Kącik porad komputerowych

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 25 mar 2013, 17:50

Telefon za 130 zł zamiast za 5 zł to dla mnie duża różnica. Wcześniej nie używałem internetu w komórce w ogóle, więc dla mnie to i tak postęp.

Panzerloud, dzięki.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 25 mar 2013, 21:19

A ja mam prośbę do osób znających Accessa. Stworzyłem sobie bazę danych i w formularzu chciałbym uzyskać efekt jak opisany poniżej. Pomoże ktoś?
Obrazek
Obrazek

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 25 mar 2013, 21:34

KwZ pisze:Kupiłem komórkę, LG T385 Wifi. Ma toto pseudoandroida. Czy mógłbym skonfigurować appkę do pobierania e-maili tak, żeby ściągała tylko te nieprzeczytane z Gmaila? Bo tak trochę nie uśmiecha mi się ściągać 7000 mejli (i to od najstarszych) tylko po to, żeby je od razu wywalić...
To nie jest tak, że aplikacja gmaila i tak synchronizuje tylko maile z określonego (3 czy 7 dni) czasu?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
panzerloud

Post autor: panzerloud » 25 mar 2013, 21:57

JacekM pisze:
KwZ pisze:Kupiłem komórkę, LG T385 Wifi. Ma toto pseudoandroida. Czy mógłbym skonfigurować appkę do pobierania e-maili tak, żeby ściągała tylko te nieprzeczytane z Gmaila? Bo tak trochę nie uśmiecha mi się ściągać 7000 mejli (i to od najstarszych) tylko po to, żeby je od razu wywalić...
To nie jest tak, że aplikacja gmaila i tak synchronizuje tylko maile z określonego (3 czy 7 dni) czasu?
W telefonach z Androidem faktycznie można ustawić synchronizacje z dokładnością do dni(od 1 do iluś tam, ja przewinąłem do dwustu i dalej mi się już nie chciało). Obrazek Tyle że we wspomnianym wcześniej modelu nie ma Androida, a rezyduje system własny producenta, więc i klient e-mail jest chałupniczy od LG).

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 25 mar 2013, 23:27

I serio ściąga wszystkie maile z konta? :shock:
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
panzerloud

Post autor: panzerloud » 26 mar 2013, 2:39

JacekM pisze:I serio ściąga wszystkie maile z konta? :shock:
Jeśli klient od LG to kopiuj-wklej z ich wcześniejszych modeli tj. Np. Prada, to i owszem, można ustawić żeby ściągał same nagłówki wiadomości, można ustawić żeby nie pobierał wiadomości większych niż x kb, ale nie ma takiej możliwości żeby nie pobrał wszystkich wiadomośxi. Acz miej na uwadze że mogę się mylić ;-)

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 28 mar 2013, 11:05

JacekM pisze:I serio ściąga wszystkie maile z konta? :shock:
Pięćdziesiątkami.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

RobertP

Post autor: RobertP » 28 mar 2013, 15:25

Windows XP. Jest jakiś magiczny sposób by działającą partycję systemową na "starym" dysku skopiować na "nowy" dysk, podłączyć w miejsce starego i nadal to działało? Czy takie rzeczy tylko.... w pewnej nieistniejącej sieci?

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 28 mar 2013, 16:17

And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

RobertP

Post autor: RobertP » 28 mar 2013, 17:54

O takie coś chodziło. Dzięki serdeczne. Biorę się do roboty ;)

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 29 mar 2013, 2:43

Korzystam sobie od czasu do czasu z µTorrent-a. Problem polega na tym, że włączenie go praktycznie uniemożliwia korzystanie z internetu w inny sposób. Strony www np nie wczytują się w ogóle, albo robią to bardzo długo. Jest jakiś sposób na poprawienie tego?

Awatar użytkownika
Don Vito
Kontakt:

Post autor: Don Vito » 29 mar 2013, 2:54

hafilip84 pisze:Korzystam sobie od czasu do czasu z µTorrent-a. Problem polega na tym, że włączenie go praktycznie uniemożliwia korzystanie z internetu w inny sposób. Strony www np nie wczytują się w ogóle, albo robią to bardzo długo. Jest jakiś sposób na poprawienie tego?
W ustawieniach programu ogranicz prędkość pobierania zrobić to możesz poprzez:
Optons -> Preferances -> Connections -> Global maximum download rate tu podajesz wartość w kb/s musisz znaleźć dla siebie optymalną wartość.

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 30 mar 2013, 2:25

Bardziej myślałem o jakichś ustawieniach priorytetów korzystania z sieci... Poza tym niemożność korzystania np z przeglądarki pojawia się czasem nawet przy samym szukaniu źródeł (a z drugiej strony czasem można zupełnie normalnie korzystać przy normalnym transferze z wielu źródeł)

Awatar użytkownika
panzerloud

Post autor: panzerloud » 30 mar 2013, 3:29

hafilip84 pisze:Bardziej myślałem o jakichś ustawieniach priorytetów korzystania z sieci... Poza tym niemożność korzystania np z przeglądarki pojawia się czasem nawet przy samym szukaniu źródeł (a z drugiej strony czasem można zupełnie normalnie korzystać przy normalnym transferze z wielu źródeł)
swego czasu używałem programucFos i nawet byłem zadowolony., aplikacja pozwala na ustawienie priorytetów, a ponadto ma jakieś mechanizmy przyspieszajace transfer danych i obniżające ping. Można ją kupić za 15 euro lub ściągnąć np. Z chomika, i do tego bym zazachęcał nawet jeśli z zasady nie używasz "pirackiego" oprogramowania, kupić zawsze zdążysz a unikniesz sytuacji w której pomimo wydania 60zł sytuacja nie ulegnie poprawie. Chociaż na mój prosty rozum, jeśli ograniczysz w utorrencie całkowitą prędkość pobierania i wysyłania do wartości które odpowiadają połowie maksymalnej przepustowości tych parametrów to nie powinno być problemu z ładowaniem stron, no chyba że używasz internetu przez GSM/WCDMA, to wtedy wszystko jest możliwe.

Awatar użytkownika
IndeX148
Kontakt:

Post autor: IndeX148 » 02 kwie 2013, 23:47

Mam problem z Avastem na Win8 Pro. Instaluję najnowszą wersję Avast 8 i jest wszystko ok. Po instalacji skanuje komputer itp. Ogólnie działa jak należy. Problem pojawia się po restarcie komputera. Pokazuje się okno logowania i po wpisaniu i zatwierdzeniu hasła pokazuje się pusty czarny ekran i nic się dalej nie dzieje. Jedyna opcja żeby uruchomić komputer to kombinacja ctrl+alt+del i zakończenie procesu avasta ;/ Cóż to za licho może być?

ODPOWIEDZ