147!!
I dlatego 123 żyje i ma się całkiem nieźle. Rozsądny układ TS-Wiatraczna przez Gocław można uzyskać tylko przy trzech liniach. Dwie zawsze będą oznaczać straty. A trzy nie mają sensu.man1956 pisze:Widzę, że najwięcej dyskusji budzi odwieczny problem, w jaki sposób puścić 168 przez Gocław, który - z uwagi na swój eliptyczny kształt - jest dość niewygodny do obsługi.
138 Utrata-Okęcie? Toż to eszelon! Aczkolwiek 141 wygląda nader kusząco.Bastian pisze:A gdyby zmienić 168 radykalnie i puścić je mniej więcej "po staremu": z Gocławia po trasie 151 na TŁ, a stamtąd po trasie 138 na Bokserską? Wtedy 138 po trasie 141 na Okęcie, 141 po trasie 151 (przez Uniwerek), 151 żegnamy, 148 podbijamy...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
No właśnie nie jestem do końca przekonany, czy to cudo powinno jeździć aż z Utraty.pawcio pisze:138 Utrata-Okęcie?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Dęboszczak
A czy za pomocą takiego 148/168 musi być zrealizowane bezpośrednie połączenie z Mokotowem?
gdyby została 1 linia przez TŁ ale częsta 6/10/10 Marysin- jak 401 na Bokserską
a z pary 123/148 zrobić częstą lokalną linię Wiatraczna- Gocław-Wiatraczna co 5/10/10?
Jakoś cały czas intuicyjnie kojarzy mi się wożenie Gocławia przez TŁ+metro/tramwaj/autobusy na trakcie.
gdyby została 1 linia przez TŁ ale częsta 6/10/10 Marysin- jak 401 na Bokserską
a z pary 123/148 zrobić częstą lokalną linię Wiatraczna- Gocław-Wiatraczna co 5/10/10?
Jakoś cały czas intuicyjnie kojarzy mi się wożenie Gocławia przez TŁ+metro/tramwaj/autobusy na trakcie.
Tylko z Mokotowa (szczególnie południowego - czyt. 401) bardziej rozsądnym kierunkiem jest jednak Wiatraczna niż Marysin. Raczej bym preferował układ dwóch linii Rakowiecka-TS-Płowiecka i Stegny-TS-Wiatraczna z lokalnym uzupełnieniem Gocław-Lubelska.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
-
Dęboszczak